yoy.be "Why-o-Why"

Wake up and smell the data-in-the-cloud problem.

2008-08-04 22:54  i1487  coding actueel  [permalink]

http://www.theregister.co.uk/2008/08/04/mysql_drizzle/

Ik heb dit al lang zien komen! Ik ben een beetje een vreemd geval door eerst veel te programmeren in het wild, met alles behalve veel data, en dan pas (na een jaar of 8) databases (en SQL, ODBC, ADO...) leren kennen!

En nu... Eerst zijn we allemaal bezig zoveel mogelijk te krijgen uit een beperkte machine met 1 processor, nu zijn we plots bezig met onbeperkte machines met zoveel mogelijk processors zoveel mogelijk te doen doen. Maar vreemd genoeg op bijna dezelfde manier!

Als je goed kijkt naar de nieuwe probleempjes met multi-code machines, is het eigenlijk allemaal te doen met de dingen er op tijd in en uit te krijgen, en ook nog tussen elkaar uitgewisseld te krijgen. Erlang en Dryad kiezen ervoor om het heel platjes (geserialiseerd) door te geven aan elkaar (als ik het goed begrijp), iets wat ze bij Singularity ook opgepikt hebben, maar ik blijf het dan weer vreemd vinden dat ze daar nog niet staan te springen met waar we nu de meeste resources aan verkwansen: data retrieval en updates! en transacties! en andere lastige dingen zoals transacties en indexes. Iets waar de grotere cloudmongers dezer wereld (Google en Amazon) wel an aan bezig zijn achter de schermen.

twitter reddit linkedin facebook