yoy.be "Why-o-Why"

2022 ...

januari (23) februari (25) maart (21) april (22) mei (21) juni (21) juli (25) augustus (28) september (28) oktober (6) november december

09-01 15:03
 
digg
 Robin Williams Had The Best Conversation With George Lucas About Why Nobody Liked Jar Jar Binks # 
Hilarisch! Schitterend om te horen.
09-02 18:16
 
NPR
 Jehovah's Witnesses resume door-to-door visits for the first time since the pandemic # 
Jammer genoeg.
09-02 16:53
 
morgen
 Na de Belgische vliegtaks: Ryanair dreigt ermee Zaventem te verlaten # 
Beeld je in dat die naar Wevelgem verhuizen!
09-02 10:00
 
qz
 The Artemis 1 mission is an American mega-project # 
Als ik even de advocaat van de duivel mag spelen... Ten tijde van de shuttle was het duidelijk dat we allemaal samen mochten mee genieten van de vooruitgang. Miniaturisatie van elektronica. Vooruitgang in materiaalwetenschappen, alleen al in toepassingen van kunststoffen in de kledij. En natuurlijk toegang tot dingen in de ruimte, met ISS en de Hubble ruimtetelescoop op kop. Daaruit voortvloeiend alle wetenschappelijke ontdekkingen die mogelijk zijn geworden. Maar nu, vijftig jaar later terug naar de maan. Nieuwe raket-technologie? Nee. Nieuwe materiaalwetenschap? Nee. Nieuwe wetenschap? Niet echt. Met een paar keer op en af naar de maan krijgen we misschien een ruimte-station op de zuid-pool daar. Misschien kunnen we dan doorzetten naar Mars of van daar gemakkelijker ruimte-sondes naar hier en daar lanceren. Heel misschien is er ergens een economisch voordeel te boeken. Of nog erger politiek. Of nog erger militair. We weet. Eerlijk gezegd ziet het er eigenlijk allemaal niet zo fris en fruitig uit.
09-02 07:15
 
crunchyroll
 GIRLS und PANZER Celebrates Its 10th Anniversary with Screening Events & Exhibition # 
"Panzer vor!"
09-03 03:00
 
nieuwsblad
 Vlaamse regering sust burgemeesters met extra studie naar Ventilus: “Cruciaal om draagvlak te creëren” # 
Laat me raden, ze gaan niet onderzoeken of je een hoogspanningskabel onder wisselstroom in een sleuf van x meter breed en diep veilig kan maken.
06-21 23:09
 
liz climo
 Photo # 
Tja, met die huizen-prijzen van tegenwoordig...
06-09 06:12
 
begin end;
 How to create a PDF document in Delphi without using additional components # 
Ik doe het zo.
09-07 00:30
 
Forbes
 Every Person On My Team Is A Quiet Quitter. Here’s Why We’re Thriving # 
Zie, zoiets dacht ik nu ook al ongeveer. Te meer omdat aan het denken was dat de concepten "rockstar developer", "bus factor 1" en "technical depth" er recht tegenover staan. Als iedereens takenpakket duidelijk is omschreven én helemaal netjes aaneensluit, is alles duidelijk en werkt alles vlot. Alleen, wie doet er die taakomschrijvingen? En hoe blijf je als ondernemer nog wendbaar genoeg om je vlot aan te passen aan veranderingen in de buitenwereld? Het hangt jammer genoeg nog altijd af van een klein clubje mensen met visie en de juiste inzichten.
09-07 20:00
 
AD.ɴʟ
 Stilstaan bij enorme wolkbreuk op de snelweg? Zo hoog is de boete # 
Tss, er valt een druppeltje water uit de lucht, en de mensen vergeten hoe je moet rijden. Mensen! Afstand houden en snelheid aanpassen. (En die snelheid is niet nul per uur!)
09-06 14:00
 
Forbes
 Russia’s Main Southern Bridgehead Could Be Ukraine’s Top Target # 
Ik had net een gek idee. Stel dat er toch nog opnieuw gesprekken met het Kremlin kunnen, zou je ze kunnen voorstellen om de Khertsj-brug ongeschonden te laten, maar in ruil voor het de-annexeren van de Krim. Rusland geeft de Krim terug, in ruil mag de brug blijven én kan Rusland een marine-basis op de Krim behouden. Maar daarmee is het allemaal niet opgelost natuurlijk. Maar misschien kan het de onderhandelingen openen. Voor Oost-Ukraïene beeld ik me in dat Putin bijvoorbeeld tot inzicht komt dat de volksrepublieken die hij had willen herkennen door de moeizame militaire operatie — ten zeerste tegen zijn zin — danig verwoest zijn, dat de herstellings-operatie een samenwerking moet zijn tussen Rusland en (West-)Ukraïene. En misschien zelfs met een consortium van nog (Westerse?) landen, want het geld is allemaal een beetje op natuurlijk. En als je over een heropbouwings-traject hebt, dan zien de meeste Westerse landen het wel zitten om het bedrijfsleven aan te halen om internationale samenwerkingen uit te bouwen. Als dat een beetje in politieke stabiele sferen kan, dan kan het misschien een beter verhaal worden dan dat in Afghanistan was gelopen...
09-08 05:30
 
/.
 Korean Nuclear Fusion Reactor Achieves 100 Million Degrees Celsius For 30 Seconds # 
Sebiet gaan er nog eerst andere (experimentele) fusie-reactoren kunnen beginnen nog vóór dat ITER in Frankrijk kan opstarten...
09-09 10:28
 
💬
 Quiet quitting is a new name for an old method of industrial action # 
Ik moet "Toyota 5s" nog eens ik detail gaan doornemen... Stond daar ook al zoiets in?
09-09 12:55
 
CNN ɪ
 King Charles III will soon return to London. Here's what's happening today # 
Ah, hij rijdt niet in een Brits-gemaakte elektrische auto naar Londen? Zou dat in 1 rit lukken? Stel je voor dat ze een tweede wagen ergens halfweg aan een oplaadstation klaar hebben staan om over te stappen.
09-10 14:44
 
Metro 🇬🇧
 Vladimir Putin congratulates Charles on his proclamation as King # 
En iets van medeleven met dat diene mens zijn moeder gestorven is, kon er niet van af?
09-11 10:38
 
NWS+
 Ook zwarte thee drinken zou goed kunnen zijn voor de gezondheid # 
Ik moet zeggen, dat ik toch nóg meer voordeel ondervind nu al een hele tijd het suikerklontje voor een wolkje melk heb gewisseld. En mijn tandarts is ook blij dat die niet door zo'n laag aanslag moet werken...
09-09 21:32
 
MyAnimeList
 'Koukyuu no Karasu' Reveals Additional Cast Pair, Second Promo # 
Is dit dan een beetje zoals costuumdrama en anime in één?
09-12 15:59
 
newsmonkey
 Hoge brandstofprijzen zorgen voor meer fietsverkeer: niet meer met de auto naar het werk # 
Vreemd, op het linkervak zie ik nog veel volk dat blijkbaar niet zelf voor de brandstof moet betalen?
09-13 14:03
 
HN
 Some New HTTP Verbs # 
Wel "HELP" vind ik nog geen zo'n slecht idee. Op een REST API bijvoorbeeld dat je dan JSON schema of zo krijgt? Of misschien nog beter: als je dingen probeert, en 400's of 500's krijgt, of anders onverwachte dingen, als je dan een HELP request stuurt met een header "Please-Contact" met een e-mail adres, dat die dan een mail stuurt naar de verantwoordelijke met je contact-gegevens, en een log van je recentste requests en responses met eventueel wat data zodat die mee kan nakijken wat je aan het proberen doen bent en waarom het dan niet werkt. Met wat geluk kan die je dan terug antwoorden, of misschien zelfs een support-ticket openen... (Om verder te kunnen negeren.)
09-13 13:49
 
nb 9K
 Melle en Merelbeke onderweg naar fusie, andere buurgemeenten blijven voorlopig achter # 
"Mellebeke"? "Merelle"? "Merellebeke"? "Merelbekelle"? "Merlebelke"? "Merelbelleke"?
09-13 17:54
 
verge
 Everyone knows what YouTube is — few know how it really works # 
Dit ziet er zo'n interessant artikel uit, maar veel te lang hier zo tussen het fornuis en de wasmachine. Misschien kijk ik wel later eens als ik iets aan mijn slaapgebrek heb kunnen doen...
09-14 16:22
 
Tijd
 Verlinden wil werken tegenhouden die Doel 3 definitief stilleggen # 
Loop ik niet al meer dan een maand te speculeren dat het allemaal al te laat is?
09-15 10:24
 
SpaceNews
 New launch vehicles inch towards the pad # 
Oh, beeld je in dat Arianespace plots iets zegt in de zin van: “Weet je wat, die Ariane 6, dat zien we zo niet meer zitten, maar we hebben al dat geld en een schitterende locatie, kunnen we SpaceX betalen om hier raketten te bouwen en te lanceren?”
09-15 17:45
 
ANN
 Girlfriend, Girlfriend Anime Gets 2nd Season # 
!
09-16 13:02
 
far out
 Blade Runner 2099: Ridley Scott produced TV sequel in the works # 
Zou kunnen dik de moeite worden. Doet me er aan denken dat ik het laatste seizoen van Snowpiercer nog eens moet zien te verwerken.
09-16 16:38
 
changelog
 A search engine based on RSS feeds # 
Er wordt nog vanalles gedaan met RSS waar het helemaal niet voor dient, dus RSS is nog helemaal in leven?
09-17 15:00
 
𝒟 ɴʟ
 YouTube maakt reclameblokken voor video’s stukken langer # 
New Coke? Kunnen we het maken om als we dit voorgeschoteld krijgen, gewoon dat YouTube-filmpje laten voor wat het is? Zouden ze dat snel genoeg zien dat ze de gemiddelde content-creator zo benadelen?
09-17 13:00
 
Foreign Policy
 Ukraine’s 1777 Moment # 
Hmm, misschien gaat de verlijking wel op, maar ik vind hem toch niet helemaal kloppen. Zelfs als Ukraine zich (opnieuw) van Russische overheersing loswerkt, blijft het wel nog altijd een buurland. Tenzij Zuid-Rusland in eenvalt in een paar extra buffer-staten? He, hier is een gek idee: Nu Rusland verliezen lijkt te leiden, kunnen we enkele oblasten aan de rand van de Europese grens overtuigen om de banden met Moskou wat losser te zien, en ook eenzijdig hun onafhankelijkheid uitroepen en hun bijstaan met een militaire operatie?
09-17 12:48
 
crunchyroll
 My Dress-Up Darling Anime Sequel Announced to Be In Production # 
もとマリン‼
09-18 10:20
 
reuters👩‍💻
 Loop Energy says new hydrogen fuel cell more efficient than diesel engine # 
Ik voel investeeradvies aankomen: koop nú aandelen in de firma's die de (nieuwe?) waterstof-economie gaan dragen. (Alleen, welke firma's zijn dat dan?)
09-17 10:48
 
hackernoon
 Passwordless vs MFA: The Future of Authentication # 
Zie, in mijn ideale droomwereld, was dit al lang opgelost. We hebben fysische digitale sleutels al in gebruik. Onze identiteitskaarten, bank-kaarten, SIM-kaarten, daar is al een standaard rond ontstaan. En we vertrouwen er al danig op om alles te beveiligen. Dit zou moeten worden gedemocratiseerd. Je zou er 'blanco' moeten liggen hebben aan de kassa van het warenhuis, tussen de tegoed-kaarten van app-stores, mobiele operatoren en game-platformen. Waarom daar? Je moet er af en toe vlot van kunnen kopen, je zou ze als wegwerp moeten kunnen gebruiken. Je schakelt ze in in certificate chains die je zélf op zet. Je baseert ze op je identiteits-kaart (of bank-kaart, of wat-dan-ook), maar gaat die dan gebruiken om de comminucatie met één andere partij te versleutelen. Jij hebt (relatieve) anonimiteit, en als je zelf er op toe ziet dat je die alleen daarvoor gebruikt, heb je (relatief) vertrouwen in de andere partij. Het is allemaal relatief natuurlijk, want we hangen af van het sleutel-beheer van de andere partij(en), en welke extra data er al dan niet wordt meegegeven met de sleutel (bijvoorbeeld om te bevestigen of je wel degelijk van een echte identiteitskaart bent vertrokken...)
09-19 09:32
 
hln B
 Blankenberge wil vier windmolens bouwen om energie te leveren aan al haar inwoners: “Dit is een uitgelezen kans om actie te ondernemen” # 
Of anders een batterijpark?
09-19 15:33
 
Motley Fool
 Why Bitcoin, Ethereum Are Leading Stock Markets Lower # 
Tja, kijk, net omdat cryptovaluta een goeie drager van waarde is, zal die nu die op groot volume wordt verhandeld zich gedragen als een ander publiek genoteerd aandeel, of misschien wel als een industriële index, wie weet...
09-19 21:58
 
reuters
 Powerful quake strikes Mexico on anniversary of temblors, at least one dead # 
Papua Nieuw-Guinea, China, en nu Mexico, ik heb toch de indruk dat die in groepjes tesamen voorkomen. Staat Jupiter en Neptunus toevallig weer aan overgestelde kanten?
09-20 11:54
 
NWS+
 Werken aan gevaarlijk kruispunt op Ring rond Gent in Wondelgem komen dichterbij # 
Verapazbrug: werken gaan twee jaar duren Meulestedebug: werken gaan vijf jaar duren R4 Wondelgem: werken gaan zeven jaar duren moet ik zo lang via Zelzate rondrijden naar Langerbrugge?!
09-21 18:58
 
NewSt.ᴜᴋ
 Gen Z are using TikTok over Google – a worrying trend # 
Ze missen denk ik nog een stuk van de puzzel. Het success van Google is er een deel gekomen door de toegankelijkheid. De voorgangers van Google hielden zich niet echt bezig met 'delivery' en rekenden op 'klanten' die de zoek-functie als dienst afnamen, maar dat was een markt die gemakkelijk te ontwrichten was. Dat TikTok op zijn beurt Google kan voorbijsteken is duidelijk. Wat specifiek met web-search te maken heeft, en dat de mensen onterecht bij TikTok uit komen (hoewel TikTok daar helemaal niet mee bezig is) doet mij dan weer denken aan het percentage searches bij Google die als eerste (en juiste) find op de betreffende pagina van Wikipedia uit komt. Mensen gaan op zoek naar iets, en ze zoeken meestal niet verder dan waar ze al zijn (dus TikTok), maar verwachten ook een resultaat dat voorbereid en voorgekauwd is. Vreemd genoeg vind je veel zoniet alles van hedendaagse onderwerpen in een filmpje van zomaar iemand op TikTok, en dat lijkt me meer het probleem. De credibiliteit van de informatie is geijkt met het aantal positieve dingen (likes? hartjes? Ik weet niet hoe TikTok precies werkt) en niet zozeer met de relevantie instantie die instaat voor de controleerbare correctheid terzake.
09-22 17:00
 
phys.org🧪
 Charging cars at home at night is not the way to go, study finds # 
Dus over dag op het werk? Ik voorzie ergens dat er zouden moeten oplaad-posten komen waar je ingeeft wanneer je van plan bent te vertrekken, zodat de opgenomen lading zelf intelligent kan worden gespreid volgens wat er verwacht wordt dat het elektriciteitsnet gaat moeten overbrengen...
09-22 16:42
 
reuters 🇪🇺
 China says protracted Ukraine crisis not in the interests of all parties # 
Wil dat zeggen dat ze van plan zijn Taiwan aan te vallen als de rust na het Ukraine-conflict is teruggekeerd? (En dat ze hopen dat het daar ook geen uitgesponnen conflict wordt?)
09-23 08:50
 
AP
 'Crucial' vote could move Italy to right; many might boycott # 
Een boycot is toch onnozel? Ga gaan stemmen! Op gelijk wat, anders dan de andere extremisten. Liefst zelfs voor de mensen en formatie die nog het meest een totaalbeeld wil uitbouwen waar je je het meest kan in vinden.
09-23 15:47
 
hln B
 Maak kennis met het ‘nieuwe’ Knokke-Heist: “Een sterk merk verdient een sterk logo” # 
09-23 17:44
 
Foreign Policy
 Fumio Kishida’s Great Nuclear Leap # 
Ik blijf het me afvragen als met de afbouw van de nucleaire installaties bij ons, er plaats zou vrijkomen om daar dan van die nieuwe technologie te proefdraaien. Misschien kunnen we hun dan uitnodigen als ze iets klaar hebben om te testen.
09-20 19:23
 
crunchyroll
 Atlus Confirms No Major Game Announcements For Persona WISH 2022 Super Live Event # 
Maar ja, dat ze maar goed de tijd nemen om Persona 6 goed uit te werken. Met de anime van Persona 3, 4 en 5 op rij te bekijken (op het gemak, met nu en dan een aflevering, dus al voor maanden!), zou het misschien tof zijn als ze Persona 6 gewoon opbouwen rond al die personages van 3, 4 en 5 die mekaar tegenkomen in eenzelfde wereld die om allerhande vreemde redenen de mechanieken van de 'middernachtwereld' combineert en door mekaar haalt. In 3 moesten ze met een 'activator' werken, in 4 sprongen ze door TV's hier en daar, en in 5 stonden hun mobiele telefoons een beetje centraal... Er valt wel iets te vinden om dat allemaal aan elkaar te plakken.
09-24 13:00
 
crunchyroll
 ANIPLEX.EXE Reveals Hirahira Hihiru Visual Novel for 2023 # 
Héél sfeervolle trailer. (Maar wat ís het? visual novel? 'for PC'?)
09-24 07:20
 
ANN
 Aniplex.exe Reveals Hirahira Hihiru Novel Game # 
Ah, awel kijk 'novel game'...
09-20 18:29
 
c|net
 SpaceX Doubles Number of Engines Fired in Starship Rocket Booster Test - CNET # 
Dat zijn er al zeven. Dat was al behoorlijk indrukwekkend. Ik neem dat we nog een paar tests met als maar meer kunnen verwachten, als de echte test-vlucht al voor november zou zijn?
09-20 15:37
 
CNN
 Donald Trump is (still) very unpopular # 
Pff cijfers. Hij was toch ook al onpopulair op het moment dat hij verkozen was?
09-20 15:20
 
hln 9K
 Lussensysteem, tunnel en fietsbruggen: zo zal het nieuwe kruispunt aan Brico eruit zien # 
Oh, beeld je in dat ze dit in prefab ergens kunnen klaarmaken, de grond even voorbereiden en dit dan in één stuk kunnen terplekke airliften, aansluiten en klaar! Een mens mag eens mogen dromen.
09-20 11:01
 
r/programming
 Mark Russinovich (Azure CTO): "it's time to halt starting any new projects in C/C++ and use Rust" # 
Awel kijk, duidelijk kan niet. Dat C/C++ moest vervangen worden me iets 'beter' (op een aantal vlakken tenminste) was duidelijk, maar met wat precies was tot nu nog geen concencus over. Let op, niet iedereen moet over naar Rust, afhankelijk van je situatie kan je uit de vele talen een kiezen die het best je situatie past, maar idealiter is dat dus nooit meer C of C++. (En voor mijn part Java ook, maar da's een andere discussie.)
09-20 10:30
 
reg.ᴜᴋ
 Linux Foundation launches European division # 
'in Belgium'... waar? Zal wel weer ergens in Brussel zijn...
09-20 09:55
 
hln B
 N-VA Blankenberge steunt voorstel van lokaal bestuur om windmolenpark uit te bouwen # 
Ik steun het voorstel om een batterijpark uit te bouwen!
09-20 09:00
 
𝔑𝔜𝔗¹
 How a Quebec Lithium Mine May Help Make Electric Cars Affordable # 
Waar zou er in Europese grond (bruikbare) lithium in de grond zitten? In het Eiffel-gebergte? Zou het in onze kontreien ook zo'n nachtmerrie zijn om een lithium-groeve te (mogen) starten?
09-24 15:15
 
Tijd
 Michel pleit voor Europese opvang van vluchtende Russen # 
Straks op een Vlaamse parking: een SUV met Ukraiense nummerplaat en een SUV met Russische nummerplaat broederlijk naast een...
09-19 17:26
 
𝙻
 SQLite: Past, Present, and Future # 
Haha! Ik dacht "tiens, 'future' gaat niet over dat ze van plan zijn SQLite 3 en 4 tegelijkertijd uit te brengen," maar nu lees ik deze en heb nu maar door dat dat al een oud ding was, en er helemaal geen SQLite 4.0 komt...
09-19 15:27
 
DelphiPraxis
 Json create Array # 
Oh my god! Met jsonDoc is dat gewoon JSON(['registration_ids',VarArrayOf(['crX...']),'notification',JSON(['title','Hi','body','Notification test'])])
09-19 14:59
 
CNN
 Why the current oil boom for Arab states may be their last # 
Zie, laatst dacht ik al net zo veel, meer nog, na de rubber-boom en de kool-boom, wie zou nu de plak mogen zwaaien? Beeld je in dat het allemaal goed komt met Noord-Afrika, en ze massaal beginnen zonnepanelen zetten in de Sahara, specifiek om 'groene' waterstof te maken en naar overal in de wereld uit te voeren...
09-14 18:50
 
r/ProgrammingHumor
 MongoDB # 
Doet me denken aan dat met die schommel
09-25 12:01
 
NPR
 Jupiter is coming its closest to Earth in decades # 
Hmm, zou dit nu voor mee (grote) aardbevingen zorgen of niet?
09-26 12:10
 
/.
 Belgium Shuts Down Nuclear Reactor For First Time # 
En een batterijpark, als het nucleaire deel is opgeruimd, zou er daar plaats voor zijn? Het zou zo direct te bestaande aansluiting op het hoogspanningsnet kunnen gebruiken.
09-26 20:31
 
Telegraph 🇬🇧
 US whistleblower Snowden granted Russian citizenship # 
Kan hij dan 'reizen'? (Naar landen zonder uitleveringsverdrag naar de US, neem ik aan)
09-26 19:00
 
TechRepublic
 7 best Trello alternatives # 
Tiens, geen monday.com. Het zal wel zeker alleen in mijn wildste dromen blijven dat ik plots mijn eigen dingetje in lijstjes zoals deze zal zien verschijnen...
09-27 17:00
 
crunchyroll
 FEATURE: Celebrating The Resilience of Female Friendship Through Anime # 
2 van de 4, en YuruCamp staat toch relatief hoog op de nog-kijken-lijst...
09-28 03:26
 
ANN
 takt op. Smartphone Game Launches Next Spring # 
De anime ervan staat ook hoog op mijn nog-kijken-lijst...
09-28 16:44
 
morgen
 Wordt ‘sociaal drinken’ onderschat? ‘Mentaliteitswijzigig bij iedereen nodig’ # 
Ik heb mij al volledig aangepast. Ik blijf duidelijk nee zeggen bij elk aanbod om iets te drinken, tot het opvalt om hoeveel nee's het precies gaat, en dat bij de ander het duidelijk wordt wat er aan de hand is.
09-28 14:23
 
crunchyroll
 Autumn is Mysterious in "Dongitsune" Animated TV CM for Nissin Foods # 
Waarom zijn de reclames zo bij ons niet??!!
09-28 13:20
 
crunchyroll
 SPY x FAMILY Takes Us for a Ride in Cour 2 Opening Theme Song Video # 
🎶! (ook: hoog op de te-kijken-lijst!)
09-27 19:16
 
Forbes
 Nora En Pure Releases ‘Forsaken Dream’ # 
Ik had ze een tijd terug ontdekt op SoundClound, en hier krijgt haar nieuwe release een artikel. Nice!
09-27 12:48
 
tokyo
 Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai Gets Sequel Anime! # 
ja, ook ergens op de lijst... (maar wanneer allemaal?)
09-27 08:12
 
crunchyroll
 One Piece Film Red Passes Ponyo to Be 6th Highest-Grossing Anime Film in Japan # 
Dit, dan weer, jammer genoeg, staat net iets minder hoog op de te-kijken-lijst. Waarschijnlijk is het dik de moeite, maar One Piece, nu die de duizend afleveringen van de reeks al voorbij is, lijkt me gewoon onmogelijk om me in in te werken. En misschien is het té specifiek, té veel op zijn eigen een eigen genre, dat misschien net iets te ver ligt van wat ik precies zoek in de anime die ik dan net iets liever zou willen kijken. En er is zo veel dat je gewoon móét kiezen en laten...
09-27 08:00
 
𝒟 ɴʟ
 Verdorie Ian! Artemis I vertrekt waarschijnlijk pas in november # 
Beeld je in dat die gewoon tegelijk met Starship zou mogen vertekken!
09-27 07:21
 
r/programming
 WASM might as well be magic... # 
"Once WASI is more mature, I expect WASM to explode in terms of adoption." Awel ja, ik dacht ook al zo veel, en ben daarom nog aan het uitkijken of het nu al het moment is om diep naar WASM te kijken. Je kan er in theorie al veel mee doen, maar er komt nog veel kunst en vliegwerk bij kijken...
09-27 07:12
 
Tijd
 CMB bouwt zes nieuwe waterstofschepen # 
Ziet! Ziet! Het gaat plots snel gaan met die maritieme waterstof-aandrijving!
09-29 12:23
 
S€
 Enkel begin jaren 80 stond ‘miserie-index’ hoger dan vandaag # 
We kunnen ons waarschijnlijk enkel afvragen hoeveel precies het deel hiervan is door: Ever Given, Covid, Ukraïne.
09-29 11:36
 
crunchyroll
 New Urusei Yatsura TV Anime Blasts New OP/ED in Out of This World Trailer # 
"Yoroshiku, darling!"
09-29 11:23
 
nieuwsblad²
 Mount Ibu op Indonesië uitgebarsten # 
09-29 10:00
 
nieuwsblad
 Enkel begin jaren 80 stond ‘miserie-index’ hoger dan vandaag # 
Ha ja, Papers, Please speelt zich dan ook af in 1982!
09-29 20:14
 
bp
 An Implementation of MVPEC (Model-View-Presenter-Equals-Clone) Pattern # 
Oj, hoe er gaan ze dat nog drijven? MVFXLTKYAFTAW? (Model-View-Five-eXtra-Layers-To-Keep-You-Away-From-The-Actual-Work)
09-30 10:22
 
hln 9K
 Stad Gent maakt startdatum voor circulatieplan Gentbrugge bekend: grote veranderingen op til # 
De Gentbruggekouter eenrichting! Da's even slikken. Eigenlijk sluit er zo één van de twee wegen naar huis, voor ons. De Vanderlindenstraat en Ankerslaan lijken me ook ingrijpend. Maar ik denk wel dat na april er nog wa gemor zal overblijven, en iedereen wel snel zijn (nieuwe) draai zal vinden.
09-30 13:15
 
reuters 🇪🇺
 Kremlin says any attack on annexed territory will be an attack on Russia # 
Ah. En dan is het officieel oorlog. Al dat gefoefel en gekrakeel om dat in zo orde te krijgen! Ergens las ik dat hij met echt oorlog gewoon nog meer volk kan oproepen, maar we hebben gezien hoe moeilijk dat gaat... Kunnen we ons alleen maar afvragen wat dan wel zijn groot plan nog is...
09-30 12:45
 
SciAm
 The Milky Way's Spiral Arms May Have Carved Earth's Continents # 
Ligt dit in lijn met die theorie dat de vorige 'extinction events' zouden overeenkomen met theoretische 'oversteken' van ons zonnestelsel door de galactische spiraal-armen in het verleden?
09-30 19:00
 
boing
 Quakes (not on Earth): a new entry in the Historical Dictionary of Science Fiction # 
Hmm, met Jupiter, Neptunus en Saturnus aan één kant van de zon, die bij ons aardbevingen veroorzaakt, veroorzaakt dat er dan ook op de andere 'kleinere' planeten zoals Mars en Venus?