yoy.be "Why-o-Why"

2021 ...

januari februari (3) maart (2) april mei (25) juni (23) juli (21) augustus (29) september (18) oktober (21) november (29) december (30)

11-21 22:48
 
SICPers
 An Imagined History of Agile Software Development # 
Schitterend! Ik voel een drang om links te verzamelen naar dingen waar hier slinks naar verwezen wordt, maar ik ga het op deze ene houden: The Agile Manifesto
11-29 06:01
 
AP s
 Merriam-Webster chooses vaccine as the 2021 word of the year # 
Ja, lap en dat terwijl ik op mijn zeepdoos sta te prediken dat de mRNA-injecties echt een andere naam moeten krijgen dan “vaccin”... (Maar wat dan? Moet dringend een goed alternatief zoeken...)
11-30 17:42
 
NWS
 Ethisch groen licht voor "resomatie" of lichamen van doden in heet water oplossen, composteren minder evident # 
Dan hoop ik dat ze het afvalwater wel filteren op medische isotopen...
12-01 04:00
 
ʜᴀᴄᴋᴀᴅᴀʏ
 Turbo Rascal is the Retro Pascal Compiler We Always Wanted # 
Maar is het zelf ook in Pascal (of Delphi?) gemaakt? Het ziet er alvast niet open-source uit...
12-01 11:52
 
TechRadar
  This Italian-made e-bike could keep rolling for up to 200km  # 
Geen spatborden?!
12-02 02:48
 
💬
 There's an enormous geothermal pool under the Latrobe Valley that can give us cheap, clean energy # 
Ah, zo! Hier is een gek idee. Van op het domein van de kerncentrale Doel, boor je ? kilometer recht in de grond. Daar breng je dan een buizensysteem in de breedte aan, als je er water door pompt dat het opwarmt tot ?°C, idealiter ergens boven de 100 zodat je stoom krijgt met genoeg kracht om het niet-nucelaire deel van de energie-opwekking aan te drijven. En nu nog gekker, je boort het breed genoeg (1,2m? 1,5m?) dat naast het buizenwerk, eenmaal in gebruik, met gemak de dichtgemaakte eenheden met hoogradioactief afval kan onderbrengen... Maar dat gaat dan weer politiek moeilijk liggen neem ik aan.
12-02 03:13
 
dev.to
 Update on the XRPL # 
Ah ja. Toen ik Bitcoin bekeek zag ik dat het allemaal goed zat. Toen ik Ripple bekeek, zag ik direct iets wat ik niet graag zag. Het was 'open source', maar het was niet de bedoeling dat er iemand anders mee aan de slag zou gaan. (Zoals Dogecoin...) Het was niet alleen 'open source maar niet open', ik vond ook nergens uitleg over hun wire protocol. Blijkbaar was het ook niet de bedoeling van hun om een protocol te hebben dat in theorie ook zou open zijn voor implementatie door een ander... Nog en steek dat ze laten vallen eigenlijk, of gewoon iets dat de toon zet en duidelijk maakt dat ze echt iets anders van plan zijn dan waar Bitcoin was voor ontworpen. In elk geval, toevallig ook de dingen om mij er van weg te houden. Soit, nu zitten ze met trubbels die ze 'met hulp van de gemeenschap' wel gaan kunnen oplossen? Veel geluk zou ik zeggen.
12-02 13:40
 
NWS+
 Nieuw rapport stelt duidelijk: ook na volledige kernuitstap zal het licht in ons land niet uitgaan # 
En weten ze bij de Overheidsdienst Economie wel al dat we binnenkort allemaal elektrisch gaan rijden?
12-02 13:44
 
newsmonkey
 Duitse ondergrond bevat voldoende lithium om jaarlijks een miljoen elektrische wagens van batterijen voorzien # 
Zit er in ons landje lithium in de grond?
12-02 14:02
 
NWS
 Volvo bouwt dan toch geen gigafabriek voor batterijen in Gent # 
Is er iemand met geld en goesting om dat gewoon onafhankelijk toch te doen? Als het klopt dat de vraag alleen maar gaat stijgen, kunnen we beter nu beginnen zodat we op tijd kunnen produceren.
12-03 05:05
 
Tijd
  Voor wie een Porsche of Ferrari te gewoon is  # 
Doet me denken aan iets wat ik recent ergens had gehoord: "The haves and the have yachts."
12-03 20:00
 
AD.ɴʟ
 Nieuwste Tesla komt slechts 24 kilometer ver op een volle accu # 
Ha ha ha. Zeveraars.
12-03 20:04
 
Motley Fool
 Why Tesla Stock Fell Sharply on Friday # 
Maar intussen ook...
12-04 15:45
 
Motley Fool
 Can Bitcoin Reach $560,000? # 
Ah, maar er is opnieuw een december-dip, was die er vorig jaar ook niet? Ik blijf vermoeden dat er heel wat "huis-tijn-en-keuken" hodlers zijn die gewoon voor het eindejaar wat cash nodig hebben, en dat de verkoopsdruk wat voedt, wat de koers drukt. In elk geval, als dat klopt, dan is het misschien een goed moment om in te stappen. Als dat klopt én er begin volgend jaar een herstel van de koerst komt. Alleen was die er vorig jaar nog niet in januari. En zelfs niet in februari dacht ik. Als die er al komt natuurlijk...
12-04 19:15
 
nieuwsblad
 Meest actieve vulkaan van IJsland zou binnenkort kunnen uitbarsten # 
Bah, voorlopig blaast de wind niet al te fel over Ijsland...
12-06 03:00
 
morgen
 De stad 1 graad afkoelen? Zorg dan voor 15 procent extra bomen: ‘Overheden moeten nu in actie schieten’ # 
Zou dit een gek idee zijn? Stel dat steden (die er het geld voor kunnen vrijmaken) chronisch onbewoonde (of onbewoonbare) loten opkopen, alles ervan laten platgooien zodat de grond vrij komt, en de groendienst er één of meer bomen op onderhoudt, afhankelijk van wat mogelijk is met de grond en de ruimte. Zo komt er ook meer groen in het straatbeeld, zonder dat het mogelijk in de weg zit. En als de waarde van het lot zou stijgen als de buurt heropleeft, kan de stad alsnog verkopen.
12-06 09:56
 
nieuwsblad
 Vanaf dinsdag diesel opnieuw duurder # 
Hmm, zou je eigenlijk iets bestaan dat je op basis van H₂ uit een tank en CO₂ uit de lucht, iets kan maken dat je zonder al te zware aanpassing in bestaande diesel-motoren zou kunnen opbranden? En dat dan nog eens past in ongeveer het volume van een bestaande diesel-tank van x liter? Het probleem zal waarschijnlijk zijn dat het spul zelf-ontbrandend moet zijn onder druk...
12-06 13:31
 
NWS
 Eurobiljetten krijgen make-over tegen 2024 (en iedereen mag mee bepalen hoe ze er zullen uit zien) # 
Als ze ook een nieuwe naam zoeken, zal er zeker een onozelaar "Billy McBillFace" voorstellen.
12-06 23:42
 
AP s
 Omicron v. delta: Battle of coronavirus mutants is critical # 
Twee weken...
12-06 19:35
 
phys
 Sodium-based material yields stable alternative to lithium-ion batteries # 
Ah ja, min cobalt en lithium, plus antimoon en tellurium? Sorry, maar dat klinkt als nog zeldzamere stoffen waar nog grotere smeerlapperij bij vrijkomt bij het verwerken van die ertsen...
12-06 18:35
 
Tijd
  Snelle elektrificatie bedreigt 500.000 jobs in auto-industrie  # 
Oeioei, ik zou voorzichtig durven poneren dat ze er ernstig naast zitten met dat cijfer. Is het omdat het hier enkel om toeleveranciers zou gaan, maar dan nog. De balans van de onderdelen bij elektrische auto's en de nood aan onderhoud is anders, maar zo'n sociaal bloedbad verwacht ik niet. De auto's moeten nog altijd gemaakt worden. We moeten blijven inzetten om er genoeg van toch relatief lokaal te kunnen produceren, dus we moeten zowel bestaande fabrieken ombouwen, als de nieuwe merken binnen halen om 'bij ons' die elektrische auto's te bouwen. En dan gaan de toeleveranciers goed bezig kunnen blijven, misschien wel meer moeten doen als nu. En ja, ook zij moeten hun een stuk heruitvinden. Er gaan minder versnellingsbakken nodig zijn, maar des te meer elektrische sturingen...
12-07 14:15
 
far out
 Pink Floyd have released their entire discography on YouTube # 
!
12-08 09:17
 
reuters ᴛ
 Belgium's Umicore plans battery material venture to supply Volkswagen # 
Als ze een locatie zoeken, moeten ze eens met de Volvo klappen.
12-08 10:31
 
reuters¹
 Denmark lines up first green bond to hit climate goals # 
Hmm... Kunnen we eigenlijk nog in de oude mijnen in Limburg? Zou je in de diepste kunnen nog diepere pijpen naar beneden steken om thermische energie op te wekken? Stel dat je in de oude gangen de alternatoren kan opstellen, dan is er gewoon geen lelijke installatie aan de oppervlakte... En zou je dit kunnen financieren door deelbewijzen uit te schrijven? Dat deden de Nederlanders in de middeleeuwen toch ook al?
12-08 11:26
 
nieuwsblad
 Engie is zeer duidelijk voor Alexander De Croo: plan B voor kernuitstap “onmogelijk” # 
Hoewel die brief alles klaar en duidelijk stelt, vraag ik me toch af of die anders zou zijn geweest als de vraag van de voorzitter van volksvertegenwoordiging — en dus de wetegevende macht — zou komen, en niet het hoofd van de uitvoerende macht... En of er in de vraag al zou kunnen worden een sfeer worden geschept dat het niet zo'n onomstotelijke situatie is wat betreft het wettelijk kader.
12-08 16:48
 
nrc.ɴʟ
 Verander de kiesdrempel naar Duits model  # 
Sjans dat hij niet met ons vergelijkt. Wij hebben wel een 5% drempel, maar hebben toch al twee keer behoorlijk lang moeten wachten voor ze er uit waren wat de regering met de rest van de tijd moest doen. Wat zij waarschijnlijk niet hebben is een electorale kloof tussen twee grote landsdelen...
12-08 17:11
 
AP s
 Panel: Consider tinkering with oceans to suck up more carbon # 
Anders, de volgende keer dat de zee tussen Somalië en Indië volledig onleefbaar wordt moeten ze iets voorbereiden en eens vragen aan de omliggende landen. Als ze nog iets kunnen redden én CO₂ in het water doen opzuigen, slaan ze direct twee klappen.
12-08 19:24
 
Nieman Lab
 The news gap on the center-right won’t be filled # 
Hmm, hoe zou die 'bias chart' er voor Belgische nieuws-bronnen uit zien?
12-08 21:30
 
ANN
 HIDIVE Streams 1st Girls und Panzer das Finale Anime Film # 
België staat niet in het lijstje😿
12-08 22:35
 
S
 Bouchez blijft toch zoeken naar draagvlak tegen kernuitstap binnen Vivaldi # 
Zonder Engie aan boord zou dat kunnen moeilijker zijn. (Heeft hij het nummer van Bill Gates?)
12-09 11:00
 
Forbes
 A Tesla Cofounder’s New Focus: Rock-Tunneling Robots To Protect The Grid # 
Awel neh, kijke keer ier. Ik dacht nog van zouden ze niet beter eens wat onderzoeken of de nieuwe hoogspanningskabels die nodig gaan zijn beter onder de grond zouden zitten, en er zijn mensen — wel met geld — die er ook aan gedacht hebben!
12-09 13:26
 
Motley Fool
 Will Fisker Become an EV Leader? # 
Ze mogen me roepen als ze deze in productie brengen. #fatchance
12-09 14:01
 
Tijd
  Bart De Wever scherp voor Van der Straeten: 'Ze heeft Engie omgekocht'  # 
Hahaha! Een politieker die de baas van een grote firma beschuldigt van het politiek te spelen! Zoals wel nog eens gaat de pers aan de haal met iets dat Bart De Wever heeft gezegd. Maar met wat hij eigenlijk bedoelt heeft hij wel een punt. Als ze mogen iets nieuw bouwen op basis van gas als ze stoppen met nucelair, dan is dat misschien net de juridische redenen dat die aanhaalt waarom de kerncentrales dicht moeten op het moment dat de originele nuceaire vergunningen gaan aflopen.
12-09 16:28
 
crunchyroll
 The Teasing Continues in KARAKAI JOZU NO TAKAGI-SAN Season 3 PV # 
💛
12-09 20:25
 
ANN
 Mamoru Hosoda's Belle Film Reveals English Trailer, Dub Cast # 
💙
12-09 21:00
 
far out
 Why ‘The Animatrix’ is essential to ‘The Matrix’ universe # 
Zit er ook een nieuwe reeks Animatrix in?
12-10 01:00
 
Tijd
  Vivaldi dwingt engie miljarden voor nucleaire opkuis te betalen  # 
De timing! Dit houdt inderdaad helemaal steek, maar zal waarschijnlijk minder stof doen opwaaien dan het dictaat van BDW gisteren, terwijl het puur in geld uitgedrukt over een veel kleiner gedrag gaat...
12-10 08:17
 
S
 Ziekenhuis in Herstal sluit tijdelijk spoedafdeling: ‘Limiet bereikt’  # 
Zou landsverdediging eigenlijk iets kunnen doen? Of dat nood-team dat we bij internationale natuurrampen uitsturen?
12-10 15:29
 
Vk.ɴʟ
 Lek ontdekt in Java, de software die wordt gebruikt door bedrijven van Google tot Nu.nl # 
Ik moet nog altijd eens lang en diep nadenken over hoe ik precies moet uitleggen waarom precies ik al van tijdens mijn studie-periode besloten heb heel ver uit de buurt te blijven van alles Java. Komt het door mijn ervaring met 16-bit DOS programmeren? Door in Delphi allerhande Windows applicaties (en services!) te maken? Door de kennis dat Java koos om een stack engine in een virtuele machine om te bouwen? (Hoewel .Net dat ook doet...) Ik weet het niet, in elk geval heeft me dat tot nu toe nog geen slechte dingen opgeleverd... Ik hou het er voorlopig op dat Java een goed antwoord lijkt op een niet nader omschreven probleem, maar je er meer problemen mee op je hals haalt dan nodig.
12-10 20:27
 
/.
 What Will Happen To Arm Now? # 
Haha, misschien moeten ze eens aankloppen bij oude olie-fondsen, die zijn op zoek naar plaatsen om hun geld te steken voor als de vraag naar olie gaat kelderen...
12-12 15:00
 
jalopnik
 Global Urea Shortage Could Park Diesel Trucks # 
Hoeveel urea zou onze petro-chemie kunnen maken?
12-12 15:00
 
morgen
 Oud-PVDA-voorzitter Peter Mertens: ‘Het is altijd maar de schuld van het individu, nooit van het zieke systeem’ # 
Een systeem werkt maar zo goed als de mensen die het aantrekt om het te runnen, zeker? Dat zou een communist toch moeten snappen.
12-13 18:52
 
NewSt.ᴜᴋ
 Is the Conservative government privatising the NHS by stealth? # 
Het houdt me bezig, hoe je de economische werkelijkheden van de zorg in het algemeen zou kunnen omkeren. Iemand die de best mogelijk zorg verstrekt krijgt, zou zich niet mogen blauw betalen. Maar een staat die alle rekeningen zomaar dekt kan ook niet. Laat je alles toe, dan schrijf je een blanco cheque én kunnen ze gaan vragen wat je wil; stel je voorwaarden, dan is het heel moeilijk te omschrijven hóé streng je precies moet zijn om niet dan ook bepaalde mensen van bepaalde zorg te ontzeggen, of op andere manieren spreekwoordelijke deuren te sluiten.<br /> De midden grond moet er ergens zijn, maar ik ken er te weinig van. Waarschijnlijk is het én heel erg moeilijk én delicaat om er politiek genoeg voeling voor te vinden én misschien wel een sprookje. Én misschien wel helemaal niet zo ver verwijderd waar we nu zitten, en dan — jammer genoeg — boor je een volgende niveau van moeilijkheid aan bij het opstellen van een stappenplan om met kleine beetjes verbeteringen aan te brengen...
12-13 14:32
 
BBC eu
 Tony's sorry for missing advent chocolate stunt # 
Ah, kijk. Als je eens duwt tegen je limieten weet je aan de duw terug dat je er bent. Maar hun respectvol antwoord kan ik ook appreciëren.
12-14 18:13
 
ANN
 Sing a Bit of Harmony Film's English Dub Cast, January Release Date Briefly Listed # 
Wil zien! Maar zal bij ons niet in de cinema komen zeker?
12-14 18:32
 
newsmonkey
 ‘James Bond’-producer staat open voor non-binaire 007 # 
Oh, beeld je in. Weer een nieuwe herstart van het verhaal, maar nu een 'vettige' aangenaam werkelijk aandoende Bond. Iemand nieuw en jong die half per toeval in het leger beland, maar daar niet aardt vanwege een bemoeilijkt gendergevoel. Dan vanwege zijn kunnen wordt opgepikt door de geheime dienst net als die op het punt staat op straat gezet te worden. En dan tijdens de spionage opleiding al goed inwerkt in het LGBTQI+ milieu tot en met een groep ondergedoken homofiele moslims die al op de radar van de terreurbestreiding voorkomen... Maar daar ken ik allemaal te weinig van om tot een degelijk filmscenario uit te vlezen...
12-15 17:59
 
NWS
 Kernenergie gaat stralende toekomst tegemoet in Nederland: welke opties heeft het land? # 
5 miljard voor twee kerncentrales? Gaan kleintjes moeten zijn dan.
12-14 22:30
 
reg.ᴜᴋ
 Google Chrome's upcoming crackdown on ad-blockers and other extensions still really sucks, EFF laments # 
En het gekke van al is dat ik voor Firefox kies vooral om feeder te gebruiken, eigenlijk omdat ik vind dat die iets beter visueel gedrag heeft als je scrollt met het wieltje op de muis. 😳 Maar dat die wel integer en serieus(er) met je privacy overweg gaat is wel goed meegenomen natuurlijk.
12-15 12:55
 
B1M
 Why New York’s Billionaires’ Row Is Half Empty # 
Ooh! Ze mógen niet verhuren (voor een bedrag dat je zou verwachten voor zo'n miljoenenappartementen) of ze verliezen het voordeel van dat achterpoortje in de belastingswet... En dus staan ze meestal leeg... Zou het stadsbestuur zo niet kunnen aandringen op het organiseren van een soort 'biljonnairshotel', waar ze hun geld op overschot in kunnen investeren, en de organisatie met dat geld een beperkt aantal super-luxe-appartementen onderhoudt, maar meer aangepast aan het echte aantal super-rijke mensen dat effectief aanwezig is in de stad, eventueel voor beperkte tijd... De ruimte die vrij komt kan de stad dan huisvesting voor de normale bevolking in (laten) voorzien.
12-16 21:00
 
🆆𝙸🆁𝙴🅳
 The US Is Gently Discouraging States From Building New Highways # 
En 'climate friendly' onderzoek naar nieuwe wegenis technieken zoals wegoppervlak uit gerecycleerde gevulcaniseerde polycarbohydraten? Zit dat er in?
12-17 06:39
 
NWS+
 Nieuw Europees record voor schip in Antwerpse haven: 23.500 containers lossen op één dag # 
Gaat het nu minderen met die inflatie?
12-17 04:23
 
Axios
 Judge rejects Purdue Pharma's $4.5 billion opioid settlement shielding Sackler family # 
Dit is eigenlijk goed nieuws, denk ik. Hier zijn ze zo correct om ook de andere kant van de zaak in beeld te brengen, maar de schikking was zo breed dat er niemand een straf zou riskeren. Het zou goed zijn dat er miljarden naar projecten zouden gaan om dingen te doen voor de verslaafden, maar zou het niet in de buurt komen van wat je een ongedaanmaking zou noemen. Het kwaad is geschied en was uitermate uitgebreid, dus is het maar normaal dat er iemand terecht moet komen te staan. Zelfs als de familie hun familie-bedrijf zou laten overkop gaan.
12-16 23:21
 
NWS
 Opvolger voor "De Kampioenen"?  "Bijna onmogelijk, er is geen receptenboekje", zegt regisseur Jan Verheyen # 
Tja, alles begint met een gepaste setting zoals een groepje in vierde provenciale en een gemeenschappelijke vijand zoals een gierige garagist. Anders moeten ze iets doen met een inconsequentieel ambtenarenbastion tegen een perongeluk gepromoveerd diensthoofd? Ah, nee dat is al gedaan zeker?
12-17 15:14
 
NWS+
 "Me hen ewonnen": scholieren in Frans-Vlaanderen kunnen vanaf volgend schooljaar (West-)Vlaams leren # 
't Is Just! Ze koeten daar nog schoender Vlemsch da bie oes.
12-17 16:35
 
phys
 Perovskite solar cell with ultra-long stability # 
Ziet er voorzichtig goed nieuws uit...
12-18 09:51
 
NWS
 Petra De Sutter (Groen): "Niet onze keuze, maar verlenging van kerncentrales is nog altijd mogelijkheid" # 
Wat is het woord daarvoor? Wereldvreemd? Gebrek aan dossierkennis? De uitbater had toch duidelijk te kennen gegeven dat ze voor sluiting gaan op het origineel voorziene moment om juridisch niets te riskeren. Dus wat je gaat krijgen is een verlenging van een nucleaire licentie van een installatie die toch dicht gaat en aan zijn opruiming begint. Want een eventuele verlening had vijf jaar geleden moeten beginnen voorbereid zijn. Zo heb ik dat dan toch begrepen...
12-18 12:15
 
𝒟 ɴʟ
 Nederland Datacenterland: goede verbindingen versus een piepend en krakend stroomnet # 
Zie, dat vind ik dan gek. In ons Belgenlandje zit het naar verluid wel goed snor met hoog- en middenspanningsnetwerk...
12-18 06:01
 
nb 9K
 Er komt schot in de zaak: half miljoen euro om afsluiting fly-over te bestuderen # 
12-19 01:43
 
Forbes
 The Universal Solution To Every Problem Already Exists # 
Haha, die van die twee olifanten moet ik onthouden. (Is misschien verre familie van "9 pregnant women don't make a baby in 1 month.")
12-16 17:00
 
phys
 Nanodiamonds are key to efficient hydrogen purification # 
mini-diamantjes op grafeen-oxide-vellen die anders zouden oplossen in het water?!🤔 Grafeen is koolstof, en diamant ook, hoe ze dan 'knobbels' ervan op hun vellen krijgen, lijkt me heel bijzonder, maar als ze er mee helpen de industriële H₂ opzetten, goed. Hoera voor de Japanners.
12-16 13:00
 
MIT
 How we drained California dry # 
't Ziet er daar niet zo goed uit, dus.
12-20 12:41
 
AP
 UK medics warn of looming breaking point as omicron spreads # 
Hebben het die dat zwaarder met omicron omdat deze meeste met AstraZeneca zijn ingeënt? Of zit dat er gewoon in dat het hier ook van dat gaat zijn?
12-20 21:07
 
HN
 UK’s largest flow battery energised at Energy Superhub Oxford # 
In plaats van over de nucelaire licensies te palaveren! Kijk wat ze daar aan het doen zijn!
12-21 07:30
 
𝒟 ɴʟ
 Einde van XS4All weer een stapje dichterbij # 
Tja, de tijden zijn te veel veranderd om gewoon onbeschaamd 'een provider voor de hackers' te kunnen zijn zeker? Dat ligt marketing-gewijs waarschijnlijk wat moeilijk...
12-21 06:55
 
S
 Federale regering bereikt nog geen akkoord over de kernuitstap  # 
"Technische en juridische vragen"? Zouden ze plots door hebben dat als ze de nucleaire licensie verlengen dat de vergunningen en de rest van het legaal kader nog fout zou zitten?
12-21 12:10
 
qz
 McDonald’s Japan is only selling small fries now # 
Zouden we ze kunnen uit de nood helpen met een cargo-vlucht met pattatjes van hier bij ons?
12-15 14:45
 
 Nederland wil twee nieuwe kerncentrales bouwen  # 
Is er daar ook plaats* voor een park batterijen? En kunnen ze ook aansluiten met onze hoogspanning net over de grens? Of ligt dat dan weer politiek te gevoelig? (*: én geld)
12-21 17:41
 
nb 9K
 Een van de drukste invalswegen naar Gent krijgt busbaan en fietspaden # 
Zie, ik denk al lang van op nog meer plekken in en om Gent waarom zijn hier twee rijstroken in dezelfde richting?
12-15 13:43
 
CNN
 Omicron is spreading faster than any other coronavirus variant # 
Het begint vreemd te worden dat de cijfers bij ons dan nog niet in de hoogte schieten... Heeft het met het eindejaar te maken? Of is het voor elk moment dat het hier kan toeslaan? Als dat zo is, geeft dat wat ruimte om zo snel mogelijk boosters toe te dienen. Intussen heb ik wel zonder noemenswaardig effect de griepspuit verwerkt.
12-15 12:11
 
data
  Bijna eén op vier Belgen valt voor phishing  # 
Dit is een wapenwedloop. Phishers zijn al maar beter aan het worden, en je moet al maar meer moeite doen in de verschillende stappen van het communicatie-kanaal, te beginnen van die dichtst bij jezelf om te merken dat er iets abnormaal aan de hand is. Jammer genoeg is aan die kanalen veranderen behoorlijk moeilijk. Ook het publieke bewustzijn dat een deel van de verantwoordelijkheid bij de eind-gebruiker ligt om de nodige controles rond een mogelijk verdacht bericht uit te voeren, is niet vanzelfsprekend om op te bouwen. Niet iedereen heeft 'iemand om het eens aan te vragen', en mocht je zoiets willen structureel organiseren, wordt het een nachtmerrie inzake privacy, en natuurlijk ook om dat uit de handen van de scammers te houden...
12-22 09:47
 
NWS
 Foto.com is failliet: "Sommige klanten zullen hun bestelling wel nog krijgen" # 
Die weten dat een jaar op voorhand? (Zal wel een schrijffoutje zijn.) Soit, de fotografie-wereld heeft nog altijd wat na-schokken van de digitale fotografie te verwerken. En dat het er aan is net voor de eindejaarsperiode moet ook zwaar gevallen zijn.
12-22 16:15
 
input
 Jack Dorsey to Cardi B: Bitcoin will replace the dollar # 
Hmm, misschien moeten ze eerst eens een Noord-Amerikaanse muntunie proberen, met Canada en Mexico er bij...
12-23 01:34
 
ANN
 Blue Thermal Glider Club Anime Film's Trailer Previews Theme Song # 
Je zou denken "een film over dat er iemand nieuw is in de zweefvlieg-club?" maar zo'n films zijn doorgaans wel eens best de moeite...
12-22 23:50
 
/.
 Microsoft Notifies Customers of Azure Bug That Exposed Their Source Code # 
Ah, met xxm hebt ge dat niet, want daar zet je alleen een gecompileerde library op de live server. (Áls je de live hosting op de correcte manier hebt opgezet.) Het is dan in theorie nog altijd theoretisch mogelijk dat hackers via een omweg aan die binary kunnen, maar als je slim bent zitten er geen gevoelige dingen in de library zoals database wachtwoorden, die moet je uit de configuratie halen waar je nog moeilijker in raakt.
12-23 16:16
 
Tijd
  'Laten we kleine kerncentrale in Noordzee bouwen'  # 
Misschien net ten oosten van de haven van Zeebrugge? Kunnen ze de nucleaire uitbatersvergunning kombineren met het saneren van de smeerlapperij die er al ligt?
12-23 16:11
 
phys
 Belgium commits to phasing out existing nuclear power plants # 
Ik vraag me nu af, als ITER in Frankrijk opstart, kunnen we hun overschot gemakkelijk tot bij ons importeren? Of zouden er nog extra hoogspanningslijnen nodig zijn?
12-24 06:12
 
crunchyroll
 Hayasaka Spreads the Holiday Love in KAGUYA-SAMA Anime Christmas Visual # 
🎄
12-24 06:21
 
Forbes
 Here’s Why Supply Chains Are So Broken—And Aren’t Really Getting Better # 
Een veiligheidsmarge inbouwen in de productie-lijn? De marge zelf brengt geen geld op, dus wordt ze weggelaten. Meer dan één aanbieder vinden van allerhande onderdelen van je productie-lijn? Dat zie ik ook al komen hoe dat gaat: er is er één die wel inkomsten krijgt (die op de sweet spot tussen kwaliteit en prijs), en de rest gaat over kop. Ik vrees dat we een periode met problemen zitten, maar dan misschien toch naar een globaal containertransport gaan met kleinere boten (op waterstof?) en meer lokalere aanbieders van wisselstukken (met 3D printers op metaalpoeder en nasmelters?)
12-23 23:05
 
Tijd
  Deur voor kerncentrales bijna dicht  # 
Zou MR kunnen overtuigd worden als ze nu nog eens onderzoeken hoe het is gesteld met de 'blaasjes' in het metaal van de reactorvaten?
12-24 16:10
 
ANN
 2nd Space Battleship Yamato 2205 Film's Trailer Previews Antagonist Meldarz # 
Ooh! Het is al de tweede film van Yamato 2205 of wa?!
12-20 19:51
 
AP
 Key moments in the police shooting of Daunte Wright # 
Hmm, nu ik die beelden nog eens zag op TV... Ze geeft duidelijk verbaal aan dat ze haar taser wil inzetten. Hebben haar collega's dan geen schuldig verzuim dat ze niet ingrepen want je kan duidelijk zien dat ze haar pistool vast heeft (zwart) en niet haar taser (geel)... Maar ik ken er waarschijnlijk te weinig van.
12-25 13:59
 
NOS.ɴʟ
 Genootschap Onze Taal verkiest wappie tot woord van het jaar # 
Ah ja, twee dingen kiezen apart een woord van het jaar en je krijgt direct een beeld van de spanningen die leven in de brede gemeenschap... Waren we Engeland was het misschien Stabby McStabface geworden...
12-26 11:30
 
protocol
 Gary Gensler had a lot to say about crypto in 2021 # 
Eentje om in de gaten te houden, die Gensler. Goe bezig.
12-26 17:18
 
r/ProgrammingHumor
 Kill it before it lays eggs # 
!
12-26 16:45
 
Vk.ɴʟ
 Piekdrukte Nederlandse supermarkten, veel Europese landen melden besmettingsrecords # 
Intussen in ons Belgenlandje... Maatregelen zonder de cijfers voedt op voorspelbare wijze het volksverzet...
12-27 15:44
 
Tijd
  België lijkt naast chipfabriek Intel te grijpen  # 
Pff, Intel! Wie in Vlaanderen heeft de ballen ( en geld) om op de trein van RISC-V te stappen en mee te doen met de groten? Of vergeet zelfs de drukke markt van de CPUs, een gewone halfgeleider-fabriek die de output zou aangekund hebben van toen er tekort was, zou al heel erg van pas gekomen zijn.
12-27 15:32
 
TechRadar
  Microsoft Edge is bringing back a classic feature - and you should absolutely use it  # 
Toch hoop ik stil áls het pakt bij het grote publiek, dat het toch het nodige heeft om — al is het maar een klein deeltje van dat publiek — te introduceren tot het échte RSS-werk, en dat je met een goeie reader en de juiste feeds nog altijd het beste af bent.
12-27 21:00
 
ANN
 5 22/7 Characters 'Graduate' Following Cast Members' Departure from Franchise # 
Hoe? En wéér niets over dat er 11 nieuwe zitten aan te komen!!
12-28 19:29
 
indexed
 Would it kill you to smile? Yes, eventually. # 
Het zou me niet verwonderen als er ergens een “Law of <Familienaam>” bestaat die precies hetzelfde zegt.
12-28 17:32
 
NWS
 Raad van State schorst de sluiting van de cultuursector # 
Tja, maatregelen zonder advies of cijfers om die te staven. Ik ken er niet veel van, maar ik dacht toch dat er iets ten gronde mee scheelde.
12-28 13:41
 
data
  Japan wil naar de maan vóór 2030  # 
Ik hoop zo dat ze genoeg gaan blijven overeenkomen om ook op de maan te gaan samenwerken.
12-29 12:00
 
𝒟 ɴʟ
 ​Voormalig centraal bankier geeft eigen crypto asset uit # 
O jee, O jee, waar gaat dit naar toe. Ik was overtuigd van Bitcoin, maar skeptisch over Ethereum. De bedoelingen van de makers van Bitcoin waren puur niet alleen voor zover ik kon vaststellen, maar ook in de opbouw van het ding zelf. De bedoelingen van de makers van Ethereum waren me helemaal niet duidelijk. “Laten we een virtuele globale computer opstarten met de gedeelde huidige status in een blockchain.” Lijkt me gewoon geen goed idee en heel gevaarlijk voor bugs en ongewenst gedrag van de in zeven haasten geschreven logica die er op moet gaan draaien. De bedoelingen van de mensen achter Ripple leken me al helemaal niet zuiver, al was het omdat hun idee van open-source helemaal niet open leek te staan voor samenwerking met een anonieme buitenstaander... Maar nog een nieuw crypto-platform om financiële contracten te gaan verhandelen? Lijkt me onnodig en uiterst gevaarlijk, zelfs al zitten er een paar bonzen van de oude financiële wereld achter (die misschien de bedoeling hebben gewoon mee te komen surfen op de crypto golf...)
12-29 22:18
 
space
 SpaceX fires up Starship SN20 prototype again ahead of landmark test flight # 
Mmmm, nog wachten tot maart dus...
12-30 13:51
 
apache
 Raad van State legt bom onder Oosterweel # 
Stel dat ze 3M doen betalen om een lap grond 'rechts' van de havenmond van Zeebrugge af te wallen, daar de grond van Oosterweel naartoe brengen én er een installatie zetten om alle smeerlapperij* er uit de grond te zuigen, met de toegift van dat ze achteraf het eerste bod mogen doen op het nieuw industrieterrein dat er over blijft (als ze het om te beginnen degelijk afwallen)?
12-30 03:25
 
S€
 Duitsland legt drie kerncentrales stil # 
Oeie, doen ze eigenlijk mee met ITER? Ah, nee, zij hebben de W-7X gebouwd! Maar zijn ze anders op zoek naar fusie-energie op te wekken?
12-30 01:00
 
inverse
 Look: 10 mind-blowing images of space from 2021 # 
Ah, en nu is de JWT eigenlijk gelanceerd geraakt. Als die op een miljoen kilometer voor nieuwe foto's gaat zorgen, hebben we eigenlijk wel genoeg bandbreedte om die foto's naar bij ons terug te stralen?
12-30 00:20
 
/.
 Sweden's Northvolt Builds First Lithium-Ion Battery Cell In Europe # 
🏆
12-29 23:24
 
HN
 54% of adults in the United States have prose literacy below the 6th-grade level # 
Stemrecht, moeilijkheden bij het stemmen, infrastructuuruitgaven tot daar. Maar hun onderwijs (en gezondheidszorg) zijn echt ondermaats. Het is iets dat ik al via andere kanelen had vernomen, en je zeker ook in rekening moet houden als je meer wil weten over waarom daar misinformatie zo hard speelt op publiek-politiek vlak. Ik hoop van harte dat ze er langzaam maar zeker iets aan kunnen doen. Misschien niet meer voor de huidige generatie, maar hopelijk wel voor de volgende. Jammer genoeg ziet het er naar uit dat het eerst nog een heel stuk slechter gaat worden voor het daar gaat beteren.
12-29 23:19
 
digg
 'The Fuse Has Been Blown,' And The Doomsday Glacier Is Coming For Us All # 
(Bestond yahoo! nog?!) Ergens denk ik dat het over dagen zal gaan. Een dag of twee voor het hier het nieuws haalt, en dan een paar dagen later dat we al in Afrika zien hoe erg het hier gaat worden. Wel dramatisch, maar water dat op komt zodat we alles kunnen inladen en vertrekken. Misschien een beetje zoals xkcd 1190
12-29 19:58
 
AP
 'Slow-motion insurrection:' How GOP seizes election power  # 
O, o, o! Dat zit daar nog altijd niet lekker! HR1 zou moeten al wat verbetering in algemene toegang om te mogen gaan stemmen aanbrengen, maar zelfs dat is niet gegeven dat het er ongeschonden door geraakt... Eigenlijk heel vreemd, dat er op zo'n hoog niveau zo'n grof geschut wordt gebruikt om in essentie in hun eigen voet te schieten!
12-31 03:00
 
nieuwsblad
 Op een bepaald moment zullen de vaccinatiecentra sluiten, en wat dan? “Als de vierde prik er komt, moeten we wel ergens terechtkunnen”  # 
Ik verwacht dat uiteindelijk corona met griep en misschien pneumokokken samen in één jaarlijkse spuit gaan terechtkomen.
12-31 16:11
 
Tijd
  Staatsblad was nooit zo dik: 127.808 pagina's  # 
Zie, ik las net nog ergens anders (was het hier?) over het status-quo onderhouden over een team, met name het beeld van het huidige systeem waar een team gezamenlijk aan werkt, en dat het van belang is dat op één lijn te krijgen over de team-leden. Dat komt niet van zelf, en moet je actief onderhouden, ofwel van bovenaf, ofwel door een proactieve systems-architect... Maar als burger intussen, word je verondersteld op de hoogte te zijn. Zijn er al gerechtelijke precedenten over dat dat menselijk niet meer mogelijk is? Zelfs met het gigantische lichaam aan wetteksten, kan je ergens nagaan of je voldoet aan alle voorschriften die in theorie op jouw situatie toepassing hebben? Waarschijnlijk kan je daar bij je advocaat voor terecht, maar die staat waarschijnlijk niet te springen om zomaar even over alles op de hoogte te blijven. Gelukkig zijn er genoeg advocaten om het domein onder te verdelen, maar toch. Ik herinner me ten tijde van dat ik zelf nog op de schoolbanken zat, dat op de hoogte blijven van het arbeidsrecht eigenlijk al een full-time taak is... Ergens hoop ik dat ook hier een taak is weggelegd voor computers en toegepaste software, maar ergens vrees ik ook dat dit de poort open zet voor (nog!) creatievere lobby-isten die in die onverwerkbare hoeveelheden wettekst achterpoortjes en verdoken bevoordelingen kunnen verstoppen... Maar misschien heb ik er een te bekrompen visie over. Eén van de taken van de politicus is de wetgevende taak toegankelijk maken voor de bevolking (toch?) (En hoe doen die dat dan??)
12-31 04:00
 
crunchyroll
 Check Out Belle's English & French Singing Voice in Medley Videos # 
(Val ik in herhaling?) Kippevlees!
12-31 18:02
 
NWS
 Duitsland sluit de helft van zijn kerncentrales, de andere mogen nog een jaar draaien # 
Ik blijf het mij afvragen: zou je kunnen een diepteboring doen en met geothermiek het niet-nucelaire deel van zo'n centrales doen draaien om met hernieuwbare energie elektriciteit op te wekken? Of zou dat dan weer de diepere grond-lagen te veel doen afkoelen?
12-31 03:00
 
nieuwsblad¹
 Oosterweel-werken stilgelegd en niemand die weet hoe het verder moet: “Dit is een heel dramatisch verhaal” # 
Gaan ze eigenlijk terug naar die die de milieu-effecten-rapporten hebben gemaakt? Die zijn toch dik gebuisd? Of hadden die écht niet kunnen weten dat het met 3M en PFOS zo'n Grieks drama zou zijn?