yoy.be "Why-o-Why"

Misschien bugje ontdekt in COM op Win2000 (nu nog!)

2008-08-05 20:41  i1488  delphi  [permalink]

D'Oh! Het moet mij weer overkomen. Over wat een bug precies is kan gedicussieerd worden, maar ik denk dat ik iets heb gevonden. Maar dan in Windows 2000. En daar zijn ze waarschijnlijk wel al mee gestopt met aan werken...

Even schetsen waar het om gaat:

- IIS op Windows (IIS 5 op 2000, IIS 6 op XP, IIS 7 heb ik nog niet echt onder de vingers gehad, maar zou geen probleem mogen zijn)
- een xxm project van eigen makelij
- die gebruikt maakt van WikiEngine
- met een IWikiPageCheck implementatie

Nu, dat laatste is (in Delphi) gewoon een TInterfacedObject, wat op XP en 2003 (Vista heb ik nog niet kunnen proberen) goed werkt, op 2000 niet! Geeft een Access Violation op hetzelfde adres als de code pointer (Wat ook al verdacht is) als ik een instantie van de IWikiPageCheck implementatie probeer te assignen aan de WikiEngine instantie.

Ik heb rap eens geproobeerd om een type library toe te voegen, een IClassFactory ervoor te maken, the works, maar dat geeft een "Element not found" error... Daar kan ik misschien op verder zoeken.

Maar voorlopig denk ik er aan om misschien ook een "microsoftje te doen", en wil je hosten op Win2k, dan moet het zonder WikiEngine...

twitter reddit linkedin facebook