yoy.be "Why-o-Why"

5th Element: a remake?

2015-09-07 23:42  5thElementRemakePlease  film  [permalink]

Naar mijn bescheiden mening is het tijd voor een 5th Element remake. Misschien is het dat wel al een tijdje. (van 2013!) Niet dezelfde film, akkoord, maar er zat zo veel goed in die film. Jammer genoeg ook een hoop waar een hoop mensen, terecht, van wegblijven, maar op mij had het van direct de eerste keer de indruk dat als je die dingen negeert, je de parels kan rapen in die film. Zoals andere grotere verhalen gaat het over een selecte groep mensen die per toeval er toe komen het volledige universum te redden van de ondergang. Dat is en blijft een goede kapstok voor gelijk welke film, vooral als de fictieve elementen goed ineen lijken te zitten en ze uit de buurt van ongeloof blijven. Plus, mij krijg je gewonnen als alles niets is wat het lijkt. Een verenigde militaire kracht die in al zijn kunde toch even niet weet wat gedaan, de strenghouders van het geloof die bevraagd worden om antwoorden, maar eigenlijk zelf niet weten dat ze het niet (meer) weten... De slechteriken die eigenlijk echt ook wel hard werken aan hun inzet en ambities. De zakenman die eerst dacht een zaakje te kunnen doen, maar dan toch snapt dat de partner niet echt een parnerschap in gedachten had. Dat moet zeker allemaal blijven. Flikken die in een McDonalds-kamion belanden? Misschien. Een hyperactieve radiopresentator die op de gekste momenten dan maar tussen het geflikflooi een programma moet neerzetten? Nee dank je.

Hier is nog een idee: waarom niet 5th Element, maar 5 Elements, en er zoals het nu in zwier is, een serie. Een paar afleveringen dat het er zit aan te komen dat de Mondochewan zullen moeten komen ingrijpen. Een paar afleveringen dat het allemaal kapot is, en langzaam het misverstand uit komt. Dan de reconstructie (het pakje met de witte stroken, remember?) en het uitzoeken wat er dan moet gebeuren, en dan een hoop afleveringen waarin ze elk van de elementen moeten gaan opsnorren...

Natuurlijk in dezelfde tijdsgeest, met de heerlijke sneren naar de dingen die nu fout gaan en dan nog altijd fout(er) gaan zitten. Met effecten. Niet persé 3D, maar ik denk aan district 9 (nee ik heb Chappie nog niet gezien), en aan de 'overzichten' van de ruimteschepen in Battlestar Galactica, het lijkt of je er tussen zou kunnen hangen, er bij zou kunnen zijn, en dan leef je beter mee in het verhaal. Zolang het maar klopt als een bus. Nog meer dan dat je op het nieuws ziet dat de opruimdiensten staken, en dat de luchthaven dan vol afval ligt. Da's een goed begin, maar fan kan je voor je winnen door een verhaal dat zich afspeelt naast het verhaal te laten zien aan hints hier en daar. Maar misschien heb ik te veel naar Yamato 2199 gekeken.

Awel ja, waarom niet een mash-up van dat, met Macross er gewoon tussendoor (maar dan het verhaal en de setting, niet perse de mecha), en een echte serie slechteriken die in de weg lopen bij het redden van de wereld en alles... Maar ik zit maar wat te dromen natuurlijk.

twitter reddit linkedin facebook