yoy.be "Why-o-Why"

2021 ...

januari februari (3) maart (2) april mei (25) juni (23) juli (21) augustus (29) september (18) oktober (21) november (29) december (30)

11-01 11:00
 
atlantic
 How War With China Begins # 
Altijd beter om op voorhand gewaarschuwd te zijn geweest.
11-01 13:30
 
far out
 Denis Villeneuve is already planning a third ‘Dune’ film # 
Lijkt me ergens logisch, hij moet weten waar hij wil raken aan het einde van de tweede film...
11-01 06:00
 
AD.ɴʟ
 Nederlandse techniek verovert de medische wereld: twee keer sneller ‘droog’ na prostaatoperatie # 
Hadden die mensen hun opleidingscentrum in Melle? Of zou ik dat verkeerd hebben opgevangen.
11-01 18:32
 
crunchyroll
 Makoto Shinkai's Weathering With You Touches Down in 4K UHD on January 4, 2022 # 
Knap filmpje! Met een paar knappe decors en scènes die zeker goed de moeite zouden zijn op 4K, kan ik me inbeelden.
11-02 06:45
 
ANN
 Urara Takatsuji Leaves 22/7 Idol Group # 
Oei, nog eentje. Zijn er dan al vier als ik juist heb geteld. Hoewel het hier er niet als een "graduation" uit ziet...
11-02 13:55
 
reuters ᴛ
 Fisker strikes battery supply deal with China's CATL # 
Nnng, je leest dan over van die grote nieuwe batterij-deals, weer met de Chinezen. Op zich niets mis mee, ze kunnen ten minste de schaal aan waar deze dingen om gaan, maar dan denk ik er bij dat ze met dat geld niet direct gaan zoeken naar betere batterij-tech. Waarom niet? Omdat betere batterij-tech eigenlijk net tegen van deze nieuwe grote deals is die ze nu aan super tempo aan het sluiten zijn met de gevestigde waarden in auto-land... Denk er eens over na. De elektrische auto's zijn hier en nu, en het gaat snel. Zo snel dat ze ze nu snel willen bouwen, en dus het materiaal nodig hebben ervoor. Nog vóór er zelfs één ontwikkeld is die 1000Km kan doen met een enkele lading. Dus — dit is wel maar speculatie van mijnentwege — om het echt vooruit te krijgen gaat het weer uit een nieuwe financieel pijnlijke situatie buiten de bestaande grote spelers moeten komen. (En ja, Tesla, en zelfs Fisker, Lucid en Rivian durf ik nu al als gevestigde waarde rekenen.) Dus, ik hoop stilletjes van harte dat achter de schermen, in de schaduw van het 'grote' nieuws van de elektrische ommezwaai, de onderzoekscellen van de grote auto-merken toch druk bezig zijn aan de nieuwe materialen voor cathodes en batterij-materiaal. Dus Volkswagen heeft zich misschien opnieuw uitgevonden, Mercedes is zelfs bezig met elektrisch, maar daarna? Ik hoop dat ze nu al aan het voorbereiden zijn voor de volgende uitdaging die staat te wachten.
11-02 13:01
 
hln 9K
 Destelbergen bezorgd over Gentse mobiliteitsplannen Dampoort: “Negatief effect voor onze handelaars en extra parkeerdruk” # 
Ah, is dit al begin oktober beslist? Ik heb het helemaal gemist. Soit, voor mij concreet wordt het dus omrijden naar de Rozebroeken.
11-02 12:51
 
M.ɴʟ
 De nieuwe Peugeot 308 SW is de ultieme dad car! # 
Teehee. GT pack, jaja...
11-02 11:00
 
FC
 Your company is one disruption away from becoming irrelevant # 
Ah, ja, en dan een beetje verder in mijn feed staat in een enkele titel samengevat precies wat ik daarnet bij iets anders wou zeggen.
11-02 09:00
 
data
  Europese parlementsleden schieten wakker  # 
Hahaha! Tja, een oproep. Ik vrees als het blijft werken, en je uit de boot valt als je het niet doet, dat ze het gaan blijven doen...
11-02 02:00
 
Tijd
  Automakers worstelen met peperdure batterijen  # 
Ah, ja, de wet van vraag en aanbod, maar als ze blijven bewegen in een bepaalde richting, stoten ze ergens toch op een limiet. Zoals deze van beschikbaarheid van grondstoffen. Maar ik vind het dan wel weer goed dat dit toch de zoektocht naar nieuwe technologie een extra push geeft.
11-04 12:14
 
Tijd
  Vlaamse werkloosheid was nooit lager  # 
Ah ja, 'mismatch tussen vaardigheden en profiel', even dacht de lonen voor openstaande jobs zouden zijn verbeterd maar als ze nog altijd plaatsen niet opgevuld krijgen, komt dat daarmee misschien in orde, wie weet.
11-04 12:21
 
💬
 I've created human-style eyes for robots – with some inspiration from Jabba the Hutt # 
Blijft voorlopig in de buurt van de bodem van the uncanny calley, zelfs om er nog maar over te lezen...
11-04 11:53
 
github
 paolo-rossi released Release 1.0.0 at paolo-rossi/OpenAPI-Delphi # 
OpenAPI: Een van de dingen waar het me van spijt dat ik er niet vroeger meer tijd in had gestopt, want als ik er nu aan moet beginnen lijk ik met een achterstand te starten, en moet ik dingen laten liggen waar ik wel sneller in vooruit gaan raken... Een ander is 3D, dat heb ik nog geprobeerd, maar daar vind ik al snel mijn weg niet meer in.
10-24 19:12
 
hln
 Ocean Cleanup maakt zonnebrillen van plastic uit oceaan # 
Ik dacht net, zou die kunnen samenwerken met Rolls-Royce (die van de scheepsmotoren, die van de luxe auto's is een andere Rolls-Royce) om hun schepen elektrisch of met waterstof te doen varen? Ik hoor wel dat die al van plan is "CO₂-offset" te doen om neutraal uit te komen, maar de vraag is dan weer hoe je dat moet doen, de smeerlapperij die die schepen opbranden blijft eigenlijk lelijke troep.
11-04 18:06
 
Smithsonian
 Astronauts Celebrate Growing Peppers for the First Time With 'Best Space Tacos Yet' # 
Sjans dat dáár de ruimteplee niet kapot is (en ze luiers moeten dragen).

Ideetje voor Telenet:laatste stukje programma ipv laatste stukje reclame.

2021-11-04 15:39  teleidee  dagboek tv  [permalink]

Als ze toch aan de reclames werken, hier is nog een ideetje voor Telenet: Stel je verandert van kanaal, je krijgt wel de titel van het programma te zien, maar om de commerciële zenders is de kans erg groot dat je midden in een reclame-blok uit komt. Het laatste stukje reclame dat ik te zien krijgt interesseert me toch niet. Zou het lukken om voor dat aantal seconden het laatste stukje van het programma te tonen dat net voor het reclame-blok kwam? Technisch gezien is het misschien even zoeken hoe dat zou moeten werken, maar zelfs als dit beperkt is tot de meest bekeken kanalen, gaat het op zijn meest maar over 30 seconden beeld voor die kanalen. Of het gaat helpen om mensen op het kanaal te houden (en ze dus de rest van het reclame-blok te zien krijgen), gaan de cijfers moeten uitwijzen...

twitter reddit linkedin facebook
11-05 12:07
 
r/programming
 How to learn compilers: LLVM Edition # 
Mooi overzicht. Nu nog de achtste dag in de week uitvinden om dat allemaal te kunnen doen...
11-05 12:01
 
DelphiPraxis
 SmartPointer implementations, Pros's and Con's # 
Oh, ik herinner me iets van een project op het werk dat misschien ook onder de noemer van SmartPointer valt, bij elke constructor-call moest je een event-handler opgeven die werd opgeroepen door de destructor. Was een beetje opletten dat je geen deadlocks veroorzaakte, maar dat viel mee. Er was zelfs een soort 'death-contract' zodat je kon verzekeren dat twee objecten zeker samen zouden verdwijnen. Bedoeling van dat alles was dat op de server alles uiteindelijk van het TCP-connection-object zou afhangen en een disconnect alles proper zou gaan opruimen.

Dune (2021)

2021-11-06 00:23  dune  actueel film  [permalink]

Het is lang geleden dat ik nog eens in mijn pen kruip na het zien van een film, maar het was ook lang geleden dat ik nog eens tot in de cinema was gesukkeld. En wat voor een film.
Ik ben ergens blij dat ik toevallig iemand mee had die de boeken niet had gelezen, want zelfs al is het al lang geleden, je weet wel nog wat er ongeveer allemaal gebeurt. Eén van de uitdagingen van een verfilming van Dune is om het publiek niet te veel te vervelen met alles uit te leggen — want er is veel uit te leggen — en toch het allemaal wel te laten vooruitgaan. Of erger nog, dingen weg te laten, dan doe je meer kwaad dan goed, een van de commentaren van de 1984 film, dacht ik. In het begin krijg je een hoop te verwerken, maar dan gaat het wel vooruit, dus dat zit wel goed, denk ik.
Vond ik het erg dat Zendaya maar iets van een paar minuten te zien was? Nee eigenlijk niet. Voor een ruimte-drama komt er inderdaad relatief weinig ruimte aan te pas. Maar uiteindelijk gaat het daar ook niet om. En dat de soldaten terug met zwaard en mes elkaar te lijf gaan in plaats van op elkaar schieten van op een afstand, is ook iets waar sterk beeldmateriaal van komt. Dat ze met lasers dan weer wel gebouwen kunnen neerhalen, is iets dat ik misschien nog eens de uitleg moet over gaan opzoeken.
Maar de toon is gezet. Het is een uitgebreid, maar fantasierijk verhaal. Heel mooi in beeld gebracht en uitgewerkt. Er zijn ongetwijfeld computerbeelden gebruikt, maar ze gaan mooi op in de rest. Behalve de ballons van de carry-alls misschien, maar ik wil niet haarklieven.
De klank is in orde. Ik had niet zo'n gevoel dat de soundtrack op zijn eigen een ding om te bewonderen is, zoals het bij Bladerunner of American Beauty was (of Trespass, maar da's een verhaal op zijn eigen), maar dat had deze film zeker niet nodig.
Maar het is duidelijk een aanzet. Het eindigt allemaal open. De grote lijn van het verhaal in gedachten, zou de tweede film wel eens een volledig andere film kunnen zijn. Een aantal belangrijke personages zijn er aan voor de moeite, en er komen minstens evenveel allemaal belangrijke personages inderdaad hierna pas aan bod... Hopelijk gaan ze voor die rollen ook ongeveer even grote kleppers te pakken krijgen als bij deze! (Wie zouden ze casten voor prinses Irulan? Mag ik dromen?) Het was even wachten, maar het was al snel beslist dat de tweede film er komt. Als deze eerste het goed doet, hoop ik al stilletjes dat een derde ook al sneller wordt aangekondigd, tenminste voorbereidend werk. Maar eerst nog even uitkijken naar de serie over de Bene Gesserit die ze gaan maken, dat zal ook om van te smullen zijn.

twitter reddit linkedin facebook
11-06 08:52
 
Tijd
  Amerikaans Congres geeft groen licht voor kolossaal infrastructuurplan van Biden  # 
Doen ze dan eigenlijk hun fameus schuldenplafond ook mee omhoog?
11-06 11:15
 
ars
 It’s time to delete carbon from the atmosphere. But how? # 
Ik vraag me toch af als het opvangen van CO₂ wat van de grond komt, er ook sprake gaat komen van methaan op te vangen? Dat gaat direct meer invloed op het broeikaseffect hebben. De opgevangen CH₄ kan mogelijk nuttiger zijn, ofwel als brandstof, ofwel om 'nieuwe' polycarbohydraten mee te maken. Alleen, is die vluchtiger? Dus moet het opvangen al direct in de hogere luchtlagen? Dat maakt het dan weer moelijker natuurlijk.
11-02 22:39
 
ars
 New study suggests SARS-CoV-2 spreading widely within wild deer population # 
Zouden die ook goed mRNA-vaccins kunnen verdragen? Een zou dit ook kunnen verklaren waarom de golf die nu bij ons bezig is vooral in landelijk gebied lijkt te zijn?!
11-02 21:45
 
 Wereld neemt strijd tegen methaan ernstig # 
Ze zijn er ergens een beetje laat mee, maar goed. Ergens verwacht ik er wel veel van, een beetje zoals het met CFK's ging, maar dan zonder dat er eerst een gat in de ozonlaag moest ontdekt worden...
10-11 12:15
 
far out
 Denis Villeneuve calls ‘Blade Runner 2049’ a disaster # 
Hij heeft zeker een gok genomen, het is meer dát dat hij bedoelt als ik het juist begrijp. En dat heeft hij zeker. Ik was laat om de film zelf uiteindelijk te zien te krijgen (heb hem gewoon op TV gezien, sorry) maar ik kan ergens begrijpen waarom het een film is dat het publiek niet voor warm liep. Let op, de originele Bladerunner liep het publiek zelf ook eerst niet warm voor (maar da's een volledig ander verhaal). Op een bepaalde manier van spreken zou je kunnen zeggen dat hij nog een OK film heeft gemaakt met het materiaal waar hij mee moest werken, maar eigenlijk was het helemaal zo niet natuurlijk. Puur op basis van de film zelf heeft hij eigenlijk wel een mooi ding gemaakt. Een waardige opvolger in het Bladerunner-universum, én een waardige opvolger in zijn palmares van tot op dat moment... Naar mijn bescheiden mening.
11-08 16:50
 
jalopnik
 There's Still No Such Thing As Flying Car Racing Because There Still Aren't Flying Cars # 
Zou het omgekeerd wel werken? Als ze een wedstrijd voor vliegende auto's organiseren, gaan er misschien wel constructeurs op af komen? Als het prijzengeld de moeite is? En misschien de technische parameters, wanneer wat is inderdaad een vliegende auto en hoe zou een raceparcours ervoor moeten uitzien?
10-11 16:28
 
CNN
 Bill Maher is right about Trump's 'slow-moving coup.' Here are 6 reasons to take it seriously # 
Ik maak me zorgen dat er niet meer berichten zoals deze zijn over de 'zwaai naar rechts' in onze contrijen. Er gebeuren wel peilingen van redacties, en die resultaten zien er slecht uit, en... dat is het dan? Geen onderzoek naar mogelijke gevolgen? Geen links met de algemene malaise die de wantrouwen in de politiek voedt? Gewoon vasthouden aan de takken van de bomen en hopen dat het koelt zonder blazen? Tja, even wachten tot de volgende verkiezingen zeker?
11-09 12:53
 
𝔚𝔓
 Where electric cars could help save coal # 
Doet me denken aan de nucleaire discussie. Kernuitstap of niet? Beter nadenken om de oude te vervangen met nieuwe, misschien. Of van vind je van dit gek idee: als we verrassend snel — zeg bijvoorbeeld op 12 jaar — bijna volledig gaan rijden met elektrische auto's, gaat de vraag van diesel en benzine dan zo veel naar beneden dat de prijs ervan gaat kelderen? Dan kijken ze nu beter om de motoren van afgedankte F16's te kopen waar ze kunnen om die in te kunnen schakelen om de stijgende vraag naar elektriciteit (en de te verwachten schommelingen in gebruik gedurende de dag) te kunnen aanvullen, met dus verrassend goedkope brandstof.
10-11 17:17
 
💬
 Solar panels on half the world's roofs could meet its entire electricity demand – new research # 
Recent las ik ergens dat huidige zonnepanelen eigenlijk maar licht van één frequentie omzetten naar elektriciteit, tenzij ik dat verkeerd heb begrepen. En ze boeken wel vooruitgang met van die vreemde zouten, maar toch denk ik dat daar een markt klaar ligt om gedisrupteerd te worden. Het enige wat je moet doen is vinden hoe je een (veel!) groter percentage van het binnenvallende zonlicht omzetten in elektriciteit.
11-09 22:16
 
tnw
 Why Elon Musk should build a nuclear fusion reactor in Texas # 
Als hij dat zou doen, hoop ik dat hij naar een stellarator gaat kijken. Dat lijkt me een veel eleganter design dan een tokamak.
11-10 01:02
 
UnHerd
 Europe can’t defend itself # 
"Repel a column of hungry migrants"?! Wat we écht nodig hebben zijn de soort politici die iets kunnen zeggen zoals deze migranten zijn welkom maar ze gaan naar dáár waar de invloed op bestaande structuren zó gaat aangepakt worden en we zó gaan de nodige bijkomende structuur voorzien.
11-10 17:30
 
verge
 This graphene battery pack charges incredibly fast   # 
Zou je met deze ook een elektrische auto kunnen volsteken? Zelfs al kan je er geen 1000Km mee rijden, als het volledig kan opladen in een half uur lijkt me dat ook al een verbetering.
11-10 12:34
 
qz
 There is no shortage of US truck drivers # 
Ik dacht het al. De crisis haalt zelfstandige truckchauffeurs van achter het stuur, en nu zouden er 80.000 'tekort’ zijn? Het gaan er waarschijnlijk zoveel zijn die nu ander werk doen, of nog een moeilijk financieel verhaal aan het afhandelen zijn. In elk geval, er is onwaarschijnlijk ook een link tussen dat de laatste lonen beter omhoog moeten een die inflatie nu stijgt...
11-10 12:00
 
atlantic
 Nuclear Is Hot, for the Moment # 
Zie, ik blijf er bij. In de jaren zeventig zijn er nucleaire centrales gebouwd, maar aan het uit gebruik nemen of vernieuwen is toen niet gedacht. Nu is het te laat, maar er mee stoppen is nu eigenlijk een groot complex probleem. Ik hoop van harte dat er toch iemand gaat opperen om iets van de nieuwe nucleaire mogelijkheden binnen te halen in de bestaande centrales, terwijl de (stok)oude reactoren kunnen worden proper opgeruimd.
11-11 01:50
 
𝔑𝔜𝔗²
 NASA and SpaceX Investigated Parachute Incident Before Launch # 
Dit viel me ook op. Eén van de vier parachutes ging wat trager open, maar blijkbaar was het geen probleem.
11-11 01:08
 
𝔑𝔜𝔗²
 SpaceX's Toilet Is Fixed and Crew Won't Have to Use Diapers # 
Ah, maar de WC is gemaakt intussen, ook goed nieuws.
11-13 12:06
 
Motley Fool
 3 Cryptocurrencies to Avoid Like the Plague in November # 
Toch nog eigenlijk een beetje gek, dat dingen zoals dit echt voor serieus in het echte beleggers-nieuws staan... Wat zijn we ver gekomen.
11-13 11:46
 
NOS.ɴʟ
 Zeeland laat pfas in Westerschelde onderzoeken # 
Oei, zijn we al zo ver dat ze een afkorting in kleine letters schrijven! De taalpurist in mij is toch op slag licht geïrriteerd.
11-13 11:30
 
nieuwsblad
 De bollen puree blijven, maar Lunch Garden wil (en moét) wel fors verjongen # 
Weet je wat. Respect. Elke keer ik er was heb ik er smakelijk gegeten. Aan een goeie prijs. En voor wie er al lang niet meer naartoe is geweest, moet dringend nog eens gaan, want de laatste keren dat ik er was viel me op dat ze echt al een stuk verjonging hebben ingezet.
11-13 03:25
 
HN
 Confused Xerox copiers rewrite scanned documents, expert finds # 
Tja, ik deze moderne tijden ga je beter altijd op zoek naar een extra print van aan de bron. De tijden van een kopietje van een fax van een scan van een kopietje zouden nu toch moeten naar een einde toelopen.
11-13 03:00
 
morgen
 Liefde voor kernenergie is nog niet bij iedereen bekoeld # 
Of nieuwe nucleaire toepassingen op de bestaande installaties?
11-12 21:09
 
NWS
 PS-voorzitter Magnette: "De kerncentrales sluiten, het debat is gesloten" # 
87% gas? Zal wel overdreven zijn, maar dan nog zou dat toch moeten genoeg omzet zijn om geen subsidie nodig te hebben om ze (bij) te bouwen? Maar — als je het mij vraagt én zoals ik al zei — kunnen we het niet-nucleair deel van de kerncentrales gebruiken om energie op te wekken?
11-14 09:00
 
AD.ɴʟ
 ‘Waarom is de invoegstrook op de snelweg zo onduidelijk?’ # 
Ah ja, zo is het bij ons toch al?
11-12 18:25
 
𝔚𝔓
 Covid misinformation spreads because so many Americans are awful at math # 
Zie, ik vroeg me laatst nog af hoeveel van de kwellingen in de States van tegenwoordig eigenlijk onrechtstreeks een gevolg zijn van al een hele tijd minder goed te scoren wat betreft onderwijs, toch gemiddeld gezien. Er zijn misschien verschillen tussen staten en gemeenschappen, maar zelfs dan nog kunnen zo'n verschillen op zich al voor problemen zorgen.
11-14 14:41
 
crunchyroll
 GIRLS und PANZER Gears Up For 10th Anniversary Celebrations in 2022 # 
“Panzer Vor!”
11-12 04:00
 
ʜᴀᴄᴋᴀᴅᴀʏ
 Palm OS: Reincarnate # 
Dit moet ik dringend eens van naderbij onderzoeken. Voor zijn tijd werkten Palm toepassingen verrassend goed. Het is echt zonde dat Palm eerst overgenomen werd door HP en daar is weggedeemsterd onder gebrekkig management.
11-15 20:48
 
hln 9K
 Dieselgenerator voor Lichtfestival aan Van Eyck oogst bakken kritiek. “Gebeurt op veel evenementen” # 
De volgende keer misschien een pellet-generator?
11-16 17:58
 
idera/Delphi
 What Are The Mistakes We Made In Creating Delphi Objects? # 
Dit lijkt op de eerste helft van de uitleg waarom je FreeAndNil moet gebruiken soms, zeker als je mogelijk nog iets met object pointers van plan bent in code na een Free call...
11-16 18:36
 
NWS+
 Licht gaat niet uit als kerncentrales in 2025 sluiten, zegt hoogspanningsnetbeheerder Elia # 
Hoe noemen ze dat? "In de tang gezet"? Ze hebben zich laten binden om in de toekomst zoveel elektriciteit te leveren, maar de vergunning voor de centrales ervoor krijgen ze niet... Zouden ze die wel krijgen als ze een gas-centrale met totale carbon capture op de uitlaat van de verbranding voorzien?
11-16 18:00
 
gizmodo
 The Expanse's New Season 6 Trailer Sends the Rocinante on One Last Thrilling Mission # 
Laatste seizoen??!! 😭
11-16 17:47
 
euronews
 Fresh flare-up of violence between Armenia and Azerbaijan a year after end of war # 
Ah, zou dáárom Putin honderdduizend man klaar staan hebben ten oosten van Oekraiëne?
11-16 17:46
 
bustle
 Mr. Feeny From 'Boy Meets World' Loves Taylor Swift's New 'Red' Album # 
Deed deze mens ook de stem van KITT niet, in de originele reeks?
10-12 17:03
 
HN
 Nuclear Power in France # 
Ah, kijk hier ook: jaren 70 bouwen bouwen bouwen en dan... Niets meer. Nu ja, nucelair is direct om een grote hoeveelheid stroom op te wekken, dus op een bepaald moment is de vraag gedekt en moet je niet direct nog nieuwe bouwen, maar is achteraf bekeken toen al genoeg nagedacht over hoe het einde van de installaties gaat worden afgehandeld? Dat gezegd zijnde, als nieuwe installatie nu moeten onderhoud en opruim inbudgetteren, zet je ze voor een nog hogere drempel... Ik hoop zo dat ze serieus werk maken van de nieuwe ontwikkelingen zoals reactoren op uranium-'knikkers' of gesmolten zout met uranium-oplossing...
11-17 15:42
 
HN
 Ask HN: Is There a Mars Constitution? # 
Kortom: voorlopig: internationale wateren.
11-20 08:24
 
dev.to
 PHP isn't dead! Don't be afraid to use it and implement it in your projects... # 
Ah ja, grappig, maar de vergelijking met COBOL gaat eigenlijk wel op. Het is eeuwen geleden dat ik nog PHP heb gedaan, maar ik heb er eigenlijk het ontwerp van xxm naar gemodelleerd. In mijn wildste dromen lukt het om mensen die Delphi kunnen, en met het web willen beginnen, xxm te leren kennen en ze een oplossing te bieden die helemaal aansluit op hun aanpak (op basis van de Delphi compiler), maar in de praktijk tot nu toe helemaal niet...
11-20 03:45
 
HN
 Box64 lets you run x86_64 programs on non-x86_64 systems # 
Ah ja, laat me raden, heel binnenkort komen er benchmarks waar x64 software met deze (of een andere) emulator op ARM hardware betere cijfers haalt dan op x64 hardware...
11-19 20:41
 
HN
 Zstandard RFC 8878 # 
Oh, een nieuw compressie-algootje?
11-21 13:58
 
hln 9K
 Deputatie op de rem voor nieuw Bpost-verdeelcentrum in Zwijnaarde # 
Tss de vierde rijstrook E40 tussen Zwijnaarde en Merelbeke al tegenhouden, en al. Hoewel ik het goed kan verstaan dat het daar een erg onaangename situatie wordt als bpost er met zijn ding begint, en de aansluiting naar het nieuw rond punt aan de overkant van de voetbal er nog niet is... (Nieuwscheldestraat is dat blijkbaar)
11-21 13:43
 
dev.to
 Backend Skillset Roadmap # 
'Jack of all and master of none' tot daar, maar ik vrees toch dat er heel veel van toeval afhangt waar je precies belandt, en wat je op te lossen krijgt die precies bepaalt waar je dan wel mastery in kan opbouwen. Voor zover ik weet komt dat vooral door iets veel te doen, veel uitzonderlijke dingen tegen te komen, en in een aantal richtingen de grenzen van het domein te ontmoeten en zelf mee om te gaan.
11-20 20:00
 
inverse
 Daylight savings time: 5 reasons we should keep it forever # 
Awel ja, ergens hoop ik dat we de Nederlanders nog kunnen overtuigen om naar permanente zomertijd te gaan. Ergens is het vreemd dat er politiek wel al beslist is om zeker hetzelfde te doen, maar zolang de voorkeur voor de uiteindelijke keuze nog uiteen ligt kan dat nog wel eens harig worden. Als het een kwestie van leiden of volgen is, dan zou ik graag voorstellen dat we na volgende overgang bij zomeruur blijven en dat de rest van Europa hartelijk uitgenodigd wordt om te volgen.
10-12 19:51
 
crunchyroll
 BELLE Heads to Theaters in the United States on January 14, 2022 # 
Ooh! Komt deze dan bij ons ook in de cinema?
10-12 21:32
 
phys
 Rooftop solar increases electricity use, raising questions for utilities and policymakers # 
Of met andere woorden, de elektrische legpuzzel is echt wel een ingewikkeld plaatje.
11-24 11:50
 
sᴘᴀᴄᴇXIII
 Battery-electric trains can deliver environmental justice, cost savings and resilience to the U.S. # 
En waterstof? Hoe zou een (mega) locomotief op waterstof er uit zien? Met zo'n grote tank bovenaan en twee grote pistons op zij die dan met zo'n grote arm de wielen doen ronddraaien? Nu ja, dank zij de verbeterde metallurgie en de uitvinding van de krukkenas, is dat ontwerp waarschijnlijk in onbruik geraakt...
11-24 14:13
 
digg
 NASA Just Launched A Mission To Nudge An Asteroid. Could This Save Humanity? # 
Dat gaan we pas weten als het ding is aangekomen op de bestemming en daar zijn ding kon doen, zeker? Jaartje wachten.
11-24 11:33
 
nieuwsblad¹
 McDonald’s opent komende vijf jaar 50 nieuwe restaurants in België # 
Jikes! Waar moeten die allemaal komen?

Gek ideetje: ilasm.exe

2021-11-24 20:38  ildasm  coding computers dagboek weblog  [permalink]

Hier is een gek ideetje: zou ik met ilasm.exe sneller dingen voor dotnet kunnen op basis van mijn eigen taal, dan dat ik me in de dingen rond CodeDom en Roslyn zou moeten inwerken? Stel, ik doe kleine dingetjes in C#, kijk met ildasm.exe hoe die IL er uit ziet en die doe ik na. Alleen, veel optimizing moet ik niet verwachten waarschijnlijk. Behalve /optimize die blijkbaar wat instructies kan verkorten, en eventuele achter-de-feiten optimalisatie van de JIT. Maar misschien zou het genoeg zijn om de bootstrappen? En/of beter de rest te snappen eenmaal ik verder raak met het echte compilerwerk. (Of zou ik toch eerst nog eens LLVM proberen?) Ik was voorzichtig begonnen aan een 'Pascal code gen', maar daar komt meer bij kijken dan ik had kunnen denken. En dan doe ik dat al om uit de weg te blijven van register allocation...

twitter reddit linkedin facebook
11-24 13:21
 
B1M
 The $23BN Plan to Fix Egypt's Deadly Railway # 
Hmm, zoutwater in de lucht is slecht voor metalen spoorstaven. Ik vraag me af of er een manier zou zijn om afval-plastic die je uit de vervuiling van de Middellandse Zee zou opvissen, kan vulcaniseren zodat die én stevig genoeg zou zijn om een trein over te laten passeren én tegen de loden hitte van de woestijn kunnen...
11-25 03:00
 
nieuwsblad
 Steeds meer ouders wantrouwen àlle vaccinaties, en dat is geen goed nieuws voor vaccins tegen mazelen, bof en rubella # 
Zie, precies daarom dacht ik dat ze de corona-prikken echt beter geen vaccin noemen. Ze doen echt ook iets anders dan normale vaccins. Maar ik kan jammer genoeg niet direct een gepaste term bedenken, en het is waarschijnlijk al veel te laat om er nog iets aan te doen.
11-25 13:03
 
euronews
 EU medicines agency approves Pfizer's COVID vaccine for 5-11-year-olds # 
Nu ben ik benieuwd. Gaat er eerst een uitnodiging voor een derde prik in de bus vallen, of eerst de uitnodiging voor de eerste prik voor mijn jongste dochter die 12 wordt in december?
11-24 22:00
 
vox
 Why you don’t hear about the ozone layer anymore # 
En zure regen dat vroeg ik me laatst nog of hoe het daar nog mee zit?
11-24 21:54
 
Tijd
  'Het is dom de kernuitstap per se in 2025 te behouden'  # 
Anderzijds, als je nu aan Engie zegt "allee dan, toch nog twee jaar, hier is een licentie tot 2027", dan kan ik me inbeelden dat die er ook niet direct voor staan te springen als het maar dat is dat ze krijgen...
11-23 14:56
 
jalopnik
 Blip: Just A Tidy Simca # 
Werden die ook niet in België gemaakt, trouwens?
10-14 13:31
 
HUMO
 In Nederland gaan de alarmbellen af, maar moeten wij ons ook opmaken voor een nieuwe coronagolf? # 
Het grappige met een groeiende achterstand aan unread items op mijn feed reader is dat ik af en toe eens sorteer op de oudste ongelezen en daar eens er een paar uit pik. Soms zie je dan wat er intussen al uitkomt van kortetermijnvoorspellingen.
11-23 13:12
 
nieuwsblad¹
 Microsoft bouwt drie datacenters in België # 
Waar? Houden ze strict geheim? Misschien wel best, eigenlijk als je er over nadenkt... (Hadden ze nu dat contract met het leger binnengehaald of niet?)
11-23 13:11
 
morgen
 Ook inval bij pakjesdienst DPD, minister De Sutter wil pakjessector hervormen # 
Ik blijf het mij afvragen of je een deel van de kost van een pakje leveren zou kunnen 'verhuizen' naar de ontvanger. Hoe de transactie tussen de drie partijen dan precies moet lopen weet ik niet, maar ik denk dat er veel kan verbeteren als de mensen die het moeilijk maken om bij hun te leveren ook daarom iets meer moeten betalen... Maar als je met een tegoed gaat moeten werken, en dan hopen dat je e-commerce aanbieder wel wil samenwerken met die postale dienstverlener... Kortom 'an uphill battle'. (Maar niet onmogelijk...)
11-23 09:00
 
nib
 Thanks For Nothing # 
Happy Holidays.
11-22 19:00
 
ʜᴀᴄᴋᴀᴅᴀʏ
 PFAS: The Organofluorines Your Biochemist Warned You About # 
Soit, wordt nog een zoekplaatje naar geschikte vervangers. Ik denk eerder dat we beter wat minder verwachten van dingen dat ze waterafstotend zijn...
11-22 13:16
 
HN
 Science Upside for Starship # 
Tiens, die XKCD had ik gelijk nog niet gezien (is mars zoveel kleiner dan de aarde!)
10-14 15:00
 
old new
 Why does GetModuleInfo fail to produce an entry point for executables? # 
tss, psapi de snoodaard
11-22 09:29
 
sᴘᴀᴄᴇXIII
 Surveys show horseweed is a persistent and unpredictable foe in soybean crops # 
Zou je dat kunnen robotiseren? Een toestel dat de grenzen van het veld kent, tussen de gewassen kan voortbewegen, wied kan herkennen, en dat proper (met zoveel mogelijk wortel) uittrekken en verwijderen? Oeh, die dan ter plekke composteren/fermenteren en op die energie draaien... (Wie haalt mij uit mijn dagdroom?)
11-21 11:18
 
morgen¹
 Rusland wil Venus verkennen samen met VS # 
Als ze een "Falcon Super Heavy" (5 Falcon 9's aan elkaar in plaats van 3) zouden gebruiken, wat voor een soort platform zouden ze naar Venus kunnen schieten? Misschien met genoeg materiaal om met balonnen omhoog in de atmosfeer te blijven voor een hele tijd...
10-18 09:22
 
Bloomberg
 Scholz Coalition Eyes $580 Billion in Spending on German Reboot # 
'Constitutional loopholes'? Oef, ik dacht bijna dat er zou staan 'will create a DeutschCoin cryptocurrency to raise funds'...
10-18 18:07
 
phys
 Automakers step up pace on electric vehicle battery plants # 
Moest ik serieus beleggen zou ik zoeken hoe ik moet beleggen in kobalt en lithium, maar eigenlijk hoop ik nu gewoon dat tegen dat die nieuwe fabrieken (bijna) klaar zijn, het onderzoek naar kobalt-loze batterijen op natrium er door komt. Als die direct op schaal kunnen worden geproduceerd, dan rijdt de relatief jonge elektrische-wagens-constructeurs-collectief zich niet vast in een wereld met een tekort aan grondstoffen. De problemen rond de halfgeleiders kunnen dienen om aan te tonen wat dat ongeveer op lijkt. Investeren in productie-lijnen die dan onverwacht moeten stil liggen is voor niemand leuk.
11-19 14:00
 
/.
 Winamp Prepares a Relaunch # 
Ik had zo de indruk dat VLC player zo wat met de kroon van WinAmp was gaan lopen. Ben benieuwd of ze kunnen terugkomen met iets dat de moeite is...
10-19 18:30
 
far out
 Richard Ayoade names his 10 favourite films of all time # 
Ik ken er geeneen van.
11-16 14:00
 
𝔚𝔓
 Maybe luscious green grass doesn’t belong in a drought-stricken Arizona # 
Bestaat er 'heliofiel' gras? Stel dat je golfparcours in droge gebieden uitsluitent met zeewater groen houdt, zou dat kunnen werken? (Of de omliggende gronden ernstig uit zoutbalans brengen?)
11-16 14:00
 
Smithsonian
 When Jackie Cochran Flew This Jet, She Broke All Kind of Barriers # 
Inspirerend verhaal! Moet een 'kleurrijk' personage geweest zijn...
11-16 07:00
 
FC
 When will the supply chain return to normal? Try never # 
Ook hier: een 'nieuwe normaal'. Dat, of het einde van onze beschaving is ingezet...
11-15 21:31
 
r/ProgrammingHumor
 the only reason java is still relevant is because it is shoved down the throats of high schoolers and college students # 
Och, scholen gaan blijven geven waar ze denken dat de jobs te rapen zijn. Mijn oudere broer heeft nog Pascal gekregen (maar ik al C++), ik heb nog COBOL gekregen (twee jaar daarna pas vervangen met Java) en het duurde blijkbaar nog 3 jaar voor ze het vak 'internet-technieken' hadden uitgevonden... Intussen krijgen mijn dochters in het middelbaar al Python! Ik zeg altijd dat ik het meest (van computer-dingen) heb geleerd in de school tussen de lessen. (Dank u Fibonacci Computer Club.)
11-08 14:12
 
NWS+
 Ook Open VLD-voorzitter Lachaert lonkt nu naar nieuwe kerncentrales: "We moeten daar durven op inzetten" # 
't Is maar dat ons kern-onderzoeks-centrum in Mol er volop mee bezig is...
11-10 07:25
 
newsmonkey
 Frankrijk gaat nieuwe kernreactoren bouwen om “energieonafhankelijk te waarborgen” # 
Awel kijk, nog een. Kunnen we asjeblief samenwerken?