yoy.be "Why-o-Why"

2021 ...

januari februari (3) maart (2) april mei (25) juni (23) juli (21) augustus (29) september (18) oktober (21) november (29) december (30)

08-01 03:00
 
nieuwsblad¹
 Wallonië bouwt wél gascentrales: al vier projecten hebben vergunning op zak # 
Ik blijf het mij afvragen: zou je kunnen enkel de alternator van Doel aandrijven met iets niet-nucleair? Of kan je gewoon niet genoeg kracht opwekken om die aan te drijven en elektriciteit op te wekken? Of is het onmogelijk om een schakel-systeem aan te brengen? In mijn ideale wereld, schakel je nucleair aan en uit een keer per dag, maar overschot gebruik je on site om water te splitsen, en bij tekort wek je met H₂ elektriciteit op terwijl het nucelaire deel kan opstarten...
07-31 18:25
 
snopes
 Yes, A Peppa Pig Theme Park Will Open in Florida # 
Tja, zat er aan te komen zeker?
07-29 03:00
 
morgen
 ‘We moeten nu ingrijpend handelen’: duizenden onderzoekers waarschuwen voor versnelde klimaatonwrichting # 
Tja, we zouden ons moeten voorbereiden op dat het wel eens sneller dan verwacht zou kunnen versneld verslechteren. Maar hoe? Hier al alles verkopen nu het nog iets waard is, en naar de Alpen optrekken? Ik vrees dat die daar niet staan te springen om ons te ontvangen...
07-29 03:00
 
morgen
 Te koop: een gemiste kans op de Arsenaalsite in Gentbrugge # 
Ik snap het drama niet onmiddellijk. Gelijk welk project dat er zou worden ontwikkeld, moet toch worden goedgekeurd door het stad? Leggen ze niet al een mix tussen sociale woningen en ondersteuning van jonge ondernemers op? Bij de Wasserij der Vlaanderen is er toch ook vanalles voorgeschreven?
08-01 20:49
 
/.
 Russia's 'Nonsensical, Impossible Quest' to Create Its Own Domestic Internet # 
Zouden ze niet gewoon verkeer tussen VK.com en Rusland nu via een glasvezel rechtstreeks naar de Krim leiden?
08-01 20:30
 
inverse
 A nuclear reactor at the North Pole: Why it went so wrong # 
Dus, in het debat over nucleair of niet, moet je het ook hebben over het behandelen van huidige en vorige nucleaire installaties.
07-28 13:57
 
phys
 Lower battery costs, high value of backup power influence distributed storage deployment # 
Hoe zit het eigenlijk bij ons met eventuele batterij-opslag? Er is er recent wel één in brand gevlogen in Australië, maar het budgettaire effect op de volledige elektro-mix was al snel duidelijk, dacht ik?
07-28 12:20
 
hln 9K
 Problemen met halfgeleiders nog niet van de baan, Volvo Cars wil vlotte heropstart in augustus # 
Jaja, maar wel lekker ook op Taiwan een nieuwe 2-nanometer-fabriek bouwen, in de hete Chinese adem... Kunnen ze met Europa wat geld samenleggen om snel hier een 1nm fabriek te bouwen? 0.8nm? 0.5nm? Gaan we ook wel nog moeten uitvinden.
08-02 07:48
 
NWS
 Lokerse Feesten zoekt alternatief voor Italiaanse band Måneskin: "Hopen op volwaardig alternatief" # 
Die van IJsland?
08-02 08:30
 
LastWeekTonight
 Emergency Medical Services: Last Week Tonight with John Oliver (HBO) # 
Hij lacht misschien met een sirene van bij ons, maar als ik het me goed herinner zit (zat?) het bij ons ook niet zo lekker. Ambulances zitten organisationeel ook verspreid over brandweer, ziekenhuizen, vzw's en enkele bedrijven. Gelukkig is bij ons de prijs wel vastgelegd, en geen onaangename verrassing waar je eerst aan denkt als je tussen perron en trein sukkelt. Maar toch, in mijn ideale wereld vraag ik het me af of het politiek te doen is om medische spoed-respons op het veld een eigen afdeling naast brandweer, politie en civiele bescherming zou kunnen zijn. Zo kan opleiding, opvolging en misschien zelfs onderhoud en aankoop van materiaal gecentraliseerd worden? Lijkt me een betere manier om te besparen dan derdehands ambulaces in Duitsland te moeten gaan zoeken.
07-28 03:00
 
morgen
 Psychiater Kirsten Catthoor: ‘Zet psychologen in de huisartsenpraktijken’ # 
Hmm, misschien een goed idee, maar ik zou durven denken dat het niet ver genoeg gaat. Er is misschien een drempel om naar de psycholoog te stappen, maar voor een deelverzameling daarvan is er zelfs een drempel om naar de huisdokter te stappen. Ik neem aan dat daar 'huisartsenpraktijken' in het plaatje komen, omdat dat misschien iets anoniemer is, maar dat is nog altijd verwijderd van het kern-concept van 'huis'-dokter. Als ik even denk apothekers, en aanneem dat daar voor veel minder mensen een drempel is, dan kan ik dat staven met de 'open' vragen die apothekers doorgaans krijgen, en ze soms diep in de grijze zone zitten tussen een product te kunnen aanbevelen, of de persoon door te verwijzen naar medische hulp. In plaatsen waar huisartsengroepen in aanraking komen met de brede bevolking, zou ik zelfs voorstellen een 'gratis' vraag-baak te voorzien. Je kan er met alle vragen terecht, discreet, en krijgt direct advies om bij apotheek, huisdokter, specialist, politie of spoed langs te gaan. En als er in de groep plaats is voor een psycholoog daar ter plekke, lijkt me dat inderdaad geen slecht idee.
08-02 02:00
 
FC
 Alvy Ray Smith is out to change how you think about pixels # 
Ah ja, een pixel is eigenlijk het gemeten kleur op een punt op een twee-assen-veld. Als je die kleuren weergeeft op een even groot rooster van gelijke vierkantjes, lijk je hetzelfde beeld terug te zien, maar het is en blijft een benadering onderhevig aan de resolutie.
08-02 22:00
 
AP ᴛ
 AP, Reuters to help Twitter elevate more credible info # 
Eindelijk! Dit had er eigenlijk toch al lang moeten zijn?! Als je ziet hoeveel macht de sociale netwerken hebben verzameld, gewoon door te doen wat ze doen, eigenlijk hebben de gezamenlijke nieuwsredacties toch een soort meta-sociaal netwerk nodig waarin ze respectvol actief samenwerken om het nieuws juist en neutraal te krijgen. Als dat goed werkt kunnen ze eindelijk daarmee opboksen tegen andere grotere spelers die wel gewetensloos onjuist en politiek gekleurd nieuws blijven verkopen. Jammer genoeg zal dat dan weer alleen lukken als in het droge dagelijkse nieuws toch nog entertainment-waarde te halen is door de man met de pet. Misschien is de illusie dat dat dan weer met clickbait móét wel de grootste huidige vijand van het voorbestaan van de neutrale nieuwsorganisaties...
07-28 00:33
 
HN
 Windows 96 # 
Is dit van de makers van Windows 93?
08-02 12:14
 
HN
 The Windows 96 Story # 
Ah, nee, blijkbaar niet.
08-03 05:59
 
r/programming
 Empty npm package '-' has over 700,000 downloads # 
Zie, daarom heb ik in productie liever een gecompileerde taal dan een script-taal, in theorie haalt die dode code er uit en zit die dan niet in de uiteindelijke binary die live draait. Maar zelfs dan nog lijkt het me een uiterlijk slecht idee om zo vrij om te springen met een uitgebreid eco-systeem van losgeslagen hoeveelheden dependencies tot 12 niveau's diep. Er was sprake van audits van veel-gebruikte npm modules, maar ik hoop nu dat ze ook (kunnen?) controleren op ongebruikte dependencies. Ik weet niet of ze eigenlijk al een oplossing hebben voor dependencies op een enkele module maar verschillende versies binnen één project?
08-03 04:00
 
💬
 Young Australians are supposedly 'turning their backs' on democracy, but are they any different from older voters? # 
Moh, Australië heeft ook stemplicht, (en niet dat je gewoon moet opdagen) ik dacht dat dat bijna nergens voorkwam behalve in België en misschien Venezuela of zoiets...
08-02 19:23
 
ars
 SpaceX installed 29 Raptor engines on a Super Heavy rocket last night # 
Ziet er alvast indrukwekkend uit. (Passen er wel 33 van die beesten daaronder?) Soit, het serieuze vuurspuwen zal voor laat dit jaar zijn of misschien begin volgend jaar...
08-02 20:53
 
HN
 Gpsd bug may create a 1024 week time warp on October 23 # 
Zot! "Een minuut is altijd 60 seconden" FOUT: schrikkelseconden; "Elke minuut is 60 of 61 seconden" FOUT: negatieve schrikkelseconde! Misschien, binnenkort, als de aarde sneller gaat beginnen draaien vanwege de opwarming... 😨🤯
08-02 20:37
 
S
 Staatssecretaris Sammy Mahdi wil nieuwe Turkije-deal voor Afghaanse vluchtelingen # 
Zou er eigenlijk een deal mogelijk te sluiten zijn met Bulgarije? Romenië? Armenië? Georgië? Zuid-Russische oblasten rechtstreeks?
08-02 19:58
 
nieuwsblad
 Blauwe brij aangetroffen in sleutelgaten in Mortsel en Deurne: nieuwe werkwijze van inbrekers of vandalisme? # 
En misschien eens opsturen naar forensisch labo? Misschien?
08-02 18:15
 
S
 We grijpen nog altijd te vaak naar frisdrank # 
Ik denk van niet. Of toch niet veel. Zou ik minder X drinken als het (veel) duurder is? Nee. Meer nog, omdat het gewoon meer van het gezinsbudget is, zou het me misschien nog meer smaken. Denk aan de zonnepanelen of maaltijd/eco/consumptie-cheques: als je aan de prijs sleutelt om een effect te bekomen, maar dat lijkt er niet direct uit te komen, dan riskeer je uiteindelijk andere zaken uit balans te brengen.
08-03 14:09
 
HN
 Tesla battery burned for 4 days # 
Aha, maar ze waren al bezig met ijzer-fosfaat in de plek...
08-05 00:38
 
tnw
 I tried vertical tabs in Microsoft Edge, and now I can’t go back to Chrome # 
Het wordt echt eens tijd dat ik nog eens TreeBrowse nieuw leven in blaas. Met Chrome of Edge als een component moet dat lukken, of anders als een extension?
08-07 11:56
 
reuters
 Iran denies role in tanker attack, says seeks Gulf security # 
Zouden de Somalische piraten misschien moeten uitwijken omdat ze op hun gebruikelijke zee niets meer te pakken krijgen?
08-06 18:30
 
far out
 Jason Momoa campaigning for ‘Dune’ director’s cut # 
Yikes! Een 5-uur versie?!
08-06 14:07
 
𝐖𝐒𝐉
 One of the Coldest Places on Earth Is On Fire # 
Kunnen ze de onverwacht grote hoeveelheid van smeltwater dat nu van Groenland vloeit, gebruiken als bluswater? Die hoeveelheid water snel even een paar duizend kilometer vervoeren is niet vanzelfsprekend natuurlijk, maar misschien ga je er nog de bosbranden niet mee geblust krijgen...
08-06 14:00
 
verge
 How to use DuckDuckGo’s email protection app # 
Oh, gaan die ook e-mail doen? (Is dit een effect van de Zawinski-wet??)
03-12 17:00
 
knowable
 The danger of high public debt is not what you think # 
Het is en blijft zo'n hallucinant bedrag, dat het niet vanzelfsprekend is om in te beelden wat het precies waard is. Ik beeld me er bij in dat je met zo'n bedrag ongeveer precies een volledig land zoals de VS zou kunnen uitbouwen. Dan vraag je je al snel af, of ze niet te duur hebben gekocht, en of ze er ooit iets voor gaan terug zien... (Nu, het totaal bedrag aan schuld van ons landje is ook niets om fier over te zijn.)
08-09 17:50
 
Tijd
  Richard Branson brengt Virgin Atlantic naar de beurs  # 
Doet hij niet beter hetzelfde zoals Musk met Tesla en SolarCity heeft gedaan? De twee in één ding draaien en dát op de beurs brengen/houden? Er zijn nog 'hybride' bedrijven die op twee paarden wedden, en als de een het wat slechter doet, kan de ander alles wat rechthouden tot de tijden veranderen.
08-09 11:00
 
Bloomberg
 The Debt-Ceiling Farce Is a Headache Investors Could Do Without # 
"Needs to change", goed en wel maar hoe? Gewoon geen harde limiet en laat ze maar dollars bijdrukken? Ik vind het anders wel vreemd dat daar elk wetten-pakket gewoon ook lekker zijn eigen budget-tekening maakt, en dat is dan wat de staat gaat uitgeven. Hebben die dan geen begroting, en een overkoepelende 'tekening' van hoe de taart gaat verdeeld worden voor de duur van de legislatuur? Het is moeilijk te voorspellen wat de economie gaat doen, maar je kan aan de slag met een voorzichtige verwachting van hoeveel belastingen er gaan binnenvloeien, zelfs als je van plan bent het fiscaal landschap te gaan hertekenen. Zouden ze er daar baat aan kunnen hebben om de belastingen op hogere lonen te verhogen, op lagere lonen te verminderen, en misschien zelfs meer belastingen te heffen op krediet? Misschien kan dat hun krediet-cultuur wat keren? Hoewel dat dan weer eerst pijn gaat doen waarschijnlijk, vooral bij de zwakkeren in de samenleving...
08-05 20:41
 
nieuwsblad
 Bpost trekt winstverwachting voor 2021 op # 
Wil dat zeggen dat ze de tarieven minder of nog meer omhoog gaan doen?
08-09 12:53
 
NOS.ɴʟ
 Rutte: klimaatrapport zeer zorgelijk # 
Oh, beeld je in dat nu plots iemand de ballen heeft om een verbod op diesel op tafel te leggen... (Zal dan met uitdoofscenario moeten, veronderstel ik.)
08-10 14:11
 
phys
 'Holy grail discovery' in solid-state physics could usher in new technologies # 
Allez, de ontdekking van de week. Eens kijken, weer iets dat knap ineen zit, maar van geen kanten in grote hoeveelheden te maken is? Staat er bij dat er tot x jaar kan duren voor de eerste praktische toepassing... Ik wil best wel nog even wachten dan.
08-10 10:58
 
DailyBeast
 Don’t Buy the Democrats’ Undemocratic Push to Remake America # 
Ooh, ik dacht nu even wat als de VS vijf grote politieke partijen had in plaats van 1. Een president van afgewisseld een van de facties, doorgaans wel drie van de vijf bereid vinden om grote pakketten er door te krijgen... Eigenlijk is hun grootste vijand misschien wel hun twee-partijen-systeem...
08-10 06:18
 
ANN
 Final Eureka Seven: Hi - Evolution Film's Teaser Reveals New Staff & Cast, Delayed November 26 Opening # 
Hmm, slaan ze "AO" over? Ik denk dat ik de vorige Hi-Evolution Films nog eens in detail ga moeten opnieuw bekijken, want die deden ook wilde dingen met het materiaal van de originele reeks...
08-09 12:53
 
NOS.ɴʟ
 Rutte: klimaatrapport zeer zorgelijk # 
Oh, beeld je in dat nu plots iemand de ballen heeft om een verbod op diesel op tafel te leggen... (Zal dan met uitdoofscenario moeten, veronderstel ik.)
08-10 14:11
 
phys
 'Holy grail discovery' in solid-state physics could usher in new technologies # 
Allez, de ontdekking van de week. Eens kijken, weer iets dat knap ineen zit, maar van geen kanten in grote hoeveelheden te maken is? Staat er bij dat er tot x jaar kan duren voor de eerste praktische toepassing... Ik wil best wel nog even wachten dan.
08-10 10:58
 
DailyBeast
 Don’t Buy the Democrats’ Undemocratic Push to Remake America # 
Ooh, ik dacht nu even wat als de VS vijf grote politieke partijen had in plaats van 1. Een president van afgewisseld een van de facties, doorgaans wel drie van de vijf bereid vinden om grote pakketten er door te krijgen... Eigenlijk is hun grootste vijand misschien wel hun twee-partijen-systeem...
08-10 06:18
 
ANN
 Final Eureka Seven: Hi - Evolution Film's Teaser Reveals New Staff & Cast, Delayed November 26 Opening # 
Hmm, slaan ze "AO" over? Ik denk dat ik de vorige Hi-Evolution Films nog eens in detail ga moeten opnieuw bekijken, want die deden ook wilde dingen met het materiaal van de originele reeks...
08-11 22:49
 
Axios
 Former GOP Sen. Scott Brown plans to jump back into the political arena # 
Het idee blijft me in het hoofd spelen: beeld je in dat de republikeinen in een pro- en anti-Trump kamp splitsen, en de democraten in drie: de gematigden, die die Biden niet ver genoeg vinden gaan en de kliek die voor bij de linkse te zitten toch nogal rechtse dingen voelen.
08-11 22:08
 
💬
 How does Australia's health system rate internationally? This year it wins bronze # 
Waar zouden wij op de lijst belanden?
08-11 22:05
 
snopes
 Do Belgium’s Solar Parking Meters Not Work Due to Lack of Sunlight? # 
Gelukkig hebben we factcheckers.
08-11 22:49
 
Axios
 Former GOP Sen. Scott Brown plans to jump back into the political arena # 
Het idee blijft me in het hoofd spelen: beeld je in dat de republikeinen in een pro- en anti-Trump kamp splitsen, en de democraten in drie: de gematigden, die die Biden niet ver genoeg vinden gaan en de kliek die voor bij de linkse te zitten toch nogal rechtse dingen voelen.
08-11 22:08
 
💬
 How does Australia's health system rate internationally? This year it wins bronze # 
Waar zouden wij op de lijst belanden?
08-11 22:05
 
snopes
 Do Belgium’s Solar Parking Meters Not Work Due to Lack of Sunlight? # 
Gelukkig hebben we factcheckers.
08-12 00:19
 
Mother Jones
 The UN’s Big Climate Report Buried Some Bad News About Our Eating Habits # 
Hmm, er zijn al van die nieuwe projecten om te proberen CO₂ uit de lucht te plukken in en de grond op te slaan, maar als CH₄ een straffer broeikasgas is, zou er ook een gemakkelijkere manier zijn om dat uit de lukt te plukken? En misschien wel in uitbreiding alle (poly)carbohydraten? Stel van wel, en je krijgt een propere bron van CH₄, kan je er 'groene' energie mee opwekken met CH₄+2O₂→2H₂O+CO₂? En die CO₂ dan gecontroleerd laten absorberen door periodiet.
08-12 00:12
 
scripting
 ‹We have always overestimated how much attention users are paying. The Visicalc guys found out that many spreadsheet users had no idea that it could do recalc. They just saw it as a note-taking grid.› # 
Oh ja, ik krijg de slechte kriebels van mensen die Excel gebruiken om paginalange documenten in op te stellen

Sabatier reaction

2021-08-12 16:06  sab  actueel  [permalink]

→ Sabatier reaction - Wikipedia

Ik krijg hier al direct een antwoord¹, en dan nog via Tim Dodd.  Je hebt dus 400°C, 30 bar en ruthenium op aluminiumoxide nodig. Moet je alleen nog een manier vinden om de protjes en burpjes van de koeien op te vangen...

twitter reddit linkedin facebook

Feeder + 'Express': nu hier als dagelijkse posts

2021-08-12 20:34  feederexpressyoy  actueel dagboek weblog  [permalink]

Ik dacht, het gaat goed met mijn feed reader, en het is echt wel mijn venster op de wereld. Ik gebruik het intens om op de hoogte te blijven van het nieuws. Het kan altijd beter, want ik kan niet alles lezen, lees niet altijd het nieuwste van het nieuwste, maar krijg toch snel genoeg te weten wat ik wil weten.

Maar het nieuws — of toch de versie die ik er van te verwerken krijg aan de hand van mijn keuze aan feeds — is maar één kant van de zaak. Ik vorm er mijn mening over, en de bedenkingen die ik er bij maak gaan verloren. Er is wel Twitter, maar daar is de link met waar het dan over gaat iets moeilijker te leggen, en je moet manueel ook letterlijk de link copy-pasten, en wat je wil schrijven aanpassen aan de beperkingen die er gelden.

Dus, in theorie heb ik mijn eigen website, daar kan ik kwijt wat ik wil. Ik heb er een systeem met blog posts, dat heb ik ooit omgezet in een statische versie omdat het dynamisch deel toch niets meer bijdroeg. Dus dacht ik, kan ik de twee combineren?

Het heeft even geduurd voor ik het in orde kreeg, maar het 'ventiel' dat ik mijn feed-reader had ingebouwd, heb ik aangesloten aan mijn website. Dagelijks worden mijn verademingen overgenomen van mijn feed-reader, en opgelijst tussen de andere blog-posts. Gezien ik al geen hoge frequentie van blog-posts had, bestaat het gevaar dat er binnenkort meer van deze items zullen te zien zijn dan andere, maar dat gevaar nemen we er bij.

Er is momenteel geen kans op reacties toe te voegen op mijn reacties. Dat zou deze onderneming in een totaal andere richting sturen waar ik (momenteel?) niet heen wil. Ik bied ze aan ter informatie, om een beeld te geven van wat ik momenteel aandacht aan besteed inzake actuele onderwerpen. Reageren kan in andere kanalen zoals Twitter (gebruik de link naar een item onder "#" naast de link).

Als je op zoek bent naar een spel-element, probeer dan per reactie te raden of ik alleen ben afgegaan op de titel, of ook daadwerkelijk het betreffende artikel (helemaal) heb gelezen of niet...

twitter reddit linkedin facebook
08-12 18:27
 
hln 9K
 Fantasy- en scifibeurs FACTS zet eerste namen op de affiche # 
Moest ik snel iets moeten kiezen, misschien Touma Kamijou?
08-12 18:16
 
BC
 Ukraine shuts down money laundering cryptocurrency exchanges # 
Hmm, zou dat er ook mee te maken hebben dat er van die ransomware-hackers beginnen terug te betalen?
08-12 17:34
 
newsmonkey
 Mysterie op Mars opgelost: NASA ontdekt waarom rotsmonster verdwenen is # 
Ah ja. "'t Was te slap en is weggelopen." dus eigenlijk
08-12 17:00
 
𝔚𝔓¹
 Cargo ship splits in two after running aground in Japan port # 
Hmm, zouden die ooit kunnen overstappen naar elektrisch? Die grote dingen worden opgebouwd in segmenten. Als elk segment in de bodem nu een laag heeft voor batterijen, afgesloten en afgescheiden van de rest mochten die in brand vliegen, maar met aansluitingen voor de stroom per segment. Tijdens het laden en lossen ligt het schip stel, zou het dan genoeg kunnen opladen? Dan krijgen de havens wel nog eens een elektriciteits-vraagstuk er boven op...
08-12 17:00
 
phys
 The curious case of the $600 million crypto heist # 
Ah een 'white hat'? Dat kan, maar ik blijf me toch inbeelden dat een doorsnee schurk wel even panikeert als ze er in slagen alle 'zwarte banken' te sluiten, en je met een hoop gestolen crypto zit waar je niets mee kan doen... Vreemd toch hoe het uiteindelijk op echt geld lijkt. Elk biljet heeft zijn uniek nummer, en de nummers van gestolen hoeveelheden zijn meestal bekend.
08-12 16:28
 
Foreign Policy
 Afghans Need a Humanitarian Intervention Right Now # 
Zie, ik blijf het vreemd vinden dat er zelfs geen melding is van de (Islamitische!) buren Iran en Pakistan. Die staan er bij en kijken maar? Die hebben wel (relatieve) stabiliteit in eigen land én een militaire quantiteit die van aanpakken weet. Of dat veronderstel ik toch op basis van wat in de golf en Noord-Pakistan aan de hand is. China haalt recent Pakistan aan in hun belt-and-road-initiative, kunnen ze dan ook niet eens zeggen, van wat als wij nu eens in Afghanistan proberen wat Rusland en US hebben proberen doen? Dat ligt dan internationaal misschien wel wat gevoelig, maar als ze het daar hun beloop laten komt het hun toch ook nadelig uit als het risico onstaat dat de onstabiliteit verder uitbreid in de regio?
08-12 15:35
 
hln DH
 Vlaanderen koopt militair domein in De Haan. Gemeente wil werken rond natuureducatie # 
Doet me er aan denken, hoe is het intussen met deze?
08-12 15:30
 
inverse
 A “mind-blowing” discovery: Age reversal in the brain may happen # 
Ah, dus lang verhaal kort: misschien gaan we voordeel bij hebben op gevorderde leeftijd uitgestorven (goedaardige!) bacteriën in het darmkanaal terug aan te brengen. En dat kan met slow release capsules, ik denk dat microbioom-transplantaties niet zo goed in de markt gaan liggen. Alleen nu nog uitzoeken dewelke.
08-13 16:00
 
HN
 Adda as a Way of Life # 
Misschien moet ik mijn idee om ooit eens een web-platform te maken om (gematigde!) meningen over actuele onderwerpen uit te wisselen, wel baseren op adda, dan?
08-13 15:25
 
AP ᴛ
 Tesla hopes to start production at Berlin factor in October # 
Zou er daar ook al een giga-pers geïnstalleerd zijn?
08-13 13:58
 
newsmonkey
 Studie: Lambda-variant vertoont resistentie tegen vaccins # 
Van de Delta variant was ik eigenlijk al in juli een opflakkering verwachtende in onze contrijen, maar die lijkt zich nu pas door te zetten. Dan komt er deze aan in de loop van de herfst, vermoed ik. Tenzij ze echt er in slagen deze niet verder te laten verspreiden.🤞
08-14 16:00
 
jalopnik
 I'm Going To Greenland For The Arctic X Prix. What Do You Want To Know? # 
Zie, ik vroeg me net nog af “Hoe zou het nog zijn met Extreme-E, want ik hoor er niets meer over”...
08-14 14:53
 
reuters
 Magnitude 7 quake strikes western Haiti - USGS # 
Aj-aj. Ze waren waarschijnlijk nog aan het heropbouwen, politieke onrust, en twee tropische stormen in de buurt... Het is daar lastig.
08-14 14:05
 
Motley Fool
 What Ford Is Saying About the Electric F-150 Lightning's Launch # 
Het zou misschien goed zijn als de elektrische F-150 een succes wordt. Nu denk ik plots dat dan misschien Tesla ook een “Model F” moet maken: het onderstel van de CyberTruck, maar een normaal uitziend pick-up bovenwerk, maar misschien ben ik weer aan het dagdromen.
08-14 12:00
 
Foreign Policy
 China Is Protecting Its Thin Corridor to the Afghan Heartland # 
Hier heb ik al antwoord op mijn vraag, hier gaat het over het verste stukje Afghanistan, waar het inderdaad allemaal samenkomt, en op zijn beurt ook al decennia lang speelt — en misschien wel al eeuwen lang.
08-14 00:30
 
reuters ᴛ
 Bitcoin rises 7.07% to $47,587.38 # 
Zot! Ik herinner me nog dat ik een tijd terug me afvroeg of we ooit Google finance: BTC-EUR zouden hebben...
08-13 23:04
 
reuters ᴛ
 Tesla says Elon Musk's 2020 compensation was nil # 
"Technoking" en "Master of Coin", hilarisch. Ik neem wel aan dat hij op die 30 miljard dan wel de nodige belasting zal moeten betalen?
08-13 21:00
 
Foreign Policy
 The End of Coal Is Coming Sooner Than You Think # 
Dus opkomen voor een stop aan kool. En ik die dacht dat diesel afschaffen voor personenwagens een idee was.
08-13 13:04
 
Motley Fool
 Why I'm Not Doing a Thing to Prepare for the Next Stock Market Crash # 
Als een nieuwe crash zich aandient, is het doorgaans te laat om te beginnen schuiven met dingen, had ik toch al begrepen. Het is misschien een troost dat als iedereen verliest, je kan kijken — eenmaal de rust terugkeert — hoeveel je zelf hebt verloren. Als je het slim speelt op voorhand, is de kans groot dat je niet alles kwijt bent.
08-13 08:48
 
S€
 VN-Commissie pleit voor nucleaire energie # 
De bestaande langer open houden, hmm. Maar nieuwe! Ik vond het eigenlijk al vreemd dat het aantal nieuwe eigenlijk na de jaren 1980 lijkt ingestort te zijn. Nieuwe technologie ook zeker, en liefst van de soort die het hoog-radioactief afval van de oude gewoon mee kan verbranden. (Hoever zitten deze intussen?)
08-13 06:00
 
xkcd
 Every Data Table # 
‡ U+2021 DOUBLE DAGGER, decimal: 8225, HTML: ‡, UTF-8: 0xE2 0x80 0xA1, block: General Punctuation
08-15 15:20
 
ZD
 Cisco's Webex and the most thoughtful, disturbing feature you've ever seen # 
Ik ken Webex niet, maar als ik me even inbeeld bij de online meetings die ik wel al deed, als er per persoon een klokje bij zou staan hoelang deze al aan het woord was, dat toch ook al een effect zou hebben? Vooral als er dan losse afspraken zijn inzake dat het de bedoeling is dat iedereen ongeveer evenveel vertelt bij status-meetings...
08-05 12:00
 
/.
 Spanish Engineers Extract Drinking Water From Thin Air # 
Oj, is het verkeerd van mij om me direct af te vragen of je het ook zou kunnen inzetten op grote schaal in gebieden met droogte om de begroeiing te redden en beschermen tegen bosbranden?
08-04 18:21
 
ars
 Google+ class action starts paying out $2.15 for G+ privacy violations # 
Een tik op de vingers van Google? Misschien krijgen ze langzamerhand zoveel tikken op de vingers dat ze er eelt hebben geweekt. Een andere manier om het te bekijken, is dat volgens Google je privacy $2,15 waard is.
08-04 14:33
 
💬
 Earth's energy budget is out of balance – here's how it's warming the climate # 
Hmm, zou je kunnen photovoltaïsche panelen maken die specifiek infra-rood opvangen? Stel dat je die op grote hoogte en op grote schaal naar beneden kan richten, zou je dan een deel van het overschot van het infra-rood licht omzetten? Stel dat je dit boven een stedelijk gebied doet, daar krijg je waarschijnlijk heel de dag infrarode straling van.
08-17 02:15
 
jalopnik
 This Electric Motorcycle You've Never Heard Of Set A New Land Speed Record # 
Oh, was het Speed Week!
08-17 01:28
 
reg.ᴜᴋ
 Google Groups kills RSS support without notice # 
Weer een klap voor RSS. Als je meer leest over RSS, is het ofwel een technologie die nooit de weg naar het grote publiek vond, ofwel een goed idee, maar altijd te technisch voor de gewone mens. En zeker RSS feeds van Google Groups, leuk dat het er was, maar is al voor een heel specifiek deel van het publiek... Een verlies, maar misschien niet zo'n groot verlies.
08-17 01:40
 
reuters¹
 'Don't leave Afghan people alone,' refugee in Greece pleads # 
Hmm, zou de internationale gemeenschap kunnen de hand reiken aan de nieuwe heersers, met de voorwaarde dat ze gewone mensen niet vermoorden en zelf de weg heropbouwen?
08-16 19:03
 
hackernoon
 Electric Vehicles Are Getting Mainstream, Whether You Like It Or Not # 
Hee, wacht eens. Als er niet direct een grote vloot van elektrische auto's komt die met een lading 1000Km en meer kunnen rijden, komen dan misschien de auto-treins terug? Even dacht ik als mensen een auto kiezen in functie van dat ze één of twee keer per jaar in 1 stuk 3000Km willen rijden, zou dan de vraag naar huur-auto's in de zomer stijgen? Maar nee, als je de luxe kan veroorloven, wil je echt wel ik eigen eigendom met het gezin de baan op. En dan lijkt X uur op de trein met de auto toch interssanter dan X keer opladen, mét twee uur wachten per keer... Alleen, werkt vraag-en-aanbod ook als er nagenoeg geen aanbod is? (Plus als dat aanbod nog onbestaande is bij de keuze van je volgende auto...)
08-16 12:56
 
qz
 Even Toyota seemed to know that the Taliban would take Kabul # 
08-16 12:00
 
atlantic
 Afghanistan Is Your Fault # 
Goed punt. Lijkt me ook toepasbaar voor Brexit, maar dan aan de Britten gericht. Hoewel het daar echt net boven de 50% ging, en een groot deel daarvan dingen voorgelogen werden, maar of dat er al is doorgedrongen kan ik niet direct zeggen.
08-16 11:24
 
HN
 Check if your bank is funding the fossil fuel industry # 
💚
08-16 09:58
 
reg.ᴜᴋ
 Internet Explorer 3.0 is 25 years old. One of its devs said it ended marriages - and launched amazing careers # 
Da's één om een catroon over te maken of zo: sommgie bedrijven wilden IE6 niet afschaffen, omdat Facebook er niet goed mee werkte en daarom het prestatie-cijfer hoger was??!!
08-16 07:01
 
AP
 The Latest: China is willing to help Afghanistan rebuild # 
Hmm, maar verplicht met mensen en beton uit China, zoals in Afrika? Hmm, wacht eens. (Rivier-!)Zand voor beton begint globaal schaars te worden, en Afghanistan heeft veel rivieren en bergen... Hmm...
08-04 01:45
 
Om Malik
 The Sad Truth of Buy Now Pay Later Services # 
Ik denk bij ons dat we zo gaan kunnen meten of de poging om het brede publiek meer financiële basiskennis aan te brengen, heeft gewerkt of niet.
08-03 23:05
 
HN
 Knuth on Dijkstra (2014) # 
Doet me denken aan Chris Terman die MIT's 6.004 gaf, waarmee ontdek je direct alle lagen from floor to ceiling. (Ik zoek de reeks die ik ooit bekeek, maar vind die niet meer, maar deze ziet er inhoudelijk dezelfde uit.)
08-18 18:14
 
HN
 Live electricity production/consumption CO2 map # 
We kleuren nog relatief groen!
08-18 20:12
 
input
 What in the absolute hell does Palantir know that we don’t? # 
En het zotte van al: als je wil delen in de koek kan je een aandeel kopen: Google Finance: PLTR
08-16 16:18
 
idera/Delphi
 How to Prepare For RAD Studio 11 # 
11 komt er aan... Ik ben ook blij dat de Comminity Edition nu op basis van versie 10.4 is.
08-18 11:39
 
Motley Fool
 Is Palantir Stock a Buy? # 
Ha, hier nog een keer... 'Ethics' inderdaad en 'clandestine operations'... Blijft allemaal nogal vreemd.
08-18 08:45
 
HN
 The Zettelkasten Method # 
Doet mij vooral denken aan wat ik met tx heb willen doen...
08-18 06:01
 
𝔚𝔓
 Pakistan’s hand in the Taliban’s victory # 
Zijn hier al de eerste tekenen te zien dat de onstabiliteit gaat uitbreiden tot over de grenzen?
08-18 00:41
 
space
 SpaceX's Starship could be ready for 1st orbital test flight 'in a few weeks,' Elon Musk says # 
Zouden er nog tegeltjes moeten over die naden die nu nog bloot zitten?
08-17 22:45
 
/.
 A Decade Later,<nobr> <wbr></nobr>.NET Developers Still Fear Being 'Silverlighted' By Microsoft # 
Met Silverlight wouden ze op grote vissen gaan hengelen in de Adobe Flash vijver, maar dan bleek heel de vijver al aan het opdrogen. (Ook Google was daar even maar die kregen nog minder gedaan.) Met .Net zijn ze eigenlijk in de Java-vijver aan het vissen, maar dan eigenlijk ook weer niet. In elk geval lijkt het daar niet op te drogen, vooral niet nu ze open-source zijn en vlot op Linux draaien intussen.
08-20 01:00
 
Tijd
  Miljoenenboete dreigt voor IT-zorgenkind Fluvius  # 
Zoiets trekt aan de knoop in mijn maag. Natuurlijk gaat zo'n project met zo'n opzet over tijd en misschien wel in de fout. Dat is toch niet meer van deze tijd? Ik denk dat ze beter een paar teams elk een gemeente of zo geven, en een basis-opzet laten ontwerpen, die worden geëvalueerd, en de winnaar mag door naar om een tweede versie uit te werken voor enkele gemeentes. Dat wordt opnieuw geëvalueerd, en terwijl het team wordt uitgebreid (met de mensen van de verliezende teams), wordt de structuur verstevigd, de documentatie uitgewerkt en vooral ervaring opgebouwd die je onmogelijk kan krijgen door van in het begin een 'oplossing' kant en klaar voor het volledige systeem te willen hebben...
08-20 08:01
 
Forbes
 Tesla Bot: Elon Musk Reveals Humanoid Tesla Robot Which Is Apparently Not A Joke # 
Kippevel. Sorry, maar ziet er niet goed uit. Vooral niet omdat het wel eens kan zijn dat hij het meent, én met van die interface dingen bezig is om in je hersenen in te planten... Met wat geluk wordt het iets zoals Google Glass: eerst wat hype en dan raakt het niet verkocht. Alleen zal hij die waarschijnlijk (verplicht) inzetten bij de bouw van zijn auto's.
07-27 01:31
 
input
 You can buy Tesla's utility-size battery on its website for a cool $1M # 
Ik blijf me afvragen of deze nuttig zouden kunnen zijn in de Belgische elektro-mix...
07-26 22:52
 
space
 Space tourism: Rockets emit 100 times more CO2 per passenger than flights – imagine a whole industry # 
Ik dacht bregepen te hebben dat er iets scheelt met de belasting op brandstof van vliegtuigen in Noord-Amerika, maar ik dacht kan je aan het begin van deze nieuwe industrie al een verplichting op het terug opvangen van de uitgestoten CO₂ opleggen? Alleen doet dat dan weer niets aan de CO₂ in de hogere luchtlagen, als je er alleen aan het oppervlak gaat opvangen en opslaan.
08-21 12:00
 
inverse
 A food you consume every day is actually a mind-altering substance # 
Ah dat weer. Hebben we dat niet gehad met vet: mensen denken het te moeten volledig schrappen uit hun dieet, en dan komen de problemen. Dus, ook met suiker: het moet niet volledig weg uit je dieet, maar overdaad schaad. Waar ik ook nagenoeg niets over lees is het verschil tussen fructose (denk fruit) en glocuse (denk snoep), die gaan toch niet alletwee even hetzelfde op je dopamine-niveau inwerken? Nu ik er aan denk, hebben de extreme gevallen het ook niet met gluten geprobeerd? Alleen was de 'gluten-vrij'-hype dan weer slecht nieuws voor mensen die echt levensgevaarlijk allergisch zijn aan gluten...
08-22 11:08
 
DailyBeast
 ‘District 9’ Director Neill Blomkamp on His Chilling Foray Into VR Horror and America-Inspired ‘District 10’ # 
Geen pure sequel van RoboCop of Aliens, maar misschien wel van District 9?! Interessant.
07-26 13:21
 
HUMO
 ‘Ik acht het niet onmogelijk dat we tussen nu en 2030 dagen gaan kennen van 45 graden’ # 
Hoe, als Groenland ontdooit krijgen we hier toch een ijstijd?
07-25 02:00
 
kowalczyk
 Lessons learned from 15 years of SumatraPDF, an open source Windows app # 
Oh, die heeft nog bij Palm gewerkt. Een vertelt verder dingen waar ik grotendeels mee akkoord ben.
07-23 02:45
 
/.
 Mercedes-Benz To Go All-Electric By 2030 # 
Hmm. Ergens verwacht ik toch dat er één gaat blijven zoeken naar een nieuwe vloeistof en motor waarmee je onder de liter per honderd kilometer kan halen...
08-22 14:53
 
HN
 Volkswagen ID.3 Bursts into Flames in the Netherlands # 
Oei, wordt dit een 'moment van volwassenwording' voor modellen van elektrische auto's: als de eerste spontaan zichzelf vernietigt zonder verdachte omstandigheden? Als we in de gevallen tot nu toe zien dat de rook eerst de noodsituatie aangaf, moeten producenten (en regulatoren?) al beginnen denken aan een extra alarm als de temperatuur van de batterij abnormaal snel en onomkeerbaar stijgt?
05-17 16:56
 
NWS+
 Waarom is Nederland beter bestand tegen droogte dan Vlaanderen? # 
Ik vraag me nu af, als er elektriciteitsoverschot zou zijn en we gebruiken het om actief water onder de kleilagen te pompen, wat zou dat doen? Njah, het zal waarschijnlijk alles bekeken geen geld opbrengen...
05-18 19:29
 
NPR
 Half Of The World's Single-Use Plastic Waste Is From Just 20 Companies, Says A Study # 
Verrast me eigenlijk helemaal niet.
08-23 19:37
 
reuters ᴛ
 Explainer: Are lithium-ion batteries in EVs a fire hazard? # 
Kortom, de nog jonge wereld van elektrische auto's is echt wel klaar voor een beter materiaal dan lithium voor de batterijen.
08-23 15:41
 
ZD
 Elon Musk is building a human-like robot: Does anyone else think this is a really bad idea? # 
Misschien is het gewoon een poging om snel al een speler te kunnen zijn die meetelt in een markt die nu nog maar net van de grond aan het komen is. Normaal die je dat met een product dat iets voor heeft op de rest, maar misschien is het hier enkel van belang dat er al een eerste versie gaat gemaakt worden.
08-25 10:41
 
seth
 The inevitable decline of fully open platforms # 
Doet me denken aan StackOverflow, was van in het begin een systeem om je pas meer toegang te geven als je eerst wat constructief had bijgedragen aan de gemeenschap. Dat leek lang te werken, maar hebben ze later wat moeten bijsturen omdat er vijandigheid was naar mensen die later nog wensen toe te treden.
08-26 13:08
 
TechRadar
  Indian rival to Twitter, Koo, zooms past 1 crore downloads  # 
Ku Koo! En dan maar denken dat het in ons Belgenlandje lastig is met drie officiële talen...
08-26 09:39
 
phys
 Researchers make rechargeable batteries that store six times more charge # 
Ah, de “doorbraak van de week”, en ook deze ziet er opnieuw veelbelovend uit... Ik vrees dat de lakmoesproef is als ik een week of meer later een nieuw bericht zie of van dezelfde onderzoekers, of van dezelfde chemische structuur, dat het inderdaad echt wel goed zit, en liefst ook dat ze nu een zicht hebben hoe ze productie op schaal gaan aanpakken.
08-27 05:00
 
Vk.ɴʟ
 ‘Rutte en Hoekstra zijn de weigerpolitici van deze formatie’ # 
Ah, hebben ze dat daar ook? (Hoelang moeten ze eigenlijk nog voor ze de wissel-beker kunnen overnemen?)
08-27 01:16
 
record
 Ragnarok ransomware operation shuts down and releases free decrypter # 
Ik blijf het me afvragen of het komt omdat ze die bank Ukraïne hebben gesloten en ze nu niet meer onopvallend aan hun geld kunnen...
07-21 17:46
 
Lauren Mayberry
  Please get vaccinated.  # 
08-29 01:41
 
sᴘᴀᴄᴇXIII
 Astra Rocket 3.3 launch fails – SpaceNews # 
Ik vroeg me even af of dat horizontaal opstijgen de bedoeling zou zijn of niet, om te besparen op explosive bolts of zo, maar blijkaar toch niet dan.
06-03 08:00
 
FC
 This carbon-capture tech removes CO2 from the ocean by making seashells # 
Zou je het resultant poeder ook kunnen persen in blokken? Om mee te bouwen? Of als straatbedekking?