yoy.be "Why-o-Why"

2021 ...

januari februari (3) maart (2) april mei (25) juni (23) juli (21) augustus (29) september (18) oktober (21) november (29) december (30)

10-01 10:57
 
HUMO
 Zal u nog een mondmasker dragen waar het niet verplicht is? Vertel ons waarom wel of waarom niet # 
Het ziet er voorlopig naar uit dat het nog overal uithangt dat een mondmasker dragen verplicht is...
10-01 18:47
 
crunchyroll
 Nozomi Entertainment Launches Kickstarter to Dub 1985's Dirty Pair # 
Ooh, een Lovely Angels dub?! Kan de moeite worden...
10-01 17:12
 
vice ᴜs
 Iceland Has Built a Carbon Negative Power Station Using Volcanic Rock # 
Hmm, is het ook zeker dat al die koolstof-verrijkte-basalt in de grond niet te veel andere gevolgen gaan hebben voor de natuur of het drinkwater?
09-21 16:34
 
vox
 Why the US isn’t ready for clean energy # 
Hmm, zou het een idee zijn voor The Boring Company om te pivoteren naar een nog kleinere tunnel-diameter, precies goed voor ondergrondse hoogspanningslijnen? Als ze dan nog sneller kunnen boren kunnen ze misschien heel erg concurrentiëel zijn, en het lijkt me dan gemakkelijker om een hoogspanningslijn door de grond te schieten, dan de grond klaar te maken voor van die hoogspannings-torens die waarschijnlijk blijvend meer onderhoud nodig hebben. (Alleen moeten ondergrondse hoogspanningslijnen wel met gelijkspanning werken, dacht ik, maar da's niet onoverkoombaar...)
10-03 13:00
 
inverse
 Why 'Dune' fans should be thankful Jodorowsky’s version was never made # 
Awel, zie. Ik was ook al zoiets aan het denken stil voorzichtig in mijn hoofd.
10-03 06:15
 
𝔚𝔓
 Chinese warplanes fly toward Taiwan for 2nd straight day # 
Hmm, stel dat het militair echt lastig wordt voor Taiwan, en ze de commerciële uitvloei van producten moeten stoppen, gaat het dan nog moeilijker gaan met de wereldwijde productie die problemen ondervindt van het tekort aan halfgeleiders? Dit ruikt naar het spul dat globale financiële crisissen mee worden gemaakt...
09-13 06:21
 
JLPT4
 勉 - exertion # 
Ah, ja, van deze!🌒
10-03 17:09
 
Forbes
 ‘People Will Be Disappointed’: Top Democrats Concede $3.5 Trillion Budget Bill Will Shrink # 
Zouden ze dan niet beter een 10-biljard-munt slaan?
10-01 12:35
 
ANN
 1st Space Battleship Yamato 2205 Film's 1st 14 Minutes Streamed # 
Ah, er komen twee films...
09-30 23:41
 
hackernoon
 "Without mining, there is no Bitcoin"  # 
Tja, 'industry'. Ik vind het onverantwoord om bijna blind te storten op iets wat duidelijk een einde heeft. Net alsof ze allen samen sneller en sneller naar de afgrond lopen, en daar wel gaan zien wie er op tijd gaat kunnen stoppen. Zelfs als alle halvings zullen geweest zijn, kan iemand voorspellen hoe het Bitcoin zelf gaat vergaan? Stijgen, dalen, stabiele koers? Of gaat het tegen dan al helemaal voorbijgestreefd zijn door iets dat (nog) beter ineen zal zitten?
09-30 22:45
 
FAIR
 ‘You Should Get the Vaccine Despite the Media Telling You You Should’ # 
Awel, dat zouden ze bij ons er ook door moeten krijgen. Luister nog eens goed terwijl je het jezelf voorleest: "Je zou je moeten laten vaccineren ondanks dat de media vertelt dat je je zou moeten laten vaccineren." In deze vreemde tijden is wantrouwen van de media niet te onderschatten, zeker niet als bij de volgende verkiezingen de resultaten in de lijn van de recentste peilingen zouden liggen.
09-30 18:30
 
ANN
 Ruri Umino, Mizuha Kuraoka, Aina Takeda Leave 22/7 Unit # 
Oei, nog drie minder. Maar tienduizend om uit te kiezen voor een nieuwe lichting? Ze blijven alvast allemaal nieuwe dingen van plan, spannend.

1 Trillion Coin? Wat dacht je van 'decimal pound'!

2021-10-03 21:30  1e12USD  actueel beurs dagboek  [permalink]

Het idee zou dus zijn om een munt te slaan van een biljard dollar. Of dat nu in platinum moet of niet, speelt geen rol, het gebruikte gaatje in de wet is dat het verschil tussen de kost om de munt te slaan en de aangeduide waarde van de munt niet bij de totale staatsschuld moet worden geteld. In de praktijk kan de VS er ongeveer van uitgaan dat die op de internationale markt vlot extra krediet kan aanspreken, hoewel dat politiek moeilijk ligt, en waarschijnlijk ook geen goed idee is om daar de limieten van te gaan opzoeken. Een vreemd idee, maar één dat misschien kan werken.

Hier is een ander idee — en misschien eentje dat wel al eens in een gelijkaardige vorm is gebruikt, denk maar aan de ECU als voorloper van de Euro — stel dat ze een 'decimale pond' (want blijkbaar was dat een probleem vroeger) invoeren in het kader van hun groot infrastructuur-plan die ze momenteel proberen goedgekeurd te krijgen. Die zou enkel dienen om de grote infrastructuur-werken die er komen om niet alleen de economie te spijzen, maar tout-court gewoon het land te heropbouwen. Dat zijn allemaal grote dingen, dus laat ons zeggen dat ze de nieuwe pond initieel aan $1000 per £1 rekenen, en uitsluitend gebruiken om de betrokken bedrijven te vergoeden. Deze bedrijven kunnen de nieuwe pond in hun boekhouding opnemen, maar slechts beperkt omzetten in gewone dollars om aankopen te doen en lonen uit te keren. Er is een dagelijkse limiet voor wat de staat wil omzetten in dollar per dag, enkel verhoogd met wat andere partijen aan dollars aanbieden voor deze nieuwe ponden. Want als de koers — eventueel later pas — wordt overgelaten aan de wetten van vraag en aanbod, gaat dat vanzelfsprekend gepaard gaan met die vraag en aanbod, al was het om te speculeren, of om risico te spreiden over verschillende dingen om liquide middelen te parkeren. Ik ben geen boekhouder, maar heb er ongeveer wel al zoveel over begrepen.

De beperking is er vooral om de munt te blijven kunnen gereserveerd gebruiken voor het grotere werk, zoals aanbestedingen van staatswege. Ik blijf er bij dat als de volledige economie van een staat ongeveer gelijk verspreid over twee valuta met iets uiteenliggende eigenschappen, dit de centrale instanties een extra controle-knop heeft om de gezondheid van die economie te kunnen bijsturen. Alleen is dat natuurlijk niet vanzelfsprekend, moet dat in een gepast wettelijk kader, en vooral met de nodige limieten van in het begin al duidelijk. Die dagelijkse limiet zou moeten voor het ergste beschermen, maar opnieuw ik ben geen expert natuurlijk. En het uitwerken van de nodige wetteksten is op zich ook al een uitdaging voor zowel legislatieve als econo-theoretische specialisten. Maar ik blijf het me afvragen of het wat zou kunnen zijn.

Nu ik er over denk, misschien was dat de bedoeling van de groene-stroom-certificaten... En de consumptiecheques... Maar toch lijken me die probeersels slachtoffers te zijn geweest van een te beperkte politieke visie. Naar mijn bescheiden mening, maar ik ben geen expert natuurlijk.

twitter reddit linkedin facebook
10-04 08:30
 
LastWeekTonight
 PFAS: Last Week Tonight with John Oliver (HBO) # 
Tja, ergens denk ik dat een beetje vervuilde grond die ze toch met de nodige voorzichtigheid in een wegenwerken-bouwwerf wille verwerken, in het niets verdwijnt in het kader van het groter probleem dat er mee aan het licht gebracht werd. Was er een tijd terug niet een probleem met C8 bij spoorweg-medewerkers die de treinstellen moesten verven? Blijkt ook PFAS te zijn, dus...
10-05 11:38
 
jla
 Quartex Pascal: Nearing completion # 
Oh, als ik even mag dromen... In een andere dimensie... Of als iemand we zou willen full-time betalen om al mijn tijd te stoppen in zo'n dingen die me wel interesseren...
10-05 19:10
 
dev.to
 WASM is AWSM # 
Ah ja, de ommekeer is compleet. Met JS ben je nu best op de server, en met WA best op de client...
10-06 18:09
 
input
 Zuckerberg’s plea to the public reads like he thinks we’re all stupid # 
Het doet me direct denken aan dat artikel van een paar dagen terug dat macht echt wel dingen kapot maakt in je kop. Misschien zou iemands dat bij diene mens ook eens moeten nakijken. Maar dat is dan weer inbreuk van de privacy, jammer genoeg. Iemand anders zin om een wetsvoorstel uit te werken dat mentale gezondheid van CEO's moet worden opgevolgd, en per uitbreiding van de volledige C-suite? (En de raden van bestuur terwijl we bezig zijn?) Zou dat dan ook direct invloed hebben op de inclusiviteit van die bevolkingsgroep?
10-06 18:00
 
vox
 Facebook is having a Big Oil moment # 
Ik blijf toch worstelen met dit vraagstuk: hoe ‘splits’ je een sociaal netwerk? Hoe zou je het kunnen maken dat je vrij kan kiezen tussen een aantal (bijna) gelijkwaardige aanbieders, en toch blijvend aansluiting vinden bij de mensen die je in het echte leven kent ongeacht bij welke aanbieders zíj zitten en hoeveel dat er dan ook zijn. Als er een gemeenschappelijk protocol moet komen wat ze allemaal mee moeten kunnen werken om de betroffen data mee te kunnen uitwisselen, krijg je altijd een beperkte versie die mogelijk welkome vernieuwing in de weg zal zitten, of de gezamenlijke gebruikservaring schade toebrengt.
10-05 20:06
 
nieuwsblad²
 McDonald’s wil tegen 2050 CO2-neutraal zijn # 
Geen spuit meer in de limonade?
10-09 01:29
 
space
 'The Expanse' is back! Check out the first teaser for the sixth (and final) season # 
Ben benieuwd, wel jammer dat het het laatste seizoen zou zijn.😢
10-12 13:41
 
CNN i
 Our underwater future: What sea level rise will look like around the globe # 
Ha ja, het stukje The Expanse dat ik laatst zag, daar staat lekker al een metershoge muur rond Manhattan... Maar als we even wild mogen dromen, stel dat ze Verrazzano Narrows (en ook Throgs Neck) zouden afdammen, én het waterpeil achter de dammen lager zouden houden, dan komt er extra (dure) grond vrij om te bouwen, en kunnen ze de oceaan als stuwmeer gebruiken om energie mee op te wekken... (Maar is het wel gedaan met de haven.)
10-10 02:01
 
HN
 Satoshi Nakamoto : Len Sassaman # 
Allee, als dat klopt is Bitcoin zelfs misschien geheel of gedeeldelijk in ons eigen Belgenlandje geschreven...
10-13 07:34
 
TechCrunch
 True Ventures is diving deeper into digital assets, aided by a former Homeland Security lawyer # 
En toch vrees ik dat het vet van de soep is. NFT's en de meeste ICO's lijken voor mij ingewikkelde pogingen om een nieuwe "hype cycle" the starten en zo misschien met een hoop geld te kunnen weglopen, maar als dat je eigenlijke bedoeling is begin je er beter niet aan. Blijft opletten dus. Het wordt meer en meer werk om grondig na te gaan of er serieuze dingen tussen zitten, en dat is het me voorlopig niet waard...
10-13 18:05
 
Smithsonian
 Facebook Addresses Illegal Sales of Amazon Rainforest Lands on Its Platform # 
Zou dat iets zijn voor de extreem-groenen? Zoveel mogelijk regenwoud kopen zodat een ander er niets mee kan doen. Of heel misschien gaat daar in Brazilië vanzelf helemaal keren bij de volgende verkiezingen...
10-13 20:08
 
jalopnik
 The 2022 Lexus LX 600 Brings The Ultra-Luxe Land Cruiser Into The Modern Era # 
O jee. En ik vond dat het al erg was met BMW's neusgaten vanvoor...
10-13 18:50
 
protocol
 6 policy proposals from Andreessen Horowitz for the future of crypto # 
Allee, “Web3” dus... Het ding moet een naam krijgen zeker? Recent nog dacht ik, met alle poeha over Facebook en andere, misschien is het tijd voor het besef dat 'alles voor gratis' misschien wat te ver ging en te veel van het goeie was. In een wereld waar alles iets kost, ook al is het een heel klein beetje, hebben we de ergste dingen die we nu online zien niet. Dus een van de mogelijke betere uitkomsten van deze nieuwe evolutie is een nieuw internet waar je op kan onder voorwaarden, en waar alles toch terug een heel klein beetje kost. En als je meer of anders wil kan het, aan een andere prijs.
10-13 16:25
 
nieuwsblad¹
 Vlaams minister van Energie Zuhal Demir plant vergoeding voor langdurig uitvallende zonnepanelen # 
Dat lijkt me vreemd. Ik zou zelfs durven opperen dat het geld beter besteed is aan een project om van Fluvius uit een netwerk van batterijen te verspreiden vooral daar waar er te veel energie ontstaat bij stralend weer. Alleen heeft Fluvius zelf momenteel nog een paar duivels te temmen, waarschijnlijk.
10-07 12:52
 
r/programming
 Why We Switched From GitHub Issues to Jira to ClickUp # 
Is er iemand die mij enkele jaren wil full-time betalen zodat ik tx kan uitwerken tot het niveau van deze dingen? En misschien beter?
10-07 13:28
 
HN
 Hello IPv6: a minimal tutorial for IPv4 users # 
Super interessant, maar te zwaar voor zo laat op de avond. Ik moet dringend een 'URL later lezen' lijst maken voor mezelf. En de dag van 26-uur (alleen voor mezelf) uitvinden...
10-13 21:46
 
liz climo
 Photo # 
Ooh!
10-15 10:49
 
S
 Nieuwe windpark op zee dubbel zo groot # 
Oei oei, zouden ze dan moeten kijken om de eerste kleintjes die er staan te gaan opruimen en vervangen met nieuwe grote? En zien die grote daar nog niet elkaars wind af te pakken?
10-15 04:32
 
HN
 Liquid Gallium Shown to Break Down Carbon Dioxide – Sci-News.com # 
Woohoo! En nu op schaal. En ook iets 'proper' om met de afgeleverde kool te doen...
10-15 18:22
 
𝙸𝙴𝙴𝙴👁️
 TSMC to Build Chip Fab in Japan # 
Leuk, maar ik heb ook "dat had er al lang moeten zijn"-gevoel. Niet dat ik recht van spreken heb, maar nieuwe fabrieken x jaar in de vooruit, lost het probleem nu niet op. (En is zelfs een nog groter risico, want vanwege het huidige tekort is er vanalles aan het bewegen overal...)
10-07 14:22
 
💬
 The water you're drinking may be thousands of years old – growing demand for deeper wells is tapping ancient reserves # 
Ik blijf het mij afvragen: wat als je bijvoorbeeld Lake Mead zou aanvullen met zeewater. Zoveel miljoenen liter van aan de kust tot daar vervoeren zou op zich al een huzarenwerk zijn, maar stel dat het lukt, zou dat kunnen werken? Gaat het zoutwater een probleem zijn? Gaat dat dingen rond het meer en stroomafwaarts nadelig beïnvloeden?
10-15 19:40
 
jalopnik
 Spa-Francorchamps' Overdue Safety Changes Are Finally In Progress # 
Ah, kijk, nog voor in het vakje "dat had er al lang moeten zijn."
10-18 07:00
 
𝒟 ɴʟ
 Problemen met je internet ? Dit bedrijf helpt je het snelst! # 
Doen ze dat bij ons eigenlijk ook?
10-17 19:00
 
𝒟 ɴʟ
 Alles wat je moet weten over doomscrolling # 
Zie, is RSS daar niet mogelijk een antwoord op? Je kiest keer feeds die je volgt nauwkeurig zodat ze helemaal in lijn liggen van je interesses, maar om niet in een filter bubbel te raken ga je ook op zoek naar bronnen van neutrale items die je blik op de wereld verruimen... Ik moet eens een blogpost doen over de samenstelling van mijn feeds denk ik... Al was het om feedback te kunnen krijgen of het eigenlijk bij mij welk snor zit.
10-18 16:00
 
ʜᴀᴄᴋᴀᴅᴀʏ
 Electric Vehicles, the Gasoline Problem, and Synthetic Fuels # 
87? 89? 91? Bij ons is er toch niets minder dan 95 te koop?
10-19 07:29
 
reg.ᴜᴋ
 Chip manufacturers are going back to the future for automotive silicon # 
Huh? Wat is er toch aan de hand. Het is leuk om te weten dat de computer-chip producenten met hun oude productielijnen kunnen bijspringen om auto-chips te maken, maar was het dan zó slecht gesteld met de firma's die tot nu toe de auto-chips maakten?
10-21 16:56
 
Nieman Lab
 How Finland’s Helsingin Sanomat has built digital success through “diamonds” in the rough # 
Nieuws over nieuws, en een keer nieuws dat lijkt te werken...
10-21 16:22
 
boing
 Celebrate today's opening of Dune in the U.S. (and the reported greenlighting of Dune part 2) by marveling at the Danish word for "Dune" # 
Ah, we hadden het er aan de koffiemachine nog over. Het tweede deel zou er dus aan kunnen komen...
10-22 18:10
 
vox
 How you’ll know when Covid-19 has gone from “pandemic” to “endemic” # 
Tja, we wachten bang af...
10-22 18:09
 
NOS.ɴʟ
 Wat doen politici na de politiek? 'Er zou een afkoelperiode moeten zijn' # 
Misschien niet een slecht idee, dat je na een ‘actieve’ politieke periode half verplicht in de partij moet aanblijven in een ondersteunende rol. Zo kan je meer betekenen voor nieuwkomers dan over te lopen naar de andere kant. Stel dat je daar als volledige nieuweling ook de sporen van het vak leert kennen van ervaren bedienden. Ik zie alleen maar voordelen.
10-22 17:02
 
newsmonkey
 Krijgt ‘Dune’ een vervolg? CEO van Warner Bros. geeft meer duidelijkheid # 
Oh, dus nog net niet, maar 't is voor elk moment? Ik begrijp dat ze voorzichtig moeten zijn, maar mijn eerste indruk van de eerste cijfers is dat ze dat toch niet gaan kunnen weigeren, toch?
10-22 14:58
 
r/webdev
 We Analyzed 425,909 Favicons # 
Zot! Jammer misschien dat ze niet hebben gefilterd op duplicaten.
10-23 06:30
 
hln 9K
 Snelheidbeperking tot 70 kilometer per uur op viaduct Gentbrugge? “Ook na renovatie van 40 miljoen euro blijft het lawaai niet te harden” # 
Ik blijf het me afvragen of ze de naden in het wegdek anders kunnen doen. Diagonaal of zig-zag, zodat banden erover iets anders doen dan kadukkaduk.
10-21 03:18
 
QC
 Today Is The Day # 
Oh, man. Toen ik het (recent!) (laat!) ontdekte moest ik gewoon mijn achterstand van in het begin binge-inhalen. Maar als je het helemaal niet kent, en dit is het eerste dat je er van ziet, dan is met deze wel net goed helemaal de toon gezet!
10-23 13:43
 
𝙻
 RSS is Wonderful # 
Meer! Er moet meer zijn over mensen die blij zijn over en met RSS.
10-23 13:09
 
HN
 Gallium helps convert CO2 into Carbon and Oxygen # 
Hmm, lijkt ergens wel interessant, maar je moet aan gallium geraken? Én zilver? Ín nanoparikeltjes? In een bad aan 30°C en dat akoestisch manipuleren? Sebiet komen ze nog af dat ze de beste resultaten haalden met metal muziek...
10-23 12:22
 
newsmonkey
 Waarom slagen we er in België maar niet in om wifi op de trein te krijgen? # 
Wifi op de treinen, en het gaat direct over 3G, 4G, 5G?! En ik die dacht dat ze vlot een signaal met DSL of zo kunnen moduleren over de sporen of de bovenleiding... Da's te optimistisch waarschijnlijk?
10-23 14:34
 
SICPers
 Scripting confusion # 
Och, had LISP de volledige programmeerwereld veroverd in de 1960's dan zaten we met sloten en sloten haakjes dicht op het einde. (relevante xkcd)
10-10 15:00
 
🆆𝙸🆁𝙴🅳
 The Best RSS Feed Readers (Because the Internet Is a Mess) # 
Er zal best wel wat moeten gebeuren zeker, vóór mijn RSS reader spontaan op lijstje zoals deze zou terechtkomen?
10-24 12:00
 
far out
 Orson Welles’ surprising but iconic final film appearance # 
It was acceptable in the eighties...
10-25 18:14
 
jalopnik
 Lucid Motors Is Delivering Cars to Customers Now # 
Kan je deze al in Europa krijgen?
10-29 17:15
 
far out
 Revisiting Type O Negative’s ultimate Halloween record ‘October Rust’ # 
Het is eigenlijk het enige dat ik echt ken van Type-O-Negative, maar ik leg die nu een dan ook nog eens op. Speciaal plaatje.
10-29 17:36
 
Tijd
  Europees Parlement sleept Europese Commissie voor rechter  # 
Wat is dit een gek verhaal aan het worden. Maar dat er drastische dingen mogen gebeuren is wel duidelijk.
10-30 12:02
 
F24
 The fake video drumming up racism online: 'Discount at a Lidl in Belgium' # 
Laat je niets wijsmaken.
10-30 14:00
 
ZD
 McDonald's just announced it's completely changing the customer experience # 
Oeioei, ik weet niet of AI veel gaat kunnen doen met mijn doorsnee McDo'-bestelling...
10-30 04:30
 
Tijd
  Mark Zuckerberg wil Steve Jobs achterna  # 
Hmm, da's nogal moeilijk. Steve Jobs had een obsessie over het design van zijn producten, en specifiek over de relatie tussen de klant en zijn producten. Maar gezien de rest van het artikel daar niet over lijkt te gaan, en het om het 'one more thing' ding zou gaan, dan lezen ze beter eerst nog eens bij over deze draak: https://sarbanes-oxley-act.com/ en waarom deze er voor zorgt dat die corporate reveals volgens een strict scenario moeten lopen...
10-29 23:55
 
Tijd
  Vlaanderen legt deel van 3M tijdelijk stil  # 
Tiens, vreemd dat dit in het lang en in het breed het internationaal nieuws nog niet heeft gehaald... Misschien maandag pas?
10-31 14:25
 
AP
 US, EU say deal on tariffs a sign of rebuilt relationship # 
Dit lijkt me zo'n klein berichtje — een logisch bericht bijna, want wat was Trump eigenlijk van plan met die tarieven? — maar eentje die uitgesteld wel eens best wat gevolgen kan hebben. Elektrische auto's tot daar, als de auto-industrie toch al één van zijn zorgen kwijt is, kan dit bijdragen aan een algemene verbetering van de economische toestand... Een klein beetje ademruimte in een specifiek deel kan globaal uiteindelijk helpen aan de ommezwaai naar een betere situatie.
10-31 10:48
 
ignore the code
 Honey, Please Shrink the Touchpad # 
Doet me denken aan deze die ik ergens tweedehands opgepikt heb. De meeste oude computerboeken zijn eigenlijk wel grappig. De praktijk is mogelijks hopeloos verouderd, maar de theorie — als deze op de juiste manier benaderd werd — houdt nog goed stand.
10-31 08:34
 
/.
 'Ocean Cleanup' Successfully Removes 63,000 Pounds from the Great Pacific Garbage Patch # 
Ik wens hem van harte toe dat het opgehaalde plastic sloten geld opbrengt. Wie weet wel zo veel geld dat hij daarna het ruimtepuin kan aanpakken?
10-31 00:35
 
crunchyroll
 Spend an Afternoon with Renge in Binaural Non Non Biyori Audio Drama # 
れんちょん! ASMR? 3D sound design??!!