yoy.be "Why-o-Why"

2021 ...

januari februari (3) maart (2) april mei (25) juni (23) juli (21) augustus (29) september (18) oktober (21) november (29) december (30)

09-01 15:53
 
DelphiPraxis
 Debug Configuration Manager for the Delphi IDE # 
Doet me er aan denken, is het in 10.4 nog altijd zo dat de "Debug" config standaard "Use debug .dcu's" aan staan heeft? Behoorlijk lastig, want ik vind het beter dat je met F7 niet direct afdaalt tot in VCL-code als je dat niet nodig hebt... (Oh, als ik het hier zet, dan komt het niet automatisch in mijn 'Delphi' feed op mijn website, best nog eens apart mijn bezwaar bloggen in het Engels, dat het op beginend komt.)
09-01 15:03
 
phys
 Environmentally friendly manufacture of battery electrodes # 
Voila, dat willen we zien. Grote stappen nemen om het pad van erts tot batterij sterk te verkorten. Het zwarte poeder is waarschijnlijk ook voor een deel terug te winnen uit gerecycleerde batterijen...
09-01 13:30
 
tedium
 I Love LAMP # 
Ah waar is de tijd. PHP was er just op het juiste moment op de juiste plaats. Doet me denken aan deze: yoy.be/xx4la
09-01 19:00
 
𝙸𝙴𝙴𝙴👁️
 Is Elon Musk Back In "Production Hell" With Tesla's 4680 Battery? # 
Hier! Over van erts naar batterij gesproken, maar ze hebben nog een jaar nodig blijkbaar.
09-01 19:00
 
WUWT
 Lithium: How the Taliban will fight climate change? # 
Oh ja, het "lithium van Afganistan" lees je nu hier en daar wel eens over. Ik las ook één iets waardoor ik al de rest kan relativeren: een nieuwe mijn-operatie duurt ongeveer vijftien jaar voor er bruikbaar erts wordt bovengehaald. Ja dat lees je goed, een decennium en meer. En dan veronderstel ik dat je een dergelijke uitgebreide onderneming niet kan opstarten in een politiek onstabiel gebied. Zelfs als het lukt zal de internationale gemeenschap er willen op toe zien dat de opbrengsten niet in de handen komen van groeperingen met slechte bedoelingen. Dus dit kan twee kanten uit: het gaat de volgende decennia slecht met Afganistan, of —als de rust enigzins kan terugkeren — gaan er een paar die het nu voor het zeggen hebben toch het licht zien en het nodige te doen zodat duidelijk wordt dat ze wel 'internationaal gezien hun manieren kunnen houden'. Laat ons hopen op het beste.

Delphi 10: "Debug" has "Use debug .dcu's" on by default

2021-09-01 18:48  d10debugdcus  coding delphi  [permalink]

Since the community edition, and since it includes the command line compiler, I've been persuaded to switch some hobby projects I was sticking to Delphi 7 for. I've enjoyed a few of the new features I've been missing on (Ctrl+Shift+F! F6!), but also have noticed a few strange quirks I'm not so content with. [WARNING: what follows is my own opinion, you have every right to disagree and it is not at all implied you're doing anything wrong by disagreeing] If you start a new project, you get a "Debug" and "Release" configuration in the project, but the "Debug" project has the "Use debug dcu's" option checked in the project options under Building > Delphi Compiler > Compiling > Debugging. I regret that because when you follow what code does using the debugger and pressing F7 repeatedly, and you're not using the debug .dcu's, you only get to see code from your project. Especially for beginners, I think it could be quite jarring to end up in the thick of VCL-code without a clear way how to get out of there. (Shift-F8? Sometimes but not always.) If you F7 on a TStringList's LoadFromFile, it shouldn't descend into that unless you really need to and know what you're searching for down there... But that's just my opinion. Another thing that struck me is that local variables don't get zeroed by the 64-bits compiler, but I'm not sure if there's a switch or setting that controls that?

twitter reddit linkedin facebook
09-01 23:48
 
sᴘᴀᴄᴇXIII
 China is developing its own Mars helicopter – SpaceNews # 
Ook een helicopter? Nu dacht ik even dat zij eerst een waterstof-centrale zouden opsturen en al raketbrandstof maken uit de atmosfeer daar. Een terwijl ze bezig zijn onbemande drones met camera's en meetapparatuur daarmee laten rondvliegen...
09-02 19:00
 
ʜᴀᴄᴋᴀᴅᴀʏ
 Japanese Rocket Engine Explodes: Continuously and On Purpose # 
Ja, de Japanners weten iets van vuurwerk.
09-03 11:00
 
Bloomberg
 SEC’s Gensler to Join Biden Panel Aimed at Curbing Consolidation # 
Grappig, ik was net zijn 15.S12 Fall 2018 aan het kijken.
09-03 08:42
 
tweakers
 Alliander: stroomnet dreigt vast te lopen door windparken en zonnepanelen # 
Ik zou zeggen, massaal investeren in apparatuur dat elektrisch water zuivert of CO₂ uit de lucht, trekt, maar dat gaat alleen kunnen op de juiste plekken op het net zeker? En met welk geld? Het is jammer genoeg allemaal niet zo gemakkelijk...
09-04 20:02
 
sᴘᴀᴄᴇXIII
 Greenhouses Probably Won’t Work for Growing Crops on Mars Because of Cosmic Radiation # 
Stel dat ze ontdekken (en er akkoord over raken) dat de kern van Mars te weinig ijzer heeft en daarom het magnetisch veld van Mars te weinig is om de zonnestralen weg te houden van het oppervlak, zou het dan een idee zijn om in de buurt een asteroïde te zoeken met veel ijzer, en die te gaan halen, en om te sturen om op Mars neer te storten. Als de kracht groot genoeg is, komt het ijzer diep genoeg, gaat de tektoniek allemaal interessante dingen aan het oppervlak doen, bijvoorbeeld alle ijs smelten. Dan weten we direct waar het water zit. Maar daar moeten ze dan ook eerst akkoord over geraken... (En over wie het gaat betalen)
09-02 19:32
 
space
 Could a spaceship fly through a gas giant like Jupiter? # 
Er was wel eens sprake van een zeppelin naar Venus te sturen om daar in de lucht te blijven hangen, maar ook bij Jupiter: als er sprake is van vloeistof en druk van een bepaald niveau, kan je dan iets ontwerpen met een bepaalde drijffactor waardoor het op bijvoorbeeld 3000km van het zichtbare oppervlak van Jupiter zou kunnen blijven hangen, in relatief gangbare omstandigheden?
09-02 16:21
 
HN
 European Payments Initiative (EPI) # 
Interessant. Alleen, als ze ook van plan zijn om 5% van de omzet in de houden, kunnen ze maar beter stoppen voor ze zijn begonnen.
09-05 15:33
 
ANN
 takt:op Anime Reveals More Cast & Staff, Theme Song Info # 
Dit gaat waarschijnlijk zoiets worden als van "don't underestimate the power of classical music" of zoiets...
07-20 12:51
 
TB
 We Need to Build a LOT More Gigafactories # 
Bouwen, bouwen, bouwen! En kijk, waren ze niet net op zoek naar 80% tewerkstellingsgraad?
07-01 11:45
 
slate
 Whatever Happened to the Lyme Disease Vaccine? # 
Zie, ik vroeg het me laatst nog af of er dan ook iets mRNA-achtig zou mogelijk zijn tegen Lyme...
08-13 21:21
 
🎵 Alex Cruz
 Alex Cruz & Brascon - Time Of Our Lives (ft. Nathan Nicholson & Händel Kinder Chor # 
Compleet met een kinderkoor of wa!!
09-08 19:50
 
Bloomberg
 Coinbase Threat Shows There’s a New Crypto Sheriff in Town # 
Met al drie kwart door 15.S12 te zijn, lijkt me dat ze met Gary Gensler de juiste man voor de taak hebben gevonden. Hij zegt er zelf tussen de minimalisten en maximalisten in te zitten, en heeft blijkbaar heel goed de vinger aan de pols. Het ziet er naar uit dat hij het kaf van het koren gaat kunnen scheiden.
09-09 12:41
 
r/webdev
 Why does php get so much critisism? # 
Hier is een gek idee! Wat als ik strato ineendraai met xxm om nog rechtstreekser PHP “van in de vroege dagen” na te doen. Misschien eerst met een interpreter (alla hiphop), en dan met de Delphi compiler, en misschien later een echte compiler, maar met al een functionele code-base in de nieuwe taal die relatief onafhankelijk van de rest zijn gangbaarheid kan bewijzen... Het is maar een idee natuurlijk.
09-09 13:35
 
AD.ɴʟ
 Ingrijpend plan: 'Nederlandse staat moet Tata Steel kopen om vervuiling aan te pakken' # 
Hmm, stel dat er een groot bedrijf in de haven van Gent er mee zou stoppen, zouden we kapitaal en know-how kunnen samenvinden om er een halfgeleiderproducent op te starten? Eventueel beginnen met 180 nanometer of iets dat we toch de huidige gestegen vraag mee kunnen bedienen, en dan in samenwerking met de unief onderzoeken hoe laag we kunnen gaan, eventueel meedoen aan de nieuwe 2nm? of alternatieven voor silicium...
07-25 14:58
 
digg
 The World Economy Runs On GPS. If It Fails, We're Screwed # 
Tiens, ik dacht dat we tegenwoordig ook signaal van galileo, glonass en beidou doorkrijgen? Dan moet je al goed je best doen om met alle vier te gaan liggen storen. En komen daar binnenkort niet nog een constellatie Indische bij?
07-02 15:55
 
musketon
  Delta rebranding for 2021. Spreading COVID since 2021.  # 
Speling van het woord. Wel goed gevonden.
07-06 13:22
 
HN
 Libgccjit AOT Codegen for Rustc # 
Hola, "easier to use than LLVM" deze moet ik dan dringend eens van naderderbij onderzoeken...
07-06 14:42
 
digg
 Taiwan Was Successfully Able To Control The Coronavirus Until It Couldn't. What Went Wrong? # 
Ik vind toch dat we een andere naam moeten vinden dan 'vaccin'. Versta me niet verkeerd, ik ben voorstander van de COVID-vaccins en maak me ernstige zorgen over het aantal mensen dat zich laat misleiden door foute informatie. Maar als je denkt te kunnen vergelijken met polio, dan zit je fout. Polio is niet overgedraagbaar van en naar het dierenrijk, en het vaccin biedt echt bescherming tegen een besmetting. Bij covid zit dat anders. Het komt wel uit het dierenrijk, en daarom ook muteert die vlotter. De covid-vaccins — en zeker die op basis van mRNA — helpen je immuunsysteem eigenlijk om anders om te gaan met de proteïnes die het virus gebruikt om je ziek(er) te maken. Ziek wordt je dus wel als je besmet raakt, en je wordt zelf ook besmettelijk, maar je gaat (veel!) minder kans hebben om op je buik in coma aan een ademtoestel te belanden. Jammer genoeg wil dat niet zeggen dat de pandemie nu voorbij is. We moeten blijven vechten tegen de besmettingen. Maar dat krijg je niet meer uitgelegd aan de mensen blijkbaar. Misschien wel met een ander woord dan vaccin, maar zo'n genuanceerde boodschap brengen in een enkel woord is best een uitdaging...
07-06 16:00
 
old new
 How to act like you know Chinese even though you don’t, episode 2 # 
nugga nugga!
09-10 20:00
 
AD.ɴʟ
 Tesla vernedert Porsche op de Nürburgring # 
Hebben ze met de ID.R al de nordschleife gedaan? En zou Stellantis plannen hebben om aan het elektro-circus mee te doen?
07-06 22:00
 
verge
 Peugeot reveals a wicked wingless hypercar  # 
En hop, heb al direct antwoord...
09-10 21:45
 
HN
 Windows Subsystem for Linux GUI # 
"[...] which works best, or exclusively, in a Linux environment" (mijn accent) wil dit dan zeggen dat ze toch zeker niet 'embrace, extend, extinguish' aan het proberen doen zijn? Het spijt me wel nog altijd dat ik te weinig van Linux ken om het gewoon zelf te gaan onderzoeken om me een gefundeerde mening te kunnen vormen.
07-14 19:08
 
inverse
 Hemp plants can suck PFAS, aka "forever chemicals," out of the ground # 
Jamaar, wacht eens? Wat moet je dan met je pantenmateriaal-met-PFOS doen als de plantjes dat allemaal hebben opgezogen? Composteren gaat waarschijnlijk de smeerlapperij weer vrijgeven?
07-14 19:42
 
ars
 SpaceX will soon fire up its massive Super Heavy booster for the first time # 
Spannend! Het is me wel niet duidelijk of ze nu van plan zijn over Afrika te vliegen onderweg naar Hawaii, en of ze er dus beter de lucht in de gaten houden als we eenmaal aan de testvlucht toekomen.
09-01 11:40
 
ANN
 Teasing Master Takagi-san Anime Confirms 3rd Season, Film in 2022 # 
Waa! Een derde seizoen, én film!
09-16 18:23
 
tweakers
 Topuitvoering Lucid Air heeft rijbereik van 837 kilometer # 
Ah viola, de strijd is ingezet. Het opieden kan beginnen. Ik blijf vol van verwachting op de eerste aankondiging dat er een elektrische auto die 1000Km kan doen met een enkele lading.
08-29 10:28
 
HN
 QBE: Compiler Back End # 
Deze staat al een tijdje op mijn lijstje om te onderzoeken als ik er de tijd voor vind...
08-30 12:00
 
𝔚𝔓
 Exiting Afghanistan will improve America’s global standing in the long run # 
Awel zie, ik had het gelijk ook al willen denken. Stilletjes voor mijn eigen.
09-16 18:56
 
Dua Lipa
  ♥*♡ I’m so happy that Levitating has been doing it’s thing in Japan *:・゚✧*:・゚✧ so we made an animated video which is now up on youtube! ♥*♡ enjoy xx  # 
Doet me denken aan Dirty Pair. Nu vraag ik me of hoe ze het zou doen bij de 'tactische zangeressen' van Macross Delta...
08-30 13:45
 
atlantic
 Just Give Every American an ID # 
Hoe zot is dat. Zo normaal lijkt het hier, maar daar willen ze er niet van weten...
09-16 18:53
 
crunchyroll
 GKIDS Brings Pompo the Cinephile Anime Movie to U.S. Theaters in 2022 # 
Pompo!
09-17 06:35
 
Tijd
  PostNL voor rechtbank wegens georganiseerde sociale fraude  # 
Ik ben benieuwd naar het resultaat. Dat er iets aan de hand was kon ik alleen maar vermoeden, maar gelukkig wordt er dus ingegrepen.
09-08 02:00
 
c'RIP
 2021-09-08 W X Y Z # 
Aaah! X is de opvolger van W op V!😕 Ik neem aan dat V dan System V betekent, maar ik wist niet dat die eerst een "W" had. Soit, na X zou er Wayland komen, maar die staat vooralsnog in de steigers, denk ik te hebben begrepen. Los daarvan blijft het interessant hoe X ineen gezet is, en hoe het verschilt met andere grafische omgevingen.
09-08 15:10
 
HN
 The Next DARPA X-Plane Won't Maneuver Like Any Plane Before It # 
Alee, hup, er gaan weer meer vliegende driehoeken gespot worden.
09-09 07:54
 
NWS+
 Uitgeputte bever is gered uit Gents sluizencomplex: "Ze zijn zich overal aan de Gentse wateren aan het vestigen" # 
Ah ja, die gaan heel graag van die oevers hebben langs rivieren waar al jaren niet meer wordt gebaggerd.
09-22 14:02
 
S€
 Banken koppelen geldautomaat los van het bankkantoor # 
Een beetje zoals een hele hoop andere landen, dus eigenlijk...
09-26 13:00
 
Foreign Policy
 How Europe’s Temperance Movement Saved Beer # 
🍻
09-28 16:59
 
Vk.ɴʟ
 Remkes onderzoekt extraparlementair kabinet: ‘Andere opties zijn uitgeput’ # 
Ik blijf me afvragen — ook als het bij ons eens weer niet zou vlotten bij het vormen van een regering — of het zou werken met een regering van mensen uit de professionele en academische wereld, elk op een post die in lijn ligt van hun expertise, waar ze heel mooie dingen zouden kunnen doen waar een doorsnee politieke agenda zelfs nog niet dichtbij wil komen omdat ze niet rechtstreeks de nodige stemmen bij een volgende verkiezing zouden opleveren, maar wel op lange termijn uiterst voordelig voor de verzamelde bevolking zouden kunnen zijn...