yoy.be "Why-o-Why"

2022 ...

januari (23) februari (25) maart (21) april (22) mei (21) juni (21) juli (25) augustus (28) september oktober november december

08-02 03:25
 
S
 Hoe ziet oorlogsvoering er in de toekomst uit? # 
Ik kan Heavy Object aanraden als ondersteuning bij het nadenken over te toekomst van oorlogvoeren. Daar is het nieuwe wapentuig zo krachtig, dat de rest van het leger eigenlijk gewoon nog bij staat te kijken.
08-03 15:07
 
AP ᴛ
 New crypto oversight legislation arrives as industry craters # 
Klinkt op het eerste zicht als een soort politieke meester-zet: het grote SEC was voorheen (terecht) streng maar ook (politiek gezien) nogal sceptisch van alles crypto, maar er is ook een kleinere CFTC, als die zou mogen registreren en belasten, kunnen die hun werking grondig uitbreiden. Jammer genoeg wil dat wel zeggen dat de uitermate geschikte Gary Gensler plots zich niet meer moet aantrekken van crypto...
08-04 16:38
 
hln 9K
 Kruispunt Rozebroeken wordt herbekeken. “In het najaar knopen doorhakken” # 
Zie, ik vrees dat er wel al snel eens wordt gedacht 'het is daar te smal voor een rond punt'. En toch herinner me ik op plaatsen ronde punten met een centraal 'puntje' van amper één of anderhalve meter doorsnede. Doen ze dat niet (meer) omdat het een ramp is voor de veiligheid van fietsers, en zwaar vrachtvervoer dat zijn bocht niet meer kan halen?
08-05 09:37
 
Fonts in use
 Korea International Art Fair 2021 # 
Tss, ik las nu echt eerst "Fart Air"...
08-05 00:04
 
Om Malik
 In Beyoncé we trust? # 
Deze persoon heeft een punt. Gaan we met een groepje een contra-cultuur opstarten die in de regel nooit meegaat met een hype, wacht tot de rust inzet en dan naar waarde het gegeven inschat? De aggresieve marketeers gaat dat niet graag hebben.
08-06 22:43
 
HN
 Cramming 'Papers, Please' onto Phones # 
Geniaal.
08-07 08:03
 
S
 Algemeen en permanent rook- en vuurverbod in Vlaamse bos- en natuurgebieden vanaf maandag # 
Ik denk dat ze in de kust-gemeentes best ook een rookverbod op of bij droge duinbegroeiing instellen, als dat al niet is. Als er een brand is, nu het zo droog is, is het reppen om er snel bij te zijn. Zou het ook snel opvallen als het begon met een weggegooide smeulende peuk?
08-07 15:44
 
boing
 Check out how they made "Arcane" in the first episode of "Bridging the Rift" # 
Kippevlees! Wanneer komen de volgende in deze reeks! Het is bijna even spannend als Arcane zelf te bekijken...
08-08 13:00
 
atlantic
 Can Europe Dispense With ‘the Indispensable Nation’? # 
Van een zorgverstrekker los komen en alles zelf kunnen beginnen doen, is altijd een beetje lastig — en komt in de beste scenario's van beide kanten...
08-08 12:00
 
𝒟 ɴʟ
 PostNL déjà-vu: Vraag naar pakketten daalt, dus verhogen we de prijs # 
Hoe gek is dat. Deze markt lijkt me te schreeuwen om een disruptor, maar het is echt veel kapitaal om daar mee te beginnen. De bestaande aanbieders zitten nu al uitermate sterk de kosten aan het drukken. Plus logistiek is het echt niet vanzelfsprekend. Er is zoiets als "the last mile" waar je zou moeten zien een goed idee uit te werken, maar welk? In mijn wildste dromen is daar een rol weggelegd voor de besteller/ontvanger... Wie geeft er mij x miljoen en een groep gemotiveerde chauffeurs?
08-04 16:50
 
Metro 🇧🇪
 Omstreden Balenciaga vuilniszak eindelijk te koop... voor 1400 euro: «Is dit een sociaal experiment?» # 
Waar zijn die mee bezig? Zijn die nog niet gecancelled? Of, laat me raden, de mensen die in dat budget aankopen zijn dan net weer niet bezig met cancelen?
08-08 16:45
 
TechRadar
  Apple may be working on an Amazon Echo Show rival  # 
Ik dacht net even, wat als Apple en Amazon zouden samengaan in één bedrijf, welke naam zouden ze dan nemen? Appazon? Amazeple? Misschien gewoon "Ample"?!
08-08 18:30
 
jalopnik
 Bugatti’s Next Hypercar is the Opposite of What You Expect # 
Nog altijd gek om over na te denken, nagelnieuw (relatief gezien) elektrische super-auto-bouwer Rimac is Bugatti geworden. Wordt de nieuwe Bugatti dan elektrisch? Ja en nee blijkbaar, maar wat dan precies is nog even afwachten. Ik begin al wild te dromen van magnetische injectie in cylinders met de koperspoelen er rond die optimaal samenwerken om maximaal koppel op te wekken...
08-08 21:31
 
bp
 5 Ways for Sorting Full-Text Search Results in MongoDB # 
Over MongoDB gesproken, mijn poging om een 'bare bones' Delphi connector te maken naar MongoDB te maken (en waar ik tot nu toe te meeste sterren op github van haal), werkte niet meer omdat hun protocol was veranderd! Maar het was nog niet té zwaar veranderd. Dankjewel Arnaud om het te laten weten...
08-09 13:21
 
hln DH
 Dievenbende heeft het gemunt op auto-onderdelen langs Koninklijke Baan: politie start onderzoek # 
Ja, lap. Eerst bermbrand, nu dit. Waar kan je nog je auto gerust achterlaten aan de kust?
08-10 10:30
 
NBC
 Why Americans are increasingly dubious about going to college # 
Tja, vraag en aanbod dus, maar ook jongeren die hun ouders nog diep in de schulden zien zonder dat hun duurverdiend diploma al te veel opbrengt. Plus de verschillen tussen arm en rijk die er niet beter op worden... Voorlopig ziet het er hier in Europa nog beter uit.
08-11 18:15
 
Metro 🇬🇧
 Wearing a hijab can be terrifying but, after 14 years, I’m grateful for mine # 
Een open geest bewaren is af en toe eens door een ander paar ogen kijken.
08-11 18:00
 
AD.ɴʟ
 Zelfrijdende auto dreigt te mislukken: ‘Die komt er niet’ # 
Ik blijf er bij: wat eerst moet ontwikkeld worden is een systeem dat precies weet waar de auto is, en of de auto ergens is of naartoe beweegt waar de auto volgens de regels niet mag zijn. Dat alleen al gaat de technologische ontwikkeling al teweeg brengen, en in het beste geval al het aantal ongevallen sterk terugdringen, iets waarvan de futurologen overtuigd zijn bij het droombeeld dat altijd iedereen de auto zelf gaat laten rijden.
08-11 16:30
 
Bloomberg👩‍💻
 SpaceX Cleared to Loft US Spy Satellites Using Reusable Boosters # 
Ah, komen er dan meer Falcon Heavy lanceringen aan?
08-11 15:30
 
github
 laprado starred stijnsanders/TMongoWire # 
Dank u! Nog altijd gek dat het niemand minder dan Arnaud Bouchez zelve was die me moest wijzen op dat ik al x versies van MongoDB achter kwam en TMongoWire eigenlijk niet meer werkte. Ik gebruik zelf geen MongoDB meer, maar blijkbaar blijven ze zelf wel evolueren en zichzelf heruitvinden, en wat wire betreft categoriek alles over OP_MSG sturen lijkt me eigenlijk geen slecht idee.
08-13 03:08
 
Independent 🇬🇧
 Tropical Storm Meari heads to Japan, packed with winds, rain # 
Ooh, als hun gigantische overstromings-beschermings-kelders vollopen, zouden ze kunnen een paar super-tankers vullen en die naar Europa verschepen? Dan moeten wij het wel nog van een haven naar het binnenland verpompt krijgen...
08-12 13:32
 
digg
 The Mercedes Metris Van Is Leaving the US Because Nobody Wanted It # 
Een kans voor Tesla? Ik blijf me afvragen hoe een Tesla "people-mover" er zou moeten gaan uitzien...
08-14 12:30
 
inverse
 15 years later, the boldest video game ending ever still holds up # 
Aha, maar da's interessant. Nu ik dat weet zou ik de Persona 3 films nog eens opnieuw moeten bekijken. (Eerst Persona 5 eerst afwerken...)
08-14 12:00
 
ZD
 Microsoft admits it can't stop scammers fooling you with their latest tricks # 
Awel kijk, ooit maakten ze zelf reclame met dat Google al je e-mails leest, dus ligt het een beetje gevoelig als zij dat toch ook moeten doen om ongewenste e-mails te kunnen tegenhouden. Ergens kan je stellen dat de technologische vooruitgang tot onmogelijkheden heeft geleid: we willen niet dat iemand onze e-mails (mee)leest, maar we willen wel dat ze van onze binnenkomende mails weten wat gewenst en ongewenst is. Lijkt me nogal moeilijk als je onderwerp en inhoud niet mag inkijken...
08-15 01:01
 
UnHerd
 The many failures of Ben Affleck # 
Vreemd genoeg een heel inzichtvol artikel! Over iets dat me normaal geen moer interesseert!
08-15 08:43
 
 Opnieuw granaten ontploft bij kerncentrale Zaporizja, 42 landen eisen vertrek Russische troepen # 
Staat er ook bij 'of wat'? Is dit de druppel die het doet overlopen, en wordt het dan een internationaal conflict? (En dus een volledig ander soort conflict...)
08-15 18:19
 
HN
 Win32 Is the Only Stable ABI on Linux # 
Vreemd, maar mogelijk waar. Linus himself weet maar al te goed dat dit een probleem is voor de grotere Linux-wereld, maar is natuurlijk maar de centrale figuur van het centrale klein deeltje van de grote groep operating-systems die rond de Linux kernel zijn opgebouwd...
08-16 16:58
 
𝐖𝐒𝐉
 Germany to Keep Last Three Nuclear-Power Plants Running # 
Maar ja vaneigens daar ook. Intussen — ik heb er al weer even niets meer over gehoord — gaat het bij ons lukken om er langer open te houden? Een tijd terug was het toch aan Electrabel gevraagd en het was te laat om te beginnen aan een verlenging?
08-17 11:04
 
hln DH
 Schoolomgevingen krijgen opvallende markering # 
Hmm, reflecterende verf misschien, maar fluorescerend?!
08-17 09:11
 
HN
 The Jank Language: LLVM Hosted Clojure # 
Hoppah, bovenop de (gigantische) hoop dingen om te bekijken of iets in zit dat ik kan pikken mocht ik ooit nog eens tijd stoppen in strato...
08-17 17:12
 
𝔑𝔜𝔗
 Israel and Turkey to Restore Full Diplomatic Ties # 
Sebiet is het nog Israel die mag onderhandelen tussen Rusland en Ukraine, als ze Zwitserland al niet zien zitten. Of beeld je in, de Verenigde Arabische Emiraten!
08-17 16:53
 
reuters👩‍💻
 ECB steps in as banks dip toes in crypto pool # 
Dit klinkt op eerste indruk als een beweging in de juiste richting...
08-17 16:10
 
inverse
 'Dune: Part 2''s most important, untold story will be on HBO Max # 
Spannend!!!
08-17 16:08
 
phys.org🧪
 Solid oxide electrolytic cells facilitate CO2 electrolysis under intermittent renewable energy power # 
Is dat nu mijn verkeerde indruk, of staat er echt niet naar wat CO₂ wordt omgezet?
08-17 18:56
 
crunchyroll
 HIDIVE To Stream The Revue Starlight Movie Starting August 24 # 
Ik zou het willen aanraden, maar ik kan begrijpen dat het niet voor iedereen is. Hoewel je eigenlijk gewoon hetzelfde moet doen als al die heldenfilms van tegenwoordig: niet te hard nadenken over wat je ziet en genieten van het spectakel.
08-18 15:58
 
BGR
 Auroras may reach as far south as New York due to massive solar bursts # 
Noorderlicht tot in New York? Dan moet het bijna zeker tot bij ons komen! Volgende week deze in de gaten houden!
08-18 15:50
 
reuters 🇪🇺
 Ukraine's Zelenskiy: U.N. must ensure security of Zaporizhzhia nuclear plant # 
"must"? Ik vrees dat de V.N. niet staat te springen om iets te doen dat het conflict op slag zou kunnen escaleren naar een internationaal conflict met echte oorlogsverklaringen.
08-18 15:11
 
scripting
 ‹Why now? RSS 2.0 will be twenty years old on September 18. One month from today. I'm working on something pretty big for that day, maybe it'll be out a bit earlier, who knows. But in the meantime,...› # 
Ik weet het niet goed. RSS 20 jaar joepie 🎉 maar dat een van zijn oprichters zo hard vastbijt in Twitter? En de twee probeert te mixen met markdown er nog tussen?? Ik vrees dat het te specifiek is om een groot publiek te lokken. Naar mijn inschatting zou je moeten iets nieuw maken dat Twitter voor (bijna) iedereen zonder veel weerstand kan vervangen én na wat dieper onderzoek blijkt géén walled garden te zijn. De mensen die op zoek zijn naar meer kunnen zo uitbouwen wat ze willen. Nu je er over denkt, zoals Twitter in het begin was eigenlijk met hun relatief veelzijdige API...
08-18 14:29
 
HN
 Delphi Still Exists and Is Actively Developed # 
(Zie zeker ook de comments hier.) Ja, Delphi en het web is altijd wel een beetje een moeilijk huwelijk geweest. Naar mijn bescheiden mening, als je de beginselen waar de form-designer van Delphi op gebouwd zijn, probeert naar een HTML-wereld te brengen, ga je altijd bedrogen uitkomen. HTML lijkt iets te zijn dat je in theorie op basis van bestaande dingen zou moeten kunnen genereren, maar in combinatie met CSS en JavaScript komt je snel op onverwachte limieten of op heel lelijke structuren. Het jeukt echt om ze xxm aan te raden, maar de werkelijkheid is dat ze waarschijnlijk onlosmakelijk vast zitten aan het werk dat al is gepresteerd met de form-designer. En xxm gaat intussen al ongeveer een jaar zonder echte vooruitgang. En niet iedereen is ook on-overtuigd van ORM's zoals ik ben. En dat het in zijn huidige vorm van ver iets op PHP van tien jaar geleden trekt kan ik ook niet (meer) gebruiken als pluspunt... Soit, ik ben nog altijd heel content van de Delphi compiler (en dat de compiler beschikbaar is geworden in de Community Edition) en van de dingen die ik zelf op xxm heb kunnen bouwen.
08-19 15:45
 
ANN
 Bottom-Tier Character Tomozaki's Aoi Hinami Gets Character Song # 
Aoi! Ik kijk uit naar dat tweede seizoen!
08-19 13:47
 
far out
 Margot Robbie and Ryan Gosling reportedly starring in ‘Ocean’s Eleven’ prequel # 
Wordt dat dan Ocean's 5? 4? 3? Ik ben de tel kwijt en heb ze nog niet allemaal gezien...
08-19 16:18
 
changelog
 _why's Estate # 
Oh? Blogt hij dan nu opnieuw?
08-16 08:00
 
𝒟 ɴʟ
 Ford komt met koplampen die informatie op de weg projecteren # 
BMW is daar toch ook al lang mee bezig?
08-12 15:00
 
vice 🇺🇸
 Mars Is ‘Irrelevant to Us’ If Earth Is Doomed, Author of Legendary Mars Trilogy Says # 
Tja. Er gingen schepen van de 'klassieke wereld' naar de 'nieuwe wereld' vanaf de late 1400's, maar het duurde tot ongeveer tot de 1700's voor die goed en wel onafhankelijke gemeenschappen zouden vormen. Zou het met Mars ook zo zijn? De volgende decennia gaan we (meer) naar de maan en Mars, maar alles daar opzetten gaat veel kosten en lang duren. Onder meer ook omdat daar veel minder is. Water en lucht moeten we zelf mee doen. (En zo snel mogelijk zelf proberen maken daar.)
08-20 15:00
 
verge
 Please, Lego, let this engineer bring your computer brick to life # 
Tss, ik moet ook eens dringend een hobby-elektronica-pakket opzoeken om mee te prutsen...
08-21 14:12
 
Metro 🇧🇪
 EINDELIJK. VRT gaat opnieuw Eurosong-kandidaat zoeken via preselecties # 
Kunnen ze niet gewoon Udo sturen? Bon... Beste Udo, schrijft u in!
08-22 14:32
 
ANN
 Uchū Senkan Yamato Next/Star Blazers Λ Manga Ends # 
Ah, er komen echt nog 26 nieuwe afleveringen aan! Ik kijk er naar uit...
08-23 16:45
 
Metro 🇬🇧
 New Elizabeth line station to open in London in November # 
Oeie, ik lees het hier nog vóór ik er iets van zie op Geoff Marchall's kanaal wat is er aan de hand?
08-24 17:26
 
NBC
 Teen pilot sets age record for solo flight around world  # 
Go the Belgians!
08-24 17:35
 
F24
 In a European first, Belgian hospital delivers human tissue by drone # 
Go the Belgians!
08-22 16:26
 
Bloomberg
 Belgian Prime Minister Warns of 10 ‘Difficult’ Winters for Europe # 
Go the Belgians!
08-24 07:00
 
ʜᴀᴄᴋᴀᴅᴀʏ
 There’s Gold In That There Graphene # 
Zie, ik was laatst aan het dagdromen dat ik met een hoop geld van durf-investeerders, een lap Sahara in bruikleen had, dat vol met zonnepanelen had gezet om een super-destileer-kolom aan te drijven waar je vanalles naar wens in kon gooien om met plasma in de elementaire deeltjes te scheiden. E-waste bijvoorbeeld. Of industriële smeerlapperij waar ze anders geen weg mee weten...
08-23 21:39
 
news.belgium 🇧🇪
 Second Crimea Platform Summit: België zal Oekraïne blijven bijstaan # 
Go the Belgians!
08-23 17:28
 
𝙸𝙴𝙴𝙴👁️
 The Rise of SQL # 
Ik moet zeggen, ik begin voorzichtig weg al mijn weg een beetje door een PostgreSQL server te vinden, en moet minder en minder zoeken naar hoe <dit of dat van uit de SQL Server-wereld> nu weer moest.
08-10 02:38
 
reuters
 Ukraine suggests partisans behind blasts at Russian airbase in Crimea # 
Tja, kijk. Als de partizanen het menen: de brug van Kertsj moet er aan.
08-09 19:09
 
newsmonkey
 Bloomberg-analist: Koers Bitcoin naar 100.000 dollar is “kwestie van tijd” # 
Hmm, ik ben nog zo zeker niet. Er staat vanalles te gebeuren met de invloeden op de huidige macro-economie, maar Bitcoin is nog een relatief nieuwe speler. Ik zou dus eerder gokken of Bitcoin het evenwicht tussen de elementen gaat bijsturen of toch gewoon de rest braaf gaat volgen. Een systeem voorspellen dat op elk moment wordt geherëvalueerd aan de hand van zijn onderdelen, is gewoon altijd moeilijk te voorspellen.
08-25 15:28
 
zog
 Als de CRM faalt # 
Ja, sorry, maar ik heb alle CRM eigenlijk altijd al weten falen op basis van afspraken tussen de betrokken bedrijven. Zelfs als ik er tot nu toe nooit rechtstreeks bij betrokken was.
08-25 13:17
 
Metro 🇧🇪
 Barbie Ferreira stapt vlak voor derde seizoen uit ‘Euphoria’: «Met tranen in de ogen» # 
Ah, ne spin-off misschien? "Better call Kat"?
08-08 23:20
 
bustle
 Christina Perri Reacts To "A Thousand Years" From 'Twilight' Being One Of YouTube's Most-Viewed Videos Ever # 
Ik vind Words dan weer een dijk van een song!
08-26 09:17
 
dev.to
 Put your SQL directly into your HTTP endpoint code # 
Hmm, zelfs als je er in slaagt om ALTER en DROP TABLE tegen te houden, en onterechte UPDATE en DELETE, dan nog kan iedereen aan álle data, en dat is met een database met persoonlijke data doorgaans niet de bedoeling...
08-26 17:24
 
AP ɪ
 Azerbaijan reclaims key city near Nagorno-Karabakh # 
Hop, daar gaat het nu ook nog eens rommelen, of wat?!
08-26 19:44
 
Smithsonian
 What You Need to Know About NASA’s Artemis 1 Launch # 
Subiet is het nog goed dat SLS eerst gaat vliegen, als Starship gaar klaar zijn gaat er gemakkelijk hype op te wekken zijn omdat de interesse bij het publiek al goed opgewekt is...
08-27 05:46
 
NWS+
 Personeel kerncentrale Doel in open brief: "Hou Doel 3 en Tihange 2 langer open"  # 
Ik heb te weinig dossierkennis, maar het zou nu toch wel erg zijn als ze blijven moeilijk doen om zo proberen aan meer geld te raken.
08-26 23:15
 
Foreign Policy
 Can the CHIPS Act Put the U.S. Back in the Game? # 
Werkt dat ook met vraag en aanbod? Als het aanbod stijgt en de prijs daalt, zou dit kunnen met kansen geven aan de Mill architecture? Misschien is de toekomst van CPU's beter allemaal Risc-V of ARM te zijn? Maar ik zou gewoon willen weten of het zou lukken om een CPU te maken met een massale bank aan virtuele registers én een hele hoop parallelle instructie-decoders om een variabel aantal stomen instructies tegelijk te verwerken...
07-27 10:23
 
S€
 Brandverzekering wordt duurder # 
Ja, ja. De energieprijzen gaan waarschijnlijk niet meer naar beneden gaan, maar al de rest gaat met verschroeiende inflatie omhoog gaan zodat het relatief gaat uitkomen. Of ze op tijd die storm aan prijsstijgingen gaan kunnen remmen is nog maar de vraag natuurlijk.
07-26 17:02
 
AP ɪ
 Russian military plans sweeping war games in country's east # 
Hmm, opleiding van nieuwe troepen, of nebenkriegsschauwplatz?
07-26 14:45
 
github
 joaoduarte19 starred WinMerge/winmerge # 
Pff, ik heb DirDiff!
07-25 09:38
 
data
  Kubisch boorarsenide: de beste halfgeleider ooit en de opvolger van silicium?  # 
Wat vreemd genoeg (weer) niet ter sprake komt is dat silicium ook even in een nucleaire reactor moet om net genoeg fosfor atomen te krijgen in de metaalstructuur... Mocht een nieuw materiaal dat óók kan oplossen zou netjes zijn.
07-23 02:00
 
PostgreSQL
 pgAdmin User Survey  # 
Verdikke! Ik had deze gemist en nu ben ik te laat...
07-18 10:44
 
data
  IT-beslisser heeft vaak spijt van techaankopen  # 
Is dat niet een beetje onvermijdbaar? Sommige complexe dingen zijn een nachtmerrie om helemaal te integreren, zelfs misschien onmogelijk om helemaal proleemloos te krijgen, en dan blijf je achteraf afvragen of het anders zou zijn gelopen met de andere aanbiedingen. Intussen gaat de onderneming zonder pardon verder, en her-integreren met iets anders om te her-evalueren zit er niet meer in. Toffe job waar wij mee zitten. De computers tot daar, maar het komt véél gokken bij kijken, en people skills.
08-28 01:00
 
ʜᴀᴄᴋᴀᴅᴀʏ
 YouTube Like It’s 1970s France with this Minitel-VCR Mashup # 
Zot! Knap! Plus, over veertig jaar, zou het wel eens kunnen dat ze de smartphones van nu niet meer kunnen in werking houden én ombouwen naar de intussen nieuwere technologie...
07-14 22:59
 
HN
 Unix didn't used to support shebang, a brief history # 
"He accomplished that by sitting at home in a bathrobe sending emails to huge corporations, [...]" Hilarisch, maar in essentie waar. En ook de essentie die te leren valt uit het grotere Linux-verhaal. Bedrijven trekken het maar al te graag naar hun toe, maar we moeten als kleine gebruiker ons niet laten passeren.
08-29 18:51
 
Independent 🇬🇧
 Eurostar to axe direct Disneyland Paris trains, partly blaming Brexit # 
Zouden ze echt nog terug komen met hangende pootjes? Of zou het daar eerst nog eens goed rommelen, nu blijkbaar misschien ook Wales aan het kijken is of ze op hun eigen verder zouden kunnen...
08-29 18:26
 
Tijd
 Europa werkt aan 'noodinterventie' op elektriciteitsmarkt # 
Ik ben benieuwd? Is er genoeg Europa om gezamenlijk iets gedaan te krijgen zonder dat er een paar tegenwerken?
08-29 18:15
 
NWS
 Tim Pauwels neemt afscheid als nieuwsombudsman bij VRT NWS: "Het was een hele eer" # 
Ah, ik ben benieuwd... Ik denk dat de rol van de nieuwsombudsman niet kan worden overschat. Hopelijk kiezen/vinden ze iemand uiters kapabel.
08-28 14:36
 
DelphiPraxis
 XML viewer component # 
Hoe gek ik dat. Ik heb precies hetzelfde probleem en dacht van precies deze vraag eens te posten op een forum ergens. De antwoorden tot nu toe echter vind ik — naar mijn bescheiden mening — maar meh.
08-30 09:03
 
Metro 🇬🇧
 Lord Alan Sugar demands Boris Johnson and Michael Gove ‘go to jail’ as he asks: ‘How do we reverse Brexit?’ # 
Ah, kijk het zal gaan beginnen.
08-30 15:07
 
Motley Fool
 Can Bitcoin Reach $100,000? # 
Bwa, met de inflatie van het moment komt het toch al dichterbij.
08-30 12:06
 
reuters
 France accuses Russia of using gas as 'weapon of war' # 
Is het nu een contractdispuut, of een oorlogsdaad?
08-29 19:30
 
reuters 🇪🇺
 Belgium supports energy price caps, suspending trading in EU power crunch # 
Lijkt me misschien inderdaad te overwegen.
08-31 07:21
 
𝙻
 How the public domain can win # 
Was Bill Gates daar maar van overtuigd in de jaren tachtig...
08-31 17:02
 
NWS
 Financiële autoriteit FSMA niet mals voor VRT-reeks "FIRE": "Staat haaks op wat wij jongeren proberen bij te brengen" # 
Tja, verplicht een opvolg-reeks maken "BURN" met de verhalen van zij die het hebben geprobeerd maar in hopeloze problemen zijn geraakt. En/Of met/over de mensen die van in het begin al de elementen tégen hebben zodat ze zelfs niet kunnen beginnen aan de dingen waar FIRE over gaat...
08-31 06:05
 
Tijd
 'De Europese basischemie dreigt kapot te gaan'  # 
Hmm, zou ik kunnen gelijk hebben als ik speculeer dat zowel gematigd links als gematigd rechts een idee van een sterk samendrachtig Europa wel zou kunnen ondersteunen, maar we nu net met het ongeluk zitten dat er net te veel van de kiezers denkt zich te moeten scharen achter een extreme factie, hetzij aan de linker- dan wel de rechterkant? Of met andere woorden, we hebben Europa al kapotgemaakt net nu we het nodig hebben.
08-31 18:06
 
NOS.ɴʟ
 VRT: Belgisch overheidsbedrijf loost vervuild afvalwater in de Schelde  # 
Uranium en kobalt? Net die dingen die op de internationale markt flink omhoog aan het gaan zijn (hoewel deze hier waarschijnlijk niet in verkoopbare vorm zullen zijn...)
08-31 20:53
 
SpaceNews
 U.S. Space Command calls for investment in technologies for deep space missions # 
Nog niets over space-dogfighting :-(
08-31 15:00
 
ANN
 Interview with My Teen Romantic Comedy SNAFU's Wataru Watari, Masazumi Kato, Chado Horii # 
Misschien moet ik alles ook nog eens van voor af aan bekijken. De eerste keer had ik iets van "wat is dit?" en "waarom vind ik dit goed?" en "waarom was mijn school-tijd zo niet?", maar nu ik al wat meer anime van allerlei soort heb meegemaakt kan ik misschien nog meer nuances oppikken, want 'snafu' ('oregairu' voor de kenners) heeft best wel wat nuance heb ik de indruk.
08-31 12:23
 
morgen
 Live - Zuhal Demir (N-VA) voor Overlegcomité: ‘Voorzitters die vinden dat ik moet stoppen met zagen, zouden zelf beter minder show verkopen in de media’ # 
Wanneer zijn de volgende verkiezingen?