yoy.be "Why-o-Why"

Feeder + 'Express': nu hier als dagelijkse posts

2021-08-12 20:34  feederexpressyoy  actueel dagboek weblog  [permalink]

Ik dacht, het gaat goed met mijn feed reader, en het is echt wel mijn venster op de wereld. Ik gebruik het intens om op de hoogte te blijven van het nieuws. Het kan altijd beter, want ik kan niet alles lezen, lees niet altijd het nieuwste van het nieuwste, maar krijg toch snel genoeg te weten wat ik wil weten.

Maar het nieuws — of toch de versie die ik er van te verwerken krijg aan de hand van mijn keuze aan feeds — is maar één kant van de zaak. Ik vorm er mijn mening over, en de bedenkingen die ik er bij maak gaan verloren. Er is wel Twitter, maar daar is de link met waar het dan over gaat iets moeilijker te leggen, en je moet manueel ook letterlijk de link copy-pasten, en wat je wil schrijven aanpassen aan de beperkingen die er gelden.

Dus, in theorie heb ik mijn eigen website, daar kan ik kwijt wat ik wil. Ik heb er een systeem met blog posts, dat heb ik ooit omgezet in een statische versie omdat het dynamisch deel toch niets meer bijdroeg. Dus dacht ik, kan ik de twee combineren?

Het heeft even geduurd voor ik het in orde kreeg, maar het 'ventiel' dat ik mijn feed-reader had ingebouwd, heb ik aangesloten aan mijn website. Dagelijks worden mijn verademingen overgenomen van mijn feed-reader, en opgelijst tussen de andere blog-posts. Gezien ik al geen hoge frequentie van blog-posts had, bestaat het gevaar dat er binnenkort meer van deze items zullen te zien zijn dan andere, maar dat gevaar nemen we er bij.

Er is momenteel geen kans op reacties toe te voegen op mijn reacties. Dat zou deze onderneming in een totaal andere richting sturen waar ik (momenteel?) niet heen wil. Ik bied ze aan ter informatie, om een beeld te geven van wat ik momenteel aandacht aan besteed inzake actuele onderwerpen. Reageren kan in andere kanalen zoals Twitter (gebruik de link naar een item onder "#" naast de link).

Als je op zoek bent naar een spel-element, probeer dan per reactie te raden of ik alleen ben afgegaan op de titel, of ook daadwerkelijk het betreffende artikel (helemaal) heb gelezen of niet...

twitter reddit linkedin facebook