yoy.be "Why-o-Why"

2021 ...

januari februari (3) maart (2) april mei (25) juni (23) juli (21) augustus (29) september (18) oktober (21) november (29) december (30)

07-01 01:40
 
snopes
 ‘A Superspreader Strain’: What To Know About COVID-19 Delta Variant # 
Chance dat ik binnenkort mijn tweede prik kan krijgen...
07-02 05:59
 
ITpro
 Generating a Software Bill of Materials Is Becoming Essential # 
Het lijkt mij dat dit altijd al iets essentieel is geweest. Ik ben niet helemaal op de hoogte van de evolutie in de JavaScript-wereld, maar als ik lees over npm dingen met dependencies tot 12 niveau's diep, dan gaat mijn bloed een beetje koken. Doe dat toch niet mensen. We zijn zelf verantwoordelijk voor de stabiliteit van onze maaksels, dus doe je huiswerk en maak dat je basis in orde zit. En daar komt jammer genoeg meer bij kijken dan je zou willen, en kan je niet altijd zomaar aan anderen overlaten.
07-02 18:29
 
newsmonkey
 De ongebruikelijke mutaties van de Lambda-variant: gevaarlijk of niet? # 
Het ziet er naar uit dat het nog leuk wordt deze zomer...
07-04 15:00
 
ANN
 New Macross Delta Film, Frontier Short's Trailer Reveals Fall Debut # 
Ooh! Nieuwe Macross!
07-04 13:51
 
Motley Fool
 Could Tesla Build 1 Million Vehicles This Year? # 
Ik heb me eigenlijk altijd een beetje gestoord aan de 'dubbelheid' van geforceerde massa-productie. Omdat er gewoon meer zijn kan in theorie de prijs naar beneden, maar als de vraag voor dat aanbod uit blijft, zit er een bedrijf zijn prijs te verlagen zonder dat er vanzelf een hoger verkoopscijfer komt. Uiteindelijk moeten ze het zelf weten, en dat er meer elektrische auto's zijn, is waarschijnlijk goed voor elektrische auto's in het algemeen, maar Tesla is en blijft een onderneming die nog enkele jaren meer op de afgrond zal blijven balanceren... Een enorme gok met andermans geld.
07-05 03:55
 
ANN
 Belle Film Makes World Premiere as Cannes Official Selection on July 15 # 
Wil dit zeggen dat die kans maakt om er prijzen te winnen?
07-05 03:00
 
nieuwsblad
 Vlaanderen gaat voluit voor vaccinatie vanaf 12 jaar: “Eerste prik in zomermaanden moet lukken” # 
Jamaar! Gaat er dan een brief in de bus vallen dat ze binnen de week een afspraak in een vaccinatiecentrum moeten hebben, tijdens de twee weken dat ze op kamp zijn?
07-05 02:00
 
nrc.ɴʟ
 De troef van Stellantis bij elektrisch rijden is schaal  # 
Veertien merken, ja, maar — als ik aan Citroën en Alfa-Romeo denk — bij de meeste is toch een trouwe aanhang. Ik zou hun adviseren om te onderzoeken of ze zouden kunnen 'een Teslaake doen': bij nieuwe modellen het design met de nodige fanfare voorstellen, onder de voorwaarde dat de productie pas begint als er genoeg bestellingen (en voorschotten) binnen zijn. Dat gaat niet altijd lukken, maar dan doe je misschien gewoon meer releases/designs/voorstellen.
07-05 21:29
 
nieuwsblad
 Kunstproject “The Flemish Scrollers” trekt gsm’ende politici aan de oren # 
Haha! Ik daarentegen, heb me al vaker afgevraagd of het halfrond wel nog getoetst is aan deze moderne tijden. Het moet toch mogelijk zijn om technologie te ontwikkelen om het wetgevend proces en bijhorende debatten, zodanig te kaderen dat er beter en sneller werk kan worden geleverd. Als volksvertegenwoordiger zijn er heel veel taken bijgekomen in commissies en gewoon al om de nodige dossierkennis op te doen, maar het begint op te vallen dat daar zitten in het halfrond niet het meest bijdraagt aan de behaalde resultaten. Alleen, mocht je willen beginnen aan die technologie, dan begint de miserie pas. Elk systeem dat beslist over belangrijke zaken, wordt door belanghebbenden 'bespeeld' om te pogen een beter resultaat te bekomen dan de andere deelnemers. Net omdat 'beter' hier wil zeggen dat de resulterende wetteksten het best aansluiten met de reële situaties, de meest evenwichtige situatie moeten creëren, het meest respect moet aan de dag leggen — kortom allemaal uitermate moeilijk objectief te meten dingen — denk ik ook dat we jammer genoeg wel nog even vast zitten aan het halfrond, in wekle vorm dan ook...
07-05 20:09
 
HN
 You Need to Quit Twitter # 
For me personally, it's quite simple, really. I don't see Twitter as a conversational platform. I kind-of was not sold on replies from the beginning. When you start Twitter, you need to find users to follow, and users — knowing them in real life or not, doesn't matter — if the majority of the feed is tweets that start with "@" I quickly found that the chance is low it would add new, valuable, information to my collection of followed tweets. And it's a consequence of what's wrong with Twitter in my opinion: it's all on the same level. New information and opinions. Posts, retweets and replies. Loud shouting of the most vocal 1% (or even 0.1%?), and opinions you would value if they were offered in isolation... So, if cold-turkey on Twitter is too much for you, try this: ignore anything not instigationary on Twitter. Only actual news or otherwise new tidbits or idea's... (Or presented as new. I hope you get the idea...)
07-06 11:12
 
DailyBeast
 This Is What America’s Next Big COVID Wave Will Look Like # 
Bon, het zou wel eens kunnen dat de vierde golf hier is. Wat heeft al dat vaccineren dan gedaan? De 'golf' gaat zich langzamer ontwikkelen dan de andere golven en waarschijnlijk iets langer aanhouden, of toch dat veronderstel ik, ik ben geen viroloog.
07-05 18:34
 
HN
 European Citizen's Initiative for UBI # 
'Difficult to implement in a democracy'... Ik denk meer aan het budgettaire vraagstuk dat je creëert door een nominaal bedrag per inwoner plots te gaan liggen verschuiven, in veel gevallen van en naar dezelfde plaats (de gezins-zichtrekening)... Ik besteed mijn gedachtenkracht liever aan het idee van de 'belastingscurve'. Bij mensen die heel weinig verdienen, of door schulden links van de Y-as uit komen, mag het totaal aan belastingen ook onder de X-as staan. Niet noodzakelijk dat er ook een omgekeerde geld-stroom is van de belastings-rekening is, maar dat er met toekenningen en derdebetalingen onder voorwaarden wordt gewerkt. Rechts van de Y-as, mag de curve eerst minder snel stijgen, en verder weg sneller en sneller omhoog gaan. Het is een tijd geleden dat ik nog hoorde van 'een schijf van 10 miljoen dollar' in de Verenigde Staten, maar ik ben geen voorstander van schijven. Deze geven een verkeerd beeld, en doen altijd raar net voor en na de gekozen grens-bedragen. Ik denk toch aan een curve volgens een enkele formule, eventueel een van de derde graad (y=ax³+bx²+cx+d) waar de regering de factoren nauwgezet bestuurt. Maar ik ben waarschijnlijk wild aan het dagdromen.
07-05 16:59
 
Foreign Policy
 How the World-War-II Code-Breakers Created the Modern Digital World # 
Ze missen nog iets, iets wat ik ergens in een YouTube-video over Bletchley Park heb gehoord: vanwege het militaire geheim, dat tot een heel stuk tot ná de tweede wereldoorlog van kracht was, ergens de jaren zeventig als ik me juist herinner, móchten de betrokken mensen er helemaal niets van wereld-kundig maken. In de vroege evolutie van computer-machines, moesten enkele 'uitvindingen' zelfs nog aangepast worden van uitvinder, omdat als bekend werd dat ze er bij het code-kraken iets al hadden bedacht, dat ze daarmee vroeger waren dan de tot dan toe geregistreerde uitvinder... Op een bepaalde manier kan je eigenlijk zeggen dat je riskeert echt mooie dingen te krijgen als je een groep slimme gemotiveerde mensen samen zet met een bepaald budget dat ze vrij kunnen opmaken...
07-08 01:00
 
UnHerd
 Brexit isn’t going to plan # 
"crazy levels of infrastructure spending" Oh, beeld je even in dat het zó goed gaat met Europa, dat de leden het beheer van de snelwegen overlaten aan een centraal Europees wegen-bureau, en dus eenvormige bewegwijzering, kwaliteit van wegdek, regelmaat van onderhoud... PFOS-grond kan gewoon naar Duitsland om de bruin-kool-putten op te vullen... De ring van🚧 Ik ben weer aan het dagdromen zeker?
07-07 23:40
 
𝔑𝔜𝔗
 In the Haitian Diaspora: Shock, Sadness and Fear of What Comes Next # 
Het is heel erg jammer en pijnlijk om een land te zien uiteenvallen, maar komt Haïti nu te koop? Stel dat SpaceX en China samenleggen, China kan er een mega container-haven bouwen, en SpaceX een ruimte-haven en raket-fabriek...
07-07 23:14
 
hackernoon
 Why I Continue To Choose Delphi # 
Go, Jim! Go!
07-09 01:53
 
Axios
 Biden defends Afghanistan exit as fears of collapse grow # 
Het is het minst slechte ding om te doen zeker? Eindelijk eens de korte pijn en het toneel verlaten. Het is duidelijk wat op korte termijn gaat gebeuren, maar moeilijk te zeggen waar het er op lange termijn gaat landen. Nu, als ze slim zijn... Ze zitten tussen Rusland, Indië, China en het midden Oosten. Dat biedt kansen, maar eigenlijk alleen maar als ze zelf politieke stabiliteit kunnen bieden.
07-09 01:29
 
Forbes
 Are Bitcoin Prices Getting Ready To Break Free Of Their Current Malaise? # 
Bah, ik vind 30K een goeie band voor Bitcoin om een langere tijd in te blijven. Als de stabiliteit er is, en constitutionele spelers beginnen (meer) mee te doen, kunnen ze het tegenwicht bieden tegen de krachten die de koers uit die band zouden duwen... (Maar ga je wel inflatie op Bitcoin krijgen🤔)
07-10 17:46
 
CNN i
 The EU is celebrated for its renewable energy use. But the bloc relies on burning American trees to reach its climate goals -- a practice that's having a punishing impact on marginalized communities. # 
Ergens dacht ik wel dat het klimaat niet te redden was door op pellets over te stappen...
07-10 10:34
 
r/programming
 Against SQL # 
Ik vrees dat het een beetje zoals e-mail is: er is vanalles dat rammelt, maar omdat iedereen er van af hangt ga je het niet vervangen krijgen met iets anders/beter...
07-11 15:10
 
HN
 List price for stitches at American hospital: $93306 # 
Dus, vraag en aanbod is vergif voor de gezondheidszorg... Alleen, wat is het beste alternatief? En hoe stap je er naar over?
07-11 12:03
 
crunchyroll
 Shinka no Mi TV Anime Goes Bananas in October of 2021 # 
Ik had al van isekai gehoord, maar een hele school?!
07-11 11:06
 
nb 9K
 Officieel: onderzoek naar toekomst van E17-viaduct boven Gentbrugge kan starten # 
Waar kan ik mijn voorstel insturen?
07-12 07:10
 
reg.ᴜᴋ
 Richard Branson uses two planes to make 170km round trip # 
Die bij The Reg blijven toch heerlijk nuchter bij van deze dingen...
07-09 16:54
 
ANN
 Mamoru Hosoda's Belle Film Streams 1st 3 Minutes # 
Ik zie die nu pas natuurlijk! 😭
07-09 16:32
 
FC
 German psychologists finally discover how to stop buying things you don’t need # 
Dus, bij een gat in de hand: weg hand.
07-09 11:41
 
Tijd
  Euronext Brussel: Sum of the TVH Parts  # 
De Tijd gaat nu toch niet ook beginnen met woordspelingen in de titels?!
07-12 16:00
 
Forbes
 Developer Jessica Myers Is On A Mission To Help Professionals Experience Financial Freedom Through Real Estate Investing # 
Hmm. Onder de trend van ethisch beleggen, bestaat er eigenlijk iets waar je je spaargeld in zou kunnen stoppen die: — lokaal — vastgoed aankoopt — 'groen' renoveert — en met het grootst mogelijke respect voor de huurder verhuurt? Ik denk aan iets coöperatief, dat transparant resultaten publiceert inzake klimaat-impact, huurder-tevredenheid, positieve invloed op barometers rond huisvesting en welzijn... Maar ik ben aan het dagdromen waarschijnlijk.
07-12 15:00
 
WUWT
 The Truth About Heat Waves # 
Is er eigenlijk een link met het abnormale weer in Siberië recent?
07-12 14:11
 
nrc.ɴʟ
 Broeit er op Cuba een volksopstand?  # 
Haïti, nu Cuba, spreken ze al van een Caraïbische lente?
07-12 20:57
 
tweakers
 Gmail gaat bedrijfslogo's bij geauthenticeerde mailafzenders tonen # 
Hmm, gaat dat wel werken? Als het er bij staat en het klopt, gaat het misschien niet opvallen als het er niet bij staat als er bedrog is. Maar het er net bij zetten dat het niet om een bedrijf gaat, als er kwade bedoelingen zijn, is niet zomaar te doen natuurlijk...
07-13 00:53
 
𝐖𝐒𝐉
 Haiti on Brink of Anarchy Amid Hunger, Gangs and Power Vacuum # 
Ik heb net een gek ideetje: wat als je de Dominicaanse Republiek zou vragen om tijdelijke voogdij te nemen tot er kalmte ontstaat en neutrale verkiezingen kunnen worden georganiseerd? Ergens denk ik dat ze daar helemaal niet op zitten te wachten...
07-12 16:23
 
jalopnik
 Mazda Rotary Plans ‘On Back Burner’ # 
Zou je eigenlijk tijdens het opladen van zo'n mega-batterij van een moderne elektrische auto, ook een chemisch proces kunnen onderhouden die op basis van CO₂ en H₂O in de lucht, CH₄ en O₂ maakt en opslaat onder druk, en dáármee een 'range extender' kan doen draaien als je onderweg bent, en de batterij wil ondersteunen... Al dan niet met een rotary ontwerp, deze vind ik eigenlijk mooier...
07-14 20:44
 
verge
 Microsoft threatens to resurrect Clippy as an Office emoji # 
ze zitten al aan 134K likes, we hangen er aan vrees ik
07-15 13:43
 
newsmonkey
 Bitcoinmijners kiezen voor kernenergie om CO2-uitstoot te beperken # 
Hmm, Bitcoin mining gebruiken om het gat in de "duck curve" op te vullen? Ik zou liever hebben dat ze hoog-energetische waterzuivering onderzoeken om in te schakelen als er overschot aan nucleaire energie dreigt...
07-15 18:35
 
tweakers
 Microsoft vervangt 2d-emoji's door 3d-varianten en brengt Cllippy terug # 
Clippy McClipface
07-19 11:32
 
HN
 Torvalds wants new NTFS driver in kernel # 
Is Microsoft tegenwoordig niet helemaal all-in met Linux? Misschien kunnen de mensen aan de bron gewoon een referentie kernel driver voor NTFS schrijven?
07-20 20:05
 
phys
 Enzyme-based plastics recycling is more energy efficient, better for environment # 
Ook al is het een schitterend idee, het is nog wat werk om van een labo-beker te groeien naar een recyclage-centrale...
07-20 21:30
 
morgen
 Bart De Wever (N-VA) pleit voor hereniging van Vlaanderen en Nederland # 
Dromen mag, maar zoiets gaat nóóit lukken zonder eerst Brussel los te laten. Misschien kunnen we op voorhand al eerst een nieuwe hoofdstad voor Vlaanderen uitzoeken? Ergens denk ik dat je meer golven in het meer kan slaan daarmee, dan eventueel op te gaan in de bovenburen.
07-22 04:52
 
HN
 Windows Defender July Update – Deletes file from famous copyright case (DeCSS) # 
Het is een volwaardige wapenwedloop vrees ik. De virusschrijvers worden als maar beter, dus wordt het voor virusscanners al maar moeilijker om met zekerheid te kunnen zeggen of ze een virus te pakken hebben of niet... Het lijkt me één van de branches om te mijden, maar er lijken mij ook meer en meer branches te zijn die je beter mijdt...
07-22 03:00
 
nieuwsblad
 Drie op de tien werknemers willen (nog) geen elektrische bedrijfswagen # 
Als je (vlot) op het werk kan laden, moet dat toch te doen zijn? Plus, ik verwacht relatief snel modellen die 1000Km kunnen doen met een lading. Misschien is de batterij-technologie er nog niet, maar ik heb de indruk dat er fel naar wordt gezocht.
07-22 15:31
 
Tijd
  Mercedes-Benz schakelt versnelling hoger met elektrische wagens  # 
Die zijn laat! Of misschien gewoon voorzichtig. Ik dacht, we moeten Mercedes in de gaten houden als die ook elektrisch gaan doen, is het serieus. En toen was er de EQ◊ reeks, en misschien die B350 in een enkele elektrische uitvoering, maar dat leek mij dan weer van hun kant uit niet te serieus. Dus nu drie nieuwe elektrische platformen voor een hele reeks modellen, dat lijkt meer op wat we bij de andere constructeurs zien...
07-22 21:01
 
AP ᴛ
 Ransomware victim Kaseya gets master key to unlock networks # 
Tja, als de dieven vinden dat ze genoeg buit hebben, en gaan lopen, kan het zijn dat ze hun inbrekersmateriaal achter laten...
07-23 16:46
 
tnw
 What will the EV battery of the future look like? # 
Zoals ik al zei, het is nog even wachten tot ze ontdekken hoe ze een elektrische auto kunnen maken die 1000Km kan rijden op een enkele lading.
07-24 12:54
 
CNN
 Belgian basketball star Ann Wauters' Olympic dream was a long time coming # 
Jadadde, een item op CNN!
07-24 01:00
 
Tijd
  Vlaamse bioreactor zet CO₂ om in grondstoffen  # 
Boeiend, maar als de staat hier geld in stopt zou dit ook wel eens de verkeerde kant kunnen uitgaan zoals met de zonnepanelen... Moeilijk.
07-24 00:05
 
r/programming
 We did it, comrades - "The AMP symbol is disappearing from Google search results" # 
Ah, dus AMP is 'weg', maar niet dood... En er waardt nog een FLoC spook rond. "[...] wants your data, and they're not alone." Oh, beeld je even in dat er terug niemand 'je data' wil. Dat reclame gewoon anoniem gelijk verdeeld is en echt wel dient om het algemene publiek te laten weten wat je te bieden hebt. Is er nog niet genoeg verzameld om te tonen dat gepersonaliseerde reclame niet werkt en meer kwaad doet dan goed? Ik vang hier en daar op dat bedrijven inpikken op de vraag naar ethische merken, maar dat er ook ethische marketing bestaat moet nog wat meer omkaderd worden en in het publiek bewustzijn komen. Als dat er eenmaal is zijn we pas klaar voor een opvolger van GDPR en kunnen we het vreselijke cookie-banner-fenomeen aanpakken, denk ik.
07-24 03:30
 
Tijd
  In één week Chinees leren, kan dat?  # 
Tss... Ik ben nu aan Japans bezig met Memrise, als ik dat beu ben doe ik misschien guanghua, de eerste kanji zal ik al herkennen... (Maar de uitspraak! Dat wordt oefenen!)
07-23 22:45
 
ars
 SpaceX to launch the Europa Clipper mission for a bargain price # 
Heb ik dat eigenlijk juist op dat sinds de finale demonstratie-vlucht om Elon's cherry red roadster af te schieten er nog geen Falcon Heavy heeft gevlogen met iets voor de serieus?
07-23 22:36
 
Forbes
 Electric Truckmaker Rivian’s Cash Horde Grows By $2.5 Billion, Led By Amazon # 
Zouden ze ook aan het sparen zijn voor een cobalt/nikkel/lithium-mijn gewoon te kopen?
07-23 22:20
 
vice ᴜs
 This Comedian Shows How Dumb the ‘Critical Race Theory’ Panic Is # 
Ik hoop zo hard dat het hier bij ons nooit zó erg wordt.
07-26 10:55
 
newsmonkey
 Amazon gaat dit jaar nog Bitcoin accepteren als betaalmiddel, zegt insider # 
Hmm, wacht eens. Als Bitcoin dan echt ingang zou vinden bij het brede publiek, dan gaan de meeste mensen niet zelf hin Bitcoin op een eigen node bewaren, maar bij een klein aantal bitcoin agents en exchanges, dus zou ik durven voorspellen dat grote spelers zoals Amazon (en idealiter een samenwerkingsorganisatie ervan) gaan open staan voor een operationele samenwerking tussen deze agents en exchanges (en idealiter een samenwerkingsorganisatie dáárvan), en als die dan rechtstreeks de bitcoin-bedragen gaan overmaken tussen hun interne rekeningen, dan zou dat kunnen een oplossing zijn voor het lage aantal mogelijke transacties binnen bepaalde tijd op het echte Bitcoin netwerk... Maar dan krijg je natuurlijk een schaduw-banking-wereld naast Bitcoin, is dat wel wat we willen?
07-31 12:06
 
Motley Fool
 How to Go From Broke to $1.5 Million in Only 25 Years # 
Dit maakt het eigenlijk wel nog een beetje moeilijker: heel af en toe zit er eentje tussen die op clickbait lijkt, maar het toch niet is... (Hoewel Motley Fool in dit geval net zoals alle magazines graag hebben dat je een abonnement nam.)
07-31 06:01
 
hln 9K
 Nog slechts één Gentenaar heeft eigendommen in de Veldstraat, grote vastgoedreuzen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen” # 
Heeft de stad voorkooprecht? Ik dacht dat er wel voorbeelden zijn van steden die hun meest opbrengende commerciële straten zelf in handen nemen, zo een heel mooi budget-plaatje krijgen, en zelfs incorporeren en aandelen uitschrijven...
07-31 01:07
 
NOS.ɴʟ
 Bezos vangt bot in strijd met Musk om NASA's maanlander # 
Zou je eigenlijk een wettelijk kader kunnen scheppen rond alle investeringen van zowel staat als privé van meer dan een bepaald bedrag? Ik bedoel zoiets als de controle-firma's die met de hoogste graad van onafhankelijkheid komen vaststellen of je alles op bijvoorbeeld een bouwwerf wel doet volgens alle regels van veiligheid. Als er onafhankelijke spelers zijn die zelf waken over hun onafhankelijkheid, zelf alles ten gronde verzamelen over kandidaten voor van die grote projecten, zelf beslissen welke het dan mag worden én zelf waken over de uitvoering, mogen ingrijpen als het dreigt fout te lopen, én ook achteraf instaan voor de opvolging tijdens en na de oplevering. Dan moet je toch van die uiterst foute verhalen kunnen tegengaan, waar de uiteindelijk gekozen uitvoerder eigenlijk alles doorgeeft aan een set bedrijfen (die ook al zouden worden gebruikt bij de andere aanbieders... of waar het beloofde eigenlijk helemaal niet haalbaar was om mee te beginnen... Soit, ik ben geen expert op dat gebied, maar je hoort in het begin meestal van zo'n grote contracten, en naar het einde toe als het blijkt dat ze er helemaal niet komen.
07-30 23:46
 
jalopnik
 A Tesla Megapack Caught Fire At A Giant Battery Site In Australia # 
Ik hoop dat ze dit ten gronde uitzoeken, én iets vinden dat de ontvlambaarheid van alle andere lithium batterijen van die soort kan verminderen...
07-30 23:40
 
Forbes
 Spurred By The Pandemic, Industry 4.0 Is Now Scaling Fast # 
Oei, 4.0? Dan heb ik er twee gemist, los van dat ik nog niet helemaal met 2.0 mee was.
07-30 23:06
 
BGR
 ‘Black Widow’ lawsuit heats up as more actors consider taking on Disney # 
Eigenlijk wel gek, dat beide partijen in zo'n high profile rechtszaak lijken redelijk sterk in hun schoenen te staan. Dat het Amerikaanse wettelijk systeem niet het beste van de wereld is, bestaat wel al een consensus over denk ik, maar rond dingen van Hollywood accounting hebben ze best wel nog wat werk...
07-29 10:05
 
seth
 “Make the sign bigger!” # 
Ooit heb ik ergens een stukje gezien dat hij vertelde dat hij ooit iets gelijkaardig voor een zaal geuniformeerden uitlegde met: "Do you need a bigger badge?"